Här vill jag vara nu!!!

image5

Tänk om man bara kunde trycka på en knapp och önska sig vart man ville. Då skulle jag önska mig hit. Tänk, en skön solsäng, en iskall starophramen, en bra bok, härligt sällskap och lite längre bort står ett beachnät uppsatt.... wiiihooooo so loveliii!
Om man önskar sig något tillräckligt mycket och starkt så ska det tydligen bli så.

Så nu provar jag!
:)

Små saker kan ge stor glädje

Igår pratade jag med en kär gammal vän i telefonen. Vi läste tillsammans under det året jag bodde i växjö och umgicks väldigt mycket utöver skolan också. Tyvärr så springer tiden fram och i vår stressade tillvaro tar vi oss aldrig tid att stanna upp och ringa det där telefonsamtalet. Det är inte det att man inte vill utan problemet ligger i att man inte hinner. Det är ju inte direkt ett "10 minuters samtal" jag pratar om och ju längre tid som går, innan jag ringer samtalet, desto mer saker händer i våra respektive liv och desto mer har vi att prata om. MEN vilken otrolig glädje det ger. Bara det faktum att jag fick prata om gamla minnen igår (som jag glömt bort) förlängde nog min livslängd med 10 år. En av dessa minnen hade jag faktiskt tänkt delge här...

Jag och stefan, som min vän heter, åkte över en helg till köpenhamn. Som nedflyttad Norrlänning hade jag aldrig satt min fot i danmarks huvudstad så därför hade jag tjatat om att få se turistattraktioner såsom Ströget, Tivoli och den lilla havfsfruen. Vi tänkte bo på ett hotell som låg mitt emot Tivoli men eftersom varken jag eller min kära vän hade särskilt goda kartkunskaper så tog det inte så lång tid innan vi hade kört vilse. Till slut rann tålamodet över och jag bestämde mig att trotsa min rädsla för att prata med danskarna (När de pratar låter det som att de liter av kronisk halsfluss och i mina tidigare försök att prata med dessa landsmän har de slutat med att gett mig ett ironiskt leende och därefter skakat på huvudet). Eftersom jag satt på passagerarplats så blev det naturligt att jag gick ur bilen och promenerade fram till första bästa människa. Precis som jag nämde tidigare är Tivoli en av Köpenhamns största turistattraktioner och eftersom hotellet skulle ligga mittemot så bestämde jag mig enbart för att fråga vart Tivoli låg. Jag tänkte att det skulle vara ganska logiskt att vi skulle hitta hotellet då.  Jag frågade men främlingen tittade bara konstigt på mig och skakade på huvudet. Jag tänkte inte så mycket och gick genast vidare och ställde samma fråga. Den här gången fick jag ett leende tillsammans med ett skakande på huvudet och någon förklaring som jag inte riktigt kunde tolka. Jag gick vidare och fick två likadana svar innan jag gav upp och gick tillbaka till bilen. Hur i helvete kunde fyra olika människor inte ens veta vart tivoli låg?! Hur dumma i huvududet är inte dessa danskar! Det är som att man skulle gå runt i STHLM och fråga fyra olika människor om de vet vart Globen ligger och samtliga svarar nej. Sannolikheten är inte så stor...
Hur som helst  så fortsatte vi vårt letande och i nästa trafikljus stod det en äldre man vid trottoaren och då passade jag på att veva ner rutan och fråga honom:

"Ursäkta mig, skulle du kunna tala om för oss vart cirkus ligger"?

Att leta efter cirkus i köpenhamn ger inga direkta framgångar. Men vi fick oss båda ett gott skratt iallafall. Yr som jag kan vara ibland och förmodligen lite uppstressad i mitt möte med danskarna hade jag totalförvirrat till det. Jag höjde nog inte direkt svenskarna status med mitt, än så länge, enda besök i den fina huvudstaden. Hur som helst är Tivoli en otroligt fin och mysig plats. Vi var där på våren men jag kan tänka mig att i dessa tider, juletid, är det nog ännu finare.


Projektuppsats

Vad ska jag skriva om???

Förslag mottages tacksamt!

Tänkte att jag skulle skriva om facebooks eventuella inflytanden på våra liv. Men det har liksom inte så mycket att göra med svenskämnet. Eller så kanske jag ska skriva om Rex och dess påverkan på våra liv (mitt). Men det har ju inte heller så så mycket att göra med svenskämnet. 

Som ni märker har jag idétorka...

Återkommer!

glögg

Jag och jennie försov oss exakt samtidigt, exakt lika länge och nu är vi exakt lika sen! Hur synkade är vi inte på en skala?! :)
Nu drar vi till umeå iallafall!

Mitt hår luktar sååå gott nu efter besöket hos Lina. Som de godaste frukterna i en salig blandning.
Jag har fortfarande inte smält att Daniel åkte ut.

Förresten, igår blev det glöggpremiär. Dufwenkroks är det bästa märket må jag säga!

tjing!


What the F***

Hur i hela friden är det möjligt att Daniel åkte ut???


......och Andreas är kvar.


                                                Sjukt!


Klar med tentan iaf!

Godnatt!

Jag ljög

Jag har gått ifrån datorn även fast jag inte var klar med hemtentan. Men jag va tvungen och det gick bara så otroligt segt. Jag hade en massa ärenden att uträtta inne istan innan affärerna stängde. Så nu sitter jag här igen, i pausen av Idol och har bara avslutningen kvar. Sen är det helg!

Jag vet inte riktigt vem jag tyckte va bäst i Idol ikväll. Eller jag har egentligen ganska klart för mig vem jag tycker ska vinna och det är INTE Andreas iallafall. Inte heller Marie, även om hon har den klart finaste rösten. Så det står mellan Amanda och Daniel. Hugget som stucket nästan om det inte vore för att alla de som tidigare blivit tvåa i tävlingen går det bättre för, rent kariiärmässigt. Så jag tycker nog att Daniel ska vinna och Amanda får andraplatsen och med den all framgång. Fast det funkar det omvända också. Där kom min beslutsångest fram igen... Huvudsaken är iallafall att inte någon av Marie eller Andreas vinner. Då är jag nöjd!

På tal om Idol. Bandet som lirade med dem i Gävle, Pink Hink, är från Övik! Han som stod till vänster om idolerna när de uppträdde (som tevetittare sett) och ropade in dem på scenen brukar för det mesta sjunga nationalsången på modomatcherna. Det ni! Lite kuriosa så här på fredagskvällen...


nuskriverjag

och jag tänker inte lämna datorn förrän jag har blivit klar.

Nu vet jag varför det tagit mig så lång tid att börja med denna hemtenta. Svårigheten ligger ju i att välja uppgift.

