last fucking april

När man var liten smällde man smällare, åt godis, tittade på majbrasan och smällde lite mera smällare. Eventuellt utförde man ett eller annat busstreck (Jag försökte mest göra en majbrasa av allt som var antändbart). Nu förtiden dricker man vin, äter gott, dricker lite mera vin och umgås i goda vänners lag.  Jag vet inte men på något sätt är sista april/valborg himla mysigt. Man vet att hela sommaren ligger framför ens fötter och det är verkligen hejdå till vintern... det är niiice!

Imorse vaknade jag med soffan. Alltså gosoffanmin. Det är mysigt att ha sällskap och någon att äta frukost med när man alltid annars äter själv typ. Nu ska vi iväg och handla och sedan blir det pickelipicknick här utanför mitt hus. Satan så osammanhängande inlägg detta blev men det speglar ju mig själv ganska bra.

En riktig trevlig valborg önskar jag alla. Eller sista april som vi säger hemma i övik.

06.00

Jag är vaken nu. Alltså jag är vaken kl 06.00 och det är riktigt stört. Helst med tanke på att jag får sova åtminstone två timmar till. Helt allvarligt tror jag att jag har drabbats av någon form av sömnsjuka de senaste dagarna. 
Jag KAN bara inte sova. Vad sägs om följande sovfacit; Natten till lördag: 5h, till söndag; 5h, till Måndag:3h och natten till idag: 4h. Det blir alltså...17 timmar på på fyra nätter. Vad exakt är det för fel på mig???

Helgen var speciell på många sätt och vis. På plussidan:
filmen 21
Trav (jepp, Jag  var på umåker. Jag spelade på hästar. Jag vann nothing)
Festen hos Christina
Låten som vi inte fick reda på vad den hette. På plaza alltså
Fotboll. Äntligen får jag se Ersboda. Synd bara att det går så dåligt men eftersom jag är en obotlig optimist så är jag övertygad om att de kommer igen!
Hänget i rådhusparken igår (Ja, ja jag vet. Det var inte helg igår men jag skriver om det ändå).
Vinsten igår. Jag och Carro är fortfarande obesegrade. Ta i trä, peppar, peppar!
Grekisk Frappé på station. Jag visualiserade lite Likör 43 i den och helt plötsligt gjorde tanken på att det är valborg imorgon att jag kände mig halvpeppad.  

På minussidan:
Alla dessa tårar
sömnlösa nätter
Vädret i söndags


Nu ska jag bara försöka få ordning på mina sömnproblem så kommer allt bli bra. Idag går min största, varmaste och kärleksfullaste kram till gosoffan min. Att kommer att ordna sig till det bästa, det lovar jag!

Pygmémaria

När det gäller föregående inlägg så var källan JVA (Johan Von Ahn). Shit vad man får lära sig av honom nu, karln jobbar ju och är riktigt bildad.

Dagens tacksamhet går till Ylva som kom på skolan idag och lånade ut sin cykelpump. Jag har faktiskt inte provat den ännu eftersom den bildade karln kom med idén att jag kunde pumpa däcken vid lärarhuset men med tanke på att mina däck läker så är det oerhört bra att jag fått låna den. Då är det bara för mig att fylla på när det behövs. Alltså jag menar inte nu att jag ska låna den i all evighet utan jag har tänkt att Ylva ska få tillbaka cykelpumpen när hon kommer hit och hämtar sina leggins och skor. Då kan vi slå två flugor i en smäll och avnjuta en mys/te/surr-kväll också. Om ni undrar varför Ylva har glömt sina leggins hos mig så är det precis som ni tror; det blev för varmt en kväll och ja....ehm, behöver jag säga mer?! Jag tror att vår "open relationship-status" på facebook talar sitt tydliga språk.

Idag tränade vi block på beachträningen och jag måste säga att det var väldigt nyttigt för en pygmé som mig. För att inte tala om omöjligt. Man ska som över med händerna och trycka bollen hårt ner i backen så att inte motståndarna kan fånga upp den och anfalla igen. För er som är bekant med mitt utseende och min längd, kan ni nog tänka er att det ser ganska roligt ut, jag kommer i princip knappt upp med mina fingrar över nätkanten. Men som tur är jag inte den enda som mäter lite drygt en och en halv meter (väldigt underdrivet här) över havet, så Adde sänkte nätet så vi fick känna på den härliga känslan som man får av att lyckas med en block.

Sen dog jag efter bodypumpen och nu sitter jag här, framför datorn, lite halvapatisk. Får se om det blir några barn gjorda, jag skulle verkligen behöva skriva lite mer på x-jobbet men ja.... ni vet. Hur motiverad är man klockan 22 en torsdagkväll?!

Glad och mindre biffig

Vilken dag! Efter intervjun satte vi oss utanför universitet och njöt av solen. Så otroligt underbart måste jag säga. Johan kom förbi en sväng och för en stund kändes det som på den gamla goda tiden. Jag blir så glad av mitt umgänge och mina kära vänner. Jag har även fått lära mig någonting nytt; när vi går omkring och är sura, använder vi oss av hela 72 muskler medan vi endast använder 14 stycken när vi är glada. Helt otroligt liksom, 72 muskler... Men jag är faktiskt hellre glad och mindre biffig :)

Nu ska jag iväg och beacha lite! Snart är det helg, visst är det härligt?!


Kan man köpa motivation på ICA?

Tänkt om man kunde det. Då skulle min värld kännas så mycket bättre och jag skulle få så mycket mera gjort. Sen är det inte heller så kul att sätta sig i datasalen på skolan när det är världens finaste väder ute. Typ. Jaja, jag vet. Jag ska inte klaga eftersom det kunde ha snöat ute nu också. Så jag är väldigt tacksam över det fina vädret.

Igår var jag och soffan hos matilda och anders och där fick vi jättegoda scones. Anders specialrecept med kanel och kardemumma-mums! Mera scones i mitt liv, säger jag bara.

Nu ska jag och soffan på Östra och intervjua en lärare och sedan kanske det blir solen en sväng om vi har tur.

Shit, jag är faan lite bra på det här med kanon nu... :)

Onsdag

Igår satt jag hos Lina i frisörstolen i sex (!) timmar. De tre första timmarna var det enbart skönt men på slutet hade jag riktigt, riktigt ont i min rumpa. Egentligen skulle Lina göra en svinrygg på mig men innan hon bestämde sig för vad hon skulle göra ville hon testa en annan typ av chin jong och det blev skitläckert. Men med tanke på att hon inte kommer att ha så lång tid på sig så testade hon ytterligare en frisyr som jag inte vet vad den heter men det blev iallafall den som hon kommer att göra nästa helg. Så 07.30 nästa söndag måste jag infinna mig på salongen...Jösses säger jag bara!

Nu är jag tillbaka i umeå igen och det känns bra. Om en timme ska soffan komma hit, och sen ska vi bege oss till Matilda och Anders för att hälsa på. Det ska verkligen bli jättekul att träffa dem eftersom vi inte har setts sedan i början på februari.

Häj!

Heta nya solbrillor :)

Det var