Hade jag vetat vad jag skulle skriva om jag varit klar i Tisdags.

Förmodligen.

onödigtvetandesomingenbryrsigommenroligtattfyllai :)

1. Vad är klockan: 18.22
2. Vilket namn står på ditt födelsebevis: Maria Theresia Berggren
3. Smeknamn: Märy, necessary märy, piffan, Märrraijja, öviksmaria, marran
4. Vad heter dina föräldrar: Åsa och UIf men Åsa har en ny man, Peder och Ulf en ny kvinna, Sussane :)
5. Antal ljus på din senaste tårta: 26. Herreminjesus va tiden går fort när man har roligt! Nästa år skippar jag ljusen. Jag menar, vilken tårta har plats för 27 ljus?!
6. Husdjur: Njae, min mormor har köpt en liten hundvalp som vi ska ta hand om tillsammans så det är inte min alldeles egna. Snart ska han få komma till Umejå och hälsa på. Vad han heter? Nacho, världens sötaste dvärgcollie(mini-lassie hund)
7. Hårfärg: lite ljust och lite mörkt o så
8. Favoritfärg: Rosa och lila ligger mig varmt om hjärtat. Men även grönt.
9. Piercad: Naveln som alla fjortisar (vill verka yngre...)
10. Tatuering: Nej
11. Födelseort: Örnsköldsvik
12. Bostadsort: Umejå men i vågsnäs (Domsjö) spenderar jag somrarna
13. Nuvarande bostad: För närvarande I en stor femma på newdalehigh tillsammans med mina kära kombosar men den 1:a februari flyttar jag till en etta. Behöver jag ens nämna att jag längtar?! :)
14. Har du varit kär: Ja
15. Har du varit i några andra världsdelar: Nej men jag SKA!
16. Har du varit med om en bilkrasch: Nej och tack gode gud för det
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): 4 brukar det väl vara el inte om man räknar med bagaget...gör man det ?! haha vilken fråga
18. Kaffe eller glass: Glass OCH kaffe - sjukligt gott tillsammans!
19. Snuttefilt eller kramdjur: Kramdjur och då är det givetvis Bernice som gäller.
20. Stockholm eller Göteborg: Stockholm hittar jag bäst i men göteborg är helt klart den mysigaste staden o dialekten är ju sååå gullig
21. Färg på strumporna: Lila med grå/rosa nallebjörnar på.
22. Lyckotal: 9 och 29
23. Favoritfilm: Gillar sådana filmer som berör mig känslomässigt. Crash, Nyckeln till frihet och Forrest Gump är exempel på sådana filmer. Också givetvis barndomsfavoriten, the goonies :)
24. Favoritcitat ur en film/TV-serie:  "To often the thing you want the most is the thing you can't have. Desire leaves us heart broken, it wears us out. Desire can wreck your life. But as tough as wanting something can be, the people who suffer the most are those who don't know what they want."- Meredith i greys anatomy
25. Bästa semestern: Kroatienresan sommaren -03 och italienresan sommaren -02.
26. Favoritmat: Hm, finns mycket gott men jag är svag för italiensk mat.
27. Bästa veckodagen: Givetvis Fredagar - en hel vecka är bortgjord och helgen väntar runt hörnet.
28. Senaste låt du lyssnat på: Paperplans med M.I.A- tack min kära klass för att ni introducerade mig för denna sköna låt.
29. Tandkräm: Pepsodent white
30. Favorit TV-program: Greys Anatomy är ett givet svar här. Den serien har absolut allt! Jag är såld...
31. Favoritrestaurang: Invito i umeå. Sååååå god mat. Den lilla italienska restaurangen hemma i övik har också grym mat. Kommer inte ihåg vad den heter men hon som har den heter Nevia iallafall :)
32. Favoritblommor: Rosor är väldigt fina men förgätmigej är favoriten. Den är så liten och söt och charmig på något sätt.
33. Tycker inte om: Lögner, sura disktrasor, stress, köer, nonchalans, iceing i hockey, salstentor och att ha ont i fötterna (var bara tvungen att skriva det eftersom allt för många inlägg har handlat om mina fötter).
34. Är du religiös? Nej inte direkt men är både konfirmerad och döpt.
35. Ögonfärg: Grönbrungrå - beror faktiskt på vad jag har för färger på mina kläder.
36. Senaste sjukhusvistelse: Senaste brännbollsyran. Jag fick hybris efter att jag lyckats med några lyror och försökte mig på en allt för svår boll. Hann inte ens få upp fingrarna och sedan såg jag stjärnor. Direkt till akuten och där fick jag vänta och vänta och vänta. En spricka blev domen och jag fick åka tillbaka till festligheterna. Hade sjukt ont veckan efter...
37. Favoritdricka: Dricker inte dricka så ofta men är stor missbrukare av loka. Päron och smultron hör till favoriterna
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Blå
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Ingen, kors i taket! Pratade sönder uppkörningsgubben :) Han berättade sin livshistoria och märkte tydligen inte att jag "råkade" lägga i backen när jag skulle växla ned till tvåan i en korsning. På trottoaren bredvid stod min körskollärare och slet sitt hår :)
40. Vem/var är du om 10 år: Då är jag 36 och har åldersnoja om något...haha nej, förhoppningsvis är jag en erfaren lärare som gillar mitt jobb och har en familj som jag älskar över allt annat.
41. Vem fick du senast e-mail från: Kikkan. Ett sånt där kedjemail som är så roligt att få.
42. Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nej, inte än i alla fall
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Systembolaget. Haha, näe men MQ skulle inte vara helt fel. Finns mycket fint där samt att det finns många olika märken.
44. Vad gör du när du är uttråkad: Surfar, pratar i telefon eller bollar med beachbollen. Läser även någon bra bok om jag har det lugnet i kroppen elller så tar jag bilen och åker ut på en liten roadtrip.
45. Fras/ord du använder (för) ofta: "Typ", "faktsikt", "liksom" är ord som jag missbrukar. Med tanke på mitt framtida yrke vore det bra om jag kunde jobba bort lite av denna överanvändning. Uttrycket "ser ut som en påse skridskor" tycker jag ändå om och jag tror att det börjar etableras mer och mer. Iallafall i Umeå. God work, soffan!
46. Födelsedag: 18 september
47. Vad retar du dig på: Brutna löften
48. Det bästa du vet: Min familj, mormor, vågsnäs, mina vänner, böcker, Nacho och soliga dagar.
49. Läggdags: På tok för sent för mitt eget bästa.
50. Stjärntecken: Jungfru men är mer lik en kräfta
51. Värdefullaste ägodel: Beachbollen givetvis. Ok, kanske tuperingskammen också ;)
52. Vad är klockan: 19.06
53. Vad har du för kläder på dig just nu: Ett par svarta twist and tango jeans(SNYGG), en lila tröja från Isabell Christensen(SNYGG) och en svart scarf från MQ (Passade på att göra lite reklam här för kunderna. Även fast det förmodligen inte är någon av dem som läser här).  Ska man skriva underkläder också? jag passar på det.
54. Favoritland: Förutom Sverige är det nog italien el kroatien. Svårt att säga när man inte varit i så många länder. Jag tror även att jag skulle gilla både Australien och Canada tokmycket.
55. Favoritfilmmusik: Oj va svårt. Jag är väldigt blandad. Eller min musiksmak är väldigt blandad beroende på humör.
56. Skostorlek: 37
57. Fobi: Solrosor = huvva! (jag vet, jag är konstig)
58. Favoritpålägg: Ost, skinka tillsammans med paprika
59. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar?: Självklart Domsjö IF
60. Vad jobbar du med: Just nu är jag en ambitiös lärarstudent men jag jobbar också extra i en klädbutik i Övik, Snygg fashion (fd sisley) Jag vet, roligt namn :) men vi har SNYGGA kläder! Återigen lite gratisreklam...
61. Bästa bok du läst: Läser mest bara kurslitteratur nu men jag fullkomligen älskar att läsa på min fritid så några böcker har det blivit. Paulo Choelos böcker är några av mina favoriter. Även Denise Rudberg är en författare som jag tycker väldigt mycket om.
62. Vad är du beroende av: Kärlek, bra relationer, sport, vågsnäs, solsken, min familj, köra bil och (tyvärr) internet
63. Favoritdjur: Hundar. Jag är också fascinerad av fåglar. Fråga mig inte varför men jag tycker om dem.
64. Gillar du snö: Ja - när jag är i stugan i fjällen och det är en sån där kanondag ute på fjället med strålande sol och man kan sitta i en driva och bara njuta av livet. Nej - när snön hamnar innanför vanten eller sockarna....brrr, kallt!
65. Favoritglass: Magnum- när jag vill ha något mer. Piggelin- när det är varmt
66. Vad la du dina sista pengar på: Hm, kommer faktiskt inte ihåg.
67. Är du långsint: Nej. På både gott och ont. Blir fort arg eller sur men lika fort igen är jag glad...
68. Favoritgrupp/artist: Det finns många bra men jag tror jag måste säga April Divine här för att göra jocke glad!
69. Vilken är din bästa egenskap: Jag är nog ganska glad
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Fixa min utbildning och därefter skaffa ett jobb som jag trivs med
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000kr: Neverevernever! Nån måtta får det vara.
72. Vad gör du i vinter: Kämpar med plugget och aktiverar mig i sanden på Iksu under veckorna. Partajar och kollar handboll på helgerna.
73. Mest intressanta stad du varit i: Rom
74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med: Svårt. Räv tänker jag spontant men jag skulle inte säga att jag är listig heller... Kanske en silverfisk?!:)
75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor: Deras erfarenheter - de säger väldigt mycket om den människan.
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Bernice för alltid i mitt hjärta :) Just ja, Nisse också... men han är nykomling och ligger inte lika högt upp på listan som Bernice.
77. Favoritgodis: Choklad och winegums, tillsammans. Benämns som Mariaspecial (tänker ta patent på denna underbara godissammansättning någon dag i mitt liv)
78. Spelar du nåt instrument: Haha, nej och tack gode gud för det. Jag är världens mest omusikaliska människa.... I min ungdom har jag faktsikt spelat både blockflöjt och tvärflöjt men jag tog mitt förnuft till fånga och lade musikplanerna på hyllan. Det ska människorna i min omgivning vara oerhört tacksamma för.
79. Snyggaste kändisen: Jude Law. Tobias Hysén är riktigt snygg också...
80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför? Min mormors mamma. Så hon kan berätta om mormor, hur hon kunde bli en sån fantastisk människa. Jag skulle vilja träffa morfar en gång till också, bara så att jag kan fråga honom allt det där jag ångrade att jag aldrig frågade honom.
81. Vilken film såg du på bio senast: Det var faktsikt väldigt länge sedan jag såg en film...jo just, bio för några veckor sedan. Jag skrev ju om den här på bloggen...Näe jag kommer inte ihåg! Jag är kass på att titta på teve och film!
82. Senaste köpta skiva: Köper aldrig skivor. Jag bränner aldrig skivor. Jag laddar aldrig ner musik. Förmodligen!
83. Roligaste konserten: Min första konsert var faktsikt förra helgen så jag får väl säga den då. Lasse Winnerbäck!
84. Bästa känslan: Att vara glad i hela kroppen och man känner sig oövervinnerlig. Händer inte så ofta men när det väl händer känns det klockrent!
85. Samlar du på något: Nja
86. I sånt fall, vad: mössor
87. Har du långa naglar: Nej, det är inte riktigt min grej. Jag försökte faktiskt i början av denna termin men eftersom jag ligger i sanden så mycket blir det mycket sand under naglarna och det tycker jag inte om.
88. Favoritminne: Oj oj oj....har en massa fina minnen på lager. Spanienresan med Kathrin -99 då det blev 14 tequila + en baileys på 45 min för fröken Larsson, Elin, Karin och min cykeltripp till Näske är grym. Kvarglömda resväskor på Malmöflygplats, Gramatikplugg och gardinnedslitning i Humhuset förra hösten, ja det finns mycket galet i min historia :)
89. Favoritskiva: Just nu kör jag Carros gympaskiva stenhårt! Annars är Lisa Miskowskis senaste skiva en skön favorit.
90. Bästa kompis: Alla mina vänner är BÄSTAST! (bra tempusböjning där, svenskläraren!)
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Bestämd, glömsk, glad, strulig men förhoppningsvis med ett gott hjärta.
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Att jag fortfarande inte har börjat med den där förbannade hemtentan.
93. Favoritlåt: Givetvis "I need a hero" med Bonnie Taylor :)
94. Drömbil: En Bmw av något slag. El en fräsch jeep 
95. Har du en mobiltelefon: En sony ericsson
96. Är du kär i någon just nu: Näe
97. Vad är det vackraste som finns: Berg och hav, tillsammans med en solneddgång. Naturen överhuvudtaget, det finns så otroligt mycket fint överallt. Särskilt i Höga kusten-området
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Usa, canada, nya zeeland el australien
99. Är du homo- eller bisexuell: Nej
100. Vad är klockan nu när du är klar: 20.44.

Måste också tillägga att Jennie ringde så det har inte tagit mig två timmar att fylla i detta.

EM

Någon som vill följa med mig och titta på EM? Åhh vad jag vill åka! När det var VM i Tyskland ångrade jag mig i en sisådär fem-sex månader efteråt att jag inte åkte. Än idag får jag ont i magen när mina bekanta visar bilder ifrån deras vm-upplevelser. Nu är det i och för sig inte VM men Em är ändå rätt stort och det är inte ofta dessa stora mästerskap anordnas hyfsat nära Sveriges gränser... MEN som alla andra flitiga studenter är man ju olyckligvis tvungen att jobba så fort skolan är över. Attans oxå, jag skulle ha gift mig rikt! ;)

Igår vann Ida och jag ytterligare en match. Även denna spelades mot det andra könet. Vi är grymma helt enkelt! (storhetsvansinnevarning här) Det är bara så roligt att vinna när man vet hur känsligt det kan vara för killar att förlora mot tjejer. Måste också tillägga att bägge matcherna spelades på damhöjd...

Nu ska jag ta tag i den s k hemtentan!

Vilken cirkus

Idag i skolan är nog den mest meningslösaste dagen någonsin. Det tog oss två timmar att återgå till ursprungsidén (nästa iallafall) med hemtentan. Tänk om man istället hade använt DEN tiden till att jobba med själva tentan... sådana saker kan verkligen göra mig irriterad.


Man får hela tiden lära sig saker om både omgivningen och sig själv. Det är det som kallas livet och det är vad vi gör av de saker vi får lära oss som är viktigast.


sliten

Idag känns min kropp helt plötsligt 75 år gammal. Jag har nog träningsvärk överallt och då menar jag verkligen överallt. Givetvis är inte direkt hostan bättre men vad förväntar jag mig när jag tränade tre ggr igår?! Efterklokheten gör sig påmind igen...

Men nu är det nya tag för dagens skola. Jag vill verkligen börja med hemtan idag... vi får helt enkelt se hur det går med den saken.

Ha fiiiiiiiiiiiiiiiiiiive, Ida!

Vinst ikväll.... fy faaan va vi är bra, fy faaan va vi är bra!!! :)

Min vecka:
Måndag: ledig från skolan. Beachträning följt av badmintonlir med elin och därefter en mycket mysig fika/lunch med henne. Promenad med Ida och sedan beachmatch mot ersbodarepresentanter (vi vann, vi vann vi vann). Flyttade in på iksu över dagen....
Tisdag: Skola 13-----> vila. Hemtentaångest. Hoppas på lite häng med gosoffanmin. Har inte träffat henne på evigheter.
Onsdag: Skola och de sista redovisningarna. 16-17 beachmatch mot sikeårepresentanter (vi vinner igen, ida) Fotboll, sverige-lettland. Förmodligen olearys.
Torsdag: skola?! ahhh, kommer inte ihåg men säkert är det så. Hemtentaångest och måste fixa klart den.
Fredag: Hem till övik så fort jag lämnat in hemtentan. Till Lina på eftermiddagen och förmodligen innebandytittande på kvällen då Umeå city gästar Örnsköldsvik.
Lördag: Bus med soffan :) Herregud, jag måste sluta med dessa utgångar....
Söndag: Sooooova ut, tvätttid. Beachplan bokad, anyone sugen?!

Än en gång, så jävla skönt att vinna!

...

När man har försovit sig blir dagen helt fucked up. Precis så har det varit för mig idag. Jag skulle vara på iksu kl 12 för att träna beachvolley med Ida men såklart sov jag till halv 12 (!) Ringde Ida direkt och meddelade att jag förmodligen skulle bli lite sen. Jag var ju också tvungen att slänga i mig lite frukost eftersom efter beachen skulle jag spela badminton med Elin. Precis 100 meter innan iksu kom jag på att jag hade glömt mina skor. SATAN! Det är ju som inte det lättaste att spela badminton utan skor... försökte ringa Elin med hopp om att hon kanske kunde ta med sig ett par extra skor men hann inte få tag i henne innan jag sprang ut i beachhallen. Det blev en halvdann träning och det kändes inte så kul att dyka upp så sent heller. Förlåt Ida! Badmintonspelet blev inte det bästa heller utan skor men det var riktigt kul! Nästa gång blir det en riktig match, elin! Med skor och allt :)

Nu ska jag ladda för kvällens drabbning :)

wiiiiiihooo

Jag måste bara säga en sak. Jag är så otroligt glad över att saker och ting inte är nu som det var i våras och somras för mig. Då var det en tuff tid och nu är jag så oerhört glad över att jag inte är där.

"Det som inte dödar, stäker en" - så sant som det är sagt! Vem var den kloka människa som sa det?

Oj så roligt det var att träna ikväll! Vi övade först upplägg, därefter körde vi smashar och sedan blev det mottagsträning. Jag känner verkligen att jag behöver öva på allt! Ida är grym på att ge feedback. Jag har alltid varit dålig på att ta kritik men jag vet att ju att om man någonsin ska kunna utveckla sig själv, inom alla områden i livet, måste man kunna ta emot åsikter och utifrån dessa göra en förbättring. Jag vill ju verkligen bli bättre och därför är detta hur bra som helst för mig. Åhhh, önskar att jag hade haft kameran med mig. Det var lite av en syn att se maria och ida + 12 beachbollar erövra beachhallen på iksu kl 20.00 en fredagkväll. Det känns nästan som att denna träning borde bli ett stående inslag på fredagkvällar.

Oj, jag har lite småpanik över morgondagen. Så mycket saker som ska göras och ännu mer saker som ska klaffa.  Städ,mina förädrar kommer, dejt med maria, jennie och thomas på stan, därefter tillbaka hem hit med jennie och inkvartera henne, piffa, ner på stan (igen)och träffa hela gänget på invito, Lasse Winnerbäck-konsert och sen bus!!! Givetvis, matchen också... herregud, vid sådana här tillfällen skulle jag behöva en assistent :)

Varför sover jag inte nu???

freitaaag

En härlig dag. Jag sov läääänge idag, ända till klockan kvart över elva. Det var riktigt nice, jag tror faktiskt att det första gången på evigheter som jag vaknade och kände mig utvilad. Jag, soffan och johan drog sedan ner på stan för att ta vår obligatoriska fredagsfika. Jag fick för övrigt åka i soffan nya audio för första gången, vilken fin bil må jag säga! Vi mötte upp johan och peter också men denna gång blev det barisso el vad det nu heter (fiket i MVG-gallerian) Jag uppskattar verkligen fredagsfikan, en dryg vecka är bortgjord och man kan sitta och smida planer inför den stundande helgen. Fast idag blev det mer planer inför den kommande nyårsaftonen (har aldrig varit så här planerande förut....) Det lutar åt storfesten på plaza och innan ska vi äta middag hemma hos Peter på storgatan. Eftersom hans lägenhet är belägen mitt i stan, ugnefär 50 m från plaza kommer det att blir hur bra som helst!

Gissa vad jag ska göra ikväll då? Näe, jag ska inte ut (kors i taket), inte heller dricka vin eller delta i ngn spelkväll utan ikväll kl 19.30 vankas det beachträning på iksu. Jajemensen på en fredagkväll och jag känner mig riktigt stolt. Jag och Ida kom fram till den smarta idén för nu är det slut på att inte vara seriös. Nu jävlar! :)

Synd bara att jag missar när marie picasso ska sjunga Whitney Houstons gamla hit, "how will i know"... Har jag tur kanske, kanske hinner jag hem innan hon sjungit. Håll en tumme, please :)


Weekend!

Japp, helgen är här och jag har ett stort leende i hela mitt ansikte! Så skönt det känns. Nu ska jag bara mysa, ta det lugnt och försöka bli frisk från min förkylning som är på väg att bryta ut. Hur man nu kan bli frisk innan man blivit sjuk?!

Ikväll ska jag till ida. Vi ska umgås och mysa :) Vi ses ju mest i sanden på iksu så därför ska det bli så kul att ses ikväll under andra omständigheter.

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jo, jag ska fika lite med soffan på dagen. Om jag blivit friskare blir det nog iksu en sväng och på kvällen är det ju idol. Gooo Daniel!!! Han äger måste jag säga. Visst, marie picasso har en underbar röst men daniel är favoriten. Förresten så känner jag en kille som känner honom, hur coolt är inte det på en skala?! :)

Nä nu ska jag bege mig ut i kylan!

må gott och njut av att helgen står för dörren

Givetvis försov jag mig idag...

Ingen skräll där inte direkt! Jag vaknade när soffan kom och jag förstår att hon ville döda mig i princip eftersom sist, när vi skulle göra sällskap till skolan, försov jag mig också (fast det var ganska länge sedan). Jag fattar inte, jag hade ändå ställt både mobilen och min väckarklocka men ändå hade jag bara stängt av båda och sedan valt att somna om igen. Ens hjärnverksamhet kan inte vara på topp dessa tillfällen... Iallafall så stressade jag iväg till skolan och var "bara" en halvtimme försenad. Jag missade därmed den första gruppens redovisning och det var riktigt synd. Dessa redovisningar som vi har nu är otroligt intressanta, med en mängd litteraturanalyser som man kan ha nytta av sedan.

Dagens guldstjärna går till gosoffan min! Hon bjöd mig på en utsökt lunch, ett fransk recept på risotto. Med andra ord en klockren smakupplevelse så här på lill-lördags lunchen. Därefter tog jag ett låååångt och härligt bad för att få tillbaka känseln i mina fötter efter promenaden hem från skolan. Bad är verkligen underskattat - man känner sig som en helt ny människa efteråt. Jag kände mig så ny och fräsch så att jag unnade mig en liten tupplur före min storstädning. Men som det mesta i mitt liv, blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag sov i tre timmar. Så nu kommer jag inte heller att kunna somna inom rimlig tid...

Jag längtar till helgen! Ett helt gäng kommer upp från övik och vi ska börja kvällen med middag på invito och därefter blir det Lasse Winnerbäck. Oj så kul! :) Jag riktigt lyser som en sol när jag skriver det (för er som inte kan se mig) Avspark mellan spanien-sverige sker, till min glädje, inte förrän 22.00 och därmed kommer jag att hinna med ALLT. Sen kanske jag inte är i min bästa form när matchen spelas :)

Torsdag imorgon och fler redovisningar väntas. Därefter blir det häng hos Ida på kvällen och det ser jag verkligen fram emot. Goidasomärminframtidagranneochhurbrasomhelstibeach :)

Tjing!

efterklokamaria

Natten till idag somnade jag halv fem. Varför undrar ni säkert då och det enda jag kan svara på det är att jag tror det hade att göra med den mängd kaffe jag svepte i mig igår hemma hos jojje. Det är dumt att dricka kaffe sent och det är ännu dummare att dricka typ två STORA koppar på kvällen... Jag har inte trott att jag blivit påverkad av det tidigare men det fick jag ju sannerligen movisat igår. Jag var hur trött som helst helst när jag gick till sängs men ändå låg jag och bara och vred och vände mig till förbannelse. Även fast jag hade lite panik över att jag aldrig kunde somna tröstade jag mig med att jag hade världens längsta sovmorgon. Vi skulle inte träffa gruppen förrän kl 15. Sweeet! Jag tänkte för en sekund att jag skulle sätta min telefon på ljudlös men lika snabbt konstaterade jag att den enda som skulle kunna ringa mig tidigt var mamma och hon visste att jag hade sovmorgon så därför brydde jag mig inte om att göra det. Vilket var dumt, oerhört dumt. Klockan 8.30 ringde min telefonen och jag svarade såklart (Jag kan inte för mit liv begripa varför jag inte bara slog av den). På andra sidan hör jag david sjungandes på den käcka dängan "goooodmorrrrråååååån, goooodmåååååron. hör fåglar....."

DÅ ville jag döda han! Han babblade på och jag va helt borta och förstod knappt vad han sa...

Jag förstår att ni tänker att jag bara borde ha lagt på och det kan jag inte riktigt heller förstå varför jag inte gjorde. Men har jag väl vaknat så har jag jättesvårt att somna om. Åtminstone 9 gånger av 10 kan jag INTE somna om igen och så var även fallet denna gång.

Iallafall så sitter jag här nu, klockan halv ett på natten, och försöker förbereda min redovisning imorgon. Lika dumt som det var att jag drack kaffe igårkväll, lika dumt är det att jag sitter här nu och försöker förbereda mig inför morgondagen. Varför har jag inte gjort det tidigare?

En sak som jag är väääldigt bra på iallafall: Att vara efterklok :)

Att ett brev på posten kan göra en så orolig...

godnatt så småningom!


Fotbollsgalan

Idag har jag:

läst, läst och läst om mörkrets hjärta(igår läste jag i mörkrets hjärta)

varit på skolan vääääldigt länge

varit med om att min ena knapp på kappan lossnat - johan(min hjälte) sydde därefter fast den eftersom mina sykunskaper lyser med sin frånvaro

Sett fotbollsgalan

Vilken gala. Eller snarare vilken tråkig gala. Tidigare år har den varit mycket, mycket bättre. Jag vet inte vad som fattades riktigt men den var som inte rolig någonstans. Jag vill ha mer humor och fler som bjuder på sig själva... På tal om att bjuda på sig själv, Bengt Andersson lyckades iallafall locka fram mitt hjärtligaste skratt för kvällen. Vad hade karln druckit egentligen, absint?! Kul var det iallafall när alsing febrilt försökte få kontakt med honom under intervjun. Andersson, med sina ögon i kors, svarade ugnefär fem minuter efter det att frågorna ställdes... Men det är klart han ska fira sitt efterlängtade guld! (Hur skulle man själv varit liksom...)

Fyra klänningar fick jag det till. Jag pratar alltså om programledar-jessicas outfit som inte direkt var något att hänga i julgranen. Eller egentligen skulle man, bokstavligen, kunna hänga henne i julgranen så julgransaktig som hon såg ut. Hon är ju vanligtvis en toppingla och till vardags är hon hur snygg som helst men jag vet inte vad hennes stylister, sminköser och frisörer hade gjort med henne ikväll... I och för sig är jag kanske inte den mest flashigaste fashiontjejen heller men det ska mycket till innan jag svidar om till den där silver-glittrande, "kortaste ever"- klänningen och beger mig ut på mitt traditionella lördagsbesök på rex.

Imorgon väntar en ny spännande dag. Vi ska träffas med gruppen och göra det sista inför onsdagens redovisning (Ylva, jag lovar och lovar och lovar att inte vara sen imorgon). Därefter är det freerideturnering på iksu och jag längtar! Har inte rört bechbollen nu på snart två veckor (Ok, jag ljuger eftersom den ligger här hemma men jag menar spelat)

Hopp i säng och tjäna päng!


Samma siffror...

men tyvärr vann Djurgården :(
23-27
Då är jag faktiskt inte ens glad åt att jag hade siffrorna rätt. Verkligen trist att de förlorade men samtidigt kan vissa förluster vara nyttiga och jag tror detta är en sådan. Bara det faktum att sikeå inte har förlorat en match hemma i Jenningshallen på två år (!) är en av anledningarna till att jag tror detta var en nyttig förlust. Det behövs motgångar. Det är där man hittar ödmjukheten och sedan kan man fortsätta vinnartåget. (numenarjagförståsinteattsikeåpojkarnainteärödmjukaförärdetnågotdeärsåärdetdet)
Som sagt, allsvenskan nästa år! :)

Måndag imorgon och grupparbete klockan nio i humhuset...gahhh säger jag bara! Jag gillar inte att kliva upp så tidigt! Jag är en riktig kvällsmänniska och det drabbar ju inte en student direkt. Men snart, fortare än jag anar, kommer jag att vara vuxen och då måste jag lära mig att kliva upp i den tidiga ottan. Jag tror att jag ska försöka lära mig att bli morgonmänniska. Det kan ju inte vara så svårt egentligen? Jag menar, om allt går förutom nyfödda barn och tennsoldater, så borde det faktsikt inte vara helt omöjligt att träna mig till att vara pigg på morgonen.

Sådär, då har jag ett nytt projekt då. Jag ska lära mig att vara uppe med tuppen! Vill man, så går det :)

hahahaha, förmodligen!

...

Klassfest igår och det va hur kul som helst. Världens största eloge till V-A som hängde på mig till rex. Tänk själv, en full maria yrare än yrast och en nykter johan. Tur att han tog sitt förnuft till fånga och begav sig hemåt snabbt. Fattar egentligen inte varför jag skulle dit?! Alltså, det är kul men SÅ kul är det inte. Helst inte om man varit där typ 100 helger i rad för det känns det som att jag har. Numera behöver jag inte ens visa leg när jag går in. Fast det kanske har att göra med någonting annat :)

Nu väntar match och det ska bli så kul. Sikeågrabbarna tar emot Djurgården och jag tror det blir en spännande uppgörelse (säger jag som verkligen är handbollsexpert). Mitt tips: 27-23



For u M

Vilken härlig fredag jag haft. Jag och Maria har suttit och myst och fikat. Pratat, pratat och pratat. DET är litvskvalité! En kär vän som man inte hunnit prata med på väldigt länge och ett mysigt fik med med god föda är nog bland det bästa som finns. Ok, Georges är väl kanske inte det mysigaste fiket i övik men för mig idag var det ändå det optimala. Min Maria är grym så enkelt är det bara. Jag är så glad för att jag har en sådan fin vän. En sådan typ av vän som står med båda fötterna på jorden och som man kan lita på i vått och torrt. Vad som än händer så vet jag att jag kan ringa henne när som helst och sådana relationer är ovärderliga.

Det roliga med oss två är att vi har haft ett litet upphåll i vår vänskap. Vi hookade upp någon gång på det fina 90-talet när vi båda var med i Modos fotbollsskola. Vi gick inte på samma skola men efter den veckan började vi hänga med varandra. Eller kanske, som man då uttryckte sig, "va" med varandra. Två 11-åriga marior som tyckte sig vara tuffast i världen. Vi tyckte också att det var något speciellt mellan oss eftersom min pappa fyller år på hennes födelsedag och hennes pappa fyller är på min födelsedag...Jag ler åt minnena när jag tänker tillbaka. (ni som har läst tidigare inlägg om vincent pontare, så var maria den tjejen jag fick ringa till honom åt). Maria hade många äldre kompisar och det tyckte jag var hur coolt som helst. Jag fick ju "va" med dem. På något sätt var ändå maria alltid lite tuffare än mig och jag såg upp till henne. I slutet på högstadiet kom vi ifrån varandra och under gymnasietiden hade vi inte så mycket kontakt. Några år efter gymnasiet då jag bodde i växjö var jag på tillfälligt besök hemma i övik och då sprang jag på henne, vi bytte nummer och sommaren efter tog vi oss i kragen och började ses igen. Sedan dess har vi "funnit" varandra på nytt. Maria är fin. Hon är sådan typ av människa som jag kan ha galet skoj med en utekväll där allt kan hända men hon är också en person jag skulle kunna sitta hur länge som helst med och prata om livets stora gåtor. För några månader sedan läste jag en insändare i en tidning där en person hade skickat in ett brev där hon uttryckte sin kärlek för en mycket god vän. Jag tyckte det var så fint och dessa rader vill jag nu tillägna dig, Maria:

"jag tycker inte bara om dig för den människa du är utan också för den människa du gör mig till"

image4

Denna bild är från afterskiin på en galen tripp i vemdalen-06


- och nej, jag är inte lesbisk :)

Snö, regn, snö och en massa regn

Jag vet, ett tydligt tecken på att man håller på att bli gammal är att man klagar på vädret. Eller åtminstone har koll på det. Men nu börjar jag bli bitter. Det var ju så mysigt idag på eftermiddagen när jag och nacho var ute och gick. Lagomt kallt, en sisådär en minusgrad, solnedgång och snön knarrade under fötterna. Efter pizzabak och mysmiddag hemma hos mormor fick jag springa som en tok till bilen för att inte bli dyngsur...det fullkomligen öste ner och tre plusgrader klockan åtta. Snacka om oförutsägbart väder! Snart måste man väl stoppa ner flip flopsen i handväskan när man går till skolan, bara "in case of".... Galet, jag undrar hur det kommer se ut om femtio år?

Jaha, då var det helg igen och vi har klassfest på lördag. Fick jag önska precis vad jag ville just nu så skulle jag önska att klassfesten kunde vara HÄR i övik. Då slapp jag ta mig till umeå på lördag och kunde vara här ända till på söndag. Men som vi alla vet, man kan inte få allt här i världen. Imorgon ska jag iallafall träffa min maria för lite fika på stan. Prata ikapp lite... Sen blir det bara myspysmys hemma med familjen. Det var inte igår man hade det så bra på en fredagkväll :)

Greys igår, ja vad säger man. Jag fattar inte vad Derek håller på med? Nu när Meredith börjar smälta så börjar han att spåra ur. Alltid är det något som besvärar detta par. Kan de inte istället bara vara nöjda och glada över att de har varandra? Det speglar iofs verkligheten bra (vem faan vill inte kämpa?!) och skulle deras förhållande vara guld och gröna skogar tror jag inte att någon av oss tittare skulle tycka att det va kul. Men ändå... 

Nu ska jag gå o lägga mig och lyssna på regnets smattrande mot taket. Om det ändå vore snö!!! 

88 minuter tills det börjar...

Tack Elin :)

Inte för att jag är så jättenöjd med just detta typsnitt men lite mer fantasifullt är det än det förra. Det såg mer ut som när man skrev på skrivmaskin. Tråååktext!

Sitter vid datorn nu och försöker skriva en utvärderingsmall för våra grupparbeten. Fick denna ärofyllda uppgift av min lärare eftersom jag kommer att vara borta imorgon på redovisningen. Min fantasi är inte den bästa just nu och jag kommer inte riktigt på vad jag kan skriva. Räknar istället minutrarna tills Greys Anatomy börjar. Den serien fascinerar verkligen mig. Den har allt, spänning, drama, kärlek, intriger osv. Den är rolig men samtidigt är den djup också... I våras visades avsnittet då Izzie skulle gifta sig med sin stora kärlek (som även var en av hennes sjuka patienter) och just när de skulle gifta sig dör han. Åhh- jag tror jag grät i en månad efteråt! Näe, kanske inte riktigt så länge men jag grät och jag grät och jag grät :) Snacka om att leva sig in i en serie. Men det är väl det som är så fantastiskt med vissa serier. Då man tittar på dem så känns det nästan som att man känner personerna som är med och man önskar att vissa av  de kunde vara ens vänner...

Nu ska jag göra lite nytta!

By the way - Izzie är min favorit! Vem är din?

Se hit, bloggexperter!

Jag vill byta typsnitt på texten, hur gör man???
jag må vara den mest otekniska människan på vår jord men byta typsnitt kan jag ju faktiskt med. Åtminstone kan jag det i word (och hur svårt är det på en skala?). Här är dock en annan djungel och jag hittar inte så bra. Tips mottas tacksamt!

Jaha, nu är det lill-lördag igen och jag befinner mig i Övik. Känns så skönt att vara hemma. Igår när jag kom hem åkte vi till mormor och käkade middag. Mormors goda mat är man inte bortskämd med som student. Jag fick även träffa goälskade lilla nacho. Min kusin, snart färdiga doktor stina, var också hemma från Umeå. Hon undersökte mina ömmade fötter och ben och gav mig rådet att försöka få en remiss till ortopeden. Tydligen finns det en läkare som är expert på compartment syndrom (vet att det är felstavat men jag orkar inte slå upp det)  men kusin doktor tror att jag är tvungen att kanske göra en till operation för att bli kvitt mina problem. kul! Jag har ju redan typ fyrtioåttatusen ärr på mina ben och då ska jag få trettitvåtusen till?!? Hela min underkropp kommer att se ut som ett gigantiskt ärr. Fast å andra sidan blir jag kvitt dessa ömmande fötter o ben... jaja, det står skrivet i stjärnorna om hur det blir. Iallafullafall så är det lyxigt att ha tillgång till en egen doktor. Jag är stolt över henne för det är inte det lättaste att läsa allt det hon har läst.

Ett "tyck synd om mig"-inlägg :)

Vad är det för mening att det snöar när det ändå tinar bort direkt igen? Jag blir blöt om fötterna, det går knappt att cykla och det är tokhalt på mornarna. Jag hatar denna "mittimellanårstid". Missförstå mig rätt, hösten är mysig och även våren men precis i övergången mellan senhöst och tidig vinter, även senvinter och tidig vår, är det bara jobbigt. Det är slask överallt och fötterna är mer blöt efter en promenad till skolan än efter ett bad. Jag vet inte heller hur jag ska klä mig, antingen svettas jag ihjäl för jag tagit en alldels för varm jacka eller så går jag omkring som en en vandrande isbit för att jag tror att det är varmare än vad det egentligen är. För att inte tala om alla dessa jackor och skor som tampas om en plats i hallen. Jag vill ju inte heller hänga undan dem eftersom jag inte riktigt vet vilken jag ska ta.

Turjagharenbloggsomjagkanskrivaiomminaenormtstoraproblem:)

Idag har det varit grupparbete. Eller arbete och arbete. Vi enades om ett ämne (till slut) och ska återigen träffas imorgon och slå våra kloka huvuden samman. Efter det, blev det lite häng i vårt nya favorithus på campus. Jag trodde faktiskt aldrig någonsin att jag ens skulle gilla naturvetarhuset men där har jag ändrat mig.

Jag är arg också, på tal om mina fötter i föregående inlägg. I lördags på rex var det en tjej som stämplade mig med sin klack. En riktig fotbollsstämpling och det kändes som jag såg stjärnor.Jag ville slå på henne en fet smäll eftersom det gjorde så ont men återigen är det tur att det är långt mellan tanke och handling.  Det var också tur att min promillehalt inte låg på 0 -strecket annars hade det nog kommit stora Lille-skutt tårar från mina ögon. Jag förstår att det inte var hennes mening men när det gör så ont har man inte riktigt den förnuftiga tanken i sitt huvud. Idag är den alldeles blå och jag har även ett stort sår där. Nåja, det går över... jag inser nu, vilket otroligt bittert inlägg det här blev. Ett riktigt "tyck synd om mig"-inlägg. Men sådana får man skriva!

Dessa söndagar...

Söndagkväll och en ny vecka ligger runt hörnet... Jag kan inte för mitt liv förstå varför man inte tar vara på söndagar bättre än vad man gör. Varför aktiviverar man sig inte? eller nu ska jag inte skriva "man" för det kanske alla ni andra gör. Typ går långa promenader, fikar med nära och kära, tränar, besöker vänner som man inte träffat på länge etc. Jag gör inte det. Jag borde bli bättre på att hitta på något roligt och verkligen ta vara på den lediga dagen. Som det är nu så är min söndag en enda lång transportsträcka till den stundande veckan. Fast jag har faktiskt varit duktig på att åka och titta på när grabbarna lirar match. Men har de ingen match, blir jag genast oaktiverad. Nä nu ska det bli ändring på det! Nästa söndag ska jag V E R K L I G EN göra något som jag tycker är roligt. Fast nu ser jag, när jag tittar i min kalender, att det är sikeåmatch nästa söndag...men det är bra, då slipper jag ju fantisera ihop något annat att göra :)

Jag tycker verkligen att det är hur kul som helst med dessa matcher. Jag har väl aldrig varit ett större fan av att titta på handboll. Givetvis, sportälskare som jag är, har jag alltid haft en brinnande intresse av titta på olika matcher men då har det först och främst handlat om hockey eller fotboll och då ifall någon som jag känner spelar. Det roligaste som finns, tycker jag, är att titta på någon som man känner som spelar en match. Då spelar det egentligen ingen roll om det är en elitseriematch i hockey eller en div 5 match i fotboll, bara jag kan få känna med personerna som spelar. När johan började snacka om deras matcher tyckte jag de lät kul att titta, dels för att jag aldrig haft chansen att titta på seniorhandboll och dels för att jag själv spelat handboll under några år i min ungdom. Men nu när jag blivit ett riktigt sikeåfan har jag även gått o kärat ner mig i sporten... Det är en fysisk sport där det hela tiden händer mycket. Spelet är uppbyggt på det offensiva och det blir många mål. Sen är det ofta också det lag som är det bättre laget som vinner matchen. Då menar jag att det inte ofta är tur som avgör. Som i hockey, då pucken olyckligtvis träffar en skridsko, och via målvakthjälmen går den sedan in i mål...Ja, ni förstår säkert vad jag menar. Kort och gott, jag gillar att titta på handboll. Sen ska jag inte sticka under stolen med att jag tycker att det är sååå mysigt i jenninghallen med denna stämning som de har där. Sikeå verkar vara en fantastisk förening med otroligt många eldsjälar och goa människor. Jag säger bara: Sikeå kommer att lira i allsvenskan nästa år! Kom ihåg var ni läste det först :)

Så denna söndag har varit en dag i stillhet. Min kära Carolina har masserat mina fötter och det uppskattades mycket. Jag kan inte förstå hur jag, som 26-åring, kan ha sådana smärtor. Det riktigt värker och jag undrar hur det kommer kännas om fem år?! Jag vet, man ska inte gå händelserna i förväg men eftersom det gör så ont nu så borde det inte bli bättre med tiden... det är ju inte så att man bara kan ta av sig fötterna och vila dem under en dag. Fick jag önska mig vad jag ville i världen just nu så skulle det vara ett par nya fötter (nu pratar jag om det fysiska). Inga silikonbröst, ingen botoxinjektion, inga större läppar, bara ett bara nya fötter. Det borde väl ändå inte vara för mycket begärt?!

Nä nu väntar sängen, ett äpple och en bok som jag fått låna av johan (Jag minns att jag sprang av Ron Mclarty)
susselisussa gott nu because I will :)

skridskor, eld och en yxa

Jag är hur trött som helst. Idag är det en sån dag som jag känner mig som en påse skridskor. Det är soffans uttryck. Eller egentligen ska man inte använda uttrycket på sig själv utan när man beskriver någon annan. T e x "Såg du vad han hade på sig, han såg ut som en påse skridskor". Det vill säga, det syftar på att personen i fråga kanske inte direkt hade sin bästa dag rent utseendemässigt. Egentligen är det ett ganska elakt uttryck om jag tänker efter... fast jag gillar det ändå, det är lite orginellt. Jag har t o m försökt etablera det i övik men där har det inte samma effekt. Ordet skridskor i övik sammankopplas ju enbart med något positivt...

På tal om elaka uttryck: "det såg ut som att det hade brunnit i hennes ansikte och någon hade försökt släcka elden med en yxa"... Ja vad säger man?! V-A och Bobby är kreativa kl 04.00 en lördagnatt

Nä nu ska jag faktsikt lägga mig i sängen och börja läsa en ny bok...

En riktig blöt jävla lovikavante...

har jag blivit utsatt för den senaste tiden. Men jag är inte bitter. Ibland är det så bara, livets gång helt enkelt och jag är en erfarenhet rikare (Men visst, jag hade hellre fått en varm och go hellyhansenhandske om jag fått välja).

"jag är smart" (johan von ahn)

ok, klockan är lite för mycket för att jag ska skriva något bra här just nu men måste bara säga att jag har haft världens roligaste kväll ikväll. Alla goa och söta vänner till mig var på samma ställe och jag hade hur kul som helst. Klockrent med andra ord!

Som sagt, kvällen är sen och det är morgon.


11 timmar och 1768 ord senare

Galet.
Jag har suttit i datasalen på skolan i 11 timmar!!! Jag förstår om ni tycker att jag är helt jävla dum i huvudet. Det är jag också. I allafall om jag tittar tillbaka på dagen som varit. Det är inte friskt att sitta i en datasal så länge.  Men jag måste också, till mitt försvar, nämna att jag inte varit särskilt effektiv. Jag har även hunnit pratat i telefon, msn:at, surfat på olika bloggar och andra sidor, skaffat en datasals - kompis, ätit sallad och fikat med jocke. Så helt störd är jag inte...

MEN

Trots all denna tid jag spenderat i datasalen är jag inte klar. Jag har gått över maxgränsen av ord med nästan 300. Den senaste timmen har jag suttit o klippt och klistrat och faan o hans moster men utan någon framgång. Ju mer tid jag ägnat åt att reducera text, desto mer text har det blivit. Hur logiskt är det på en skala? Därför tog jag mitt pick och pack och gick därifrån. Jag insåg att jag suttit för länge... I allafall så är jag så gott som klar och det är stort. Nu ska jag ge mig själv en riktig skönhetssömn. Då kommer jag med all sannolikhet att kunna trolla bort 268 ord imorgon :)

Linus va hur go som helst som kom och sympatihängde med mig i datasalen. Hur skulle min litteraturlista se ut utan honom?! Och godis hade han också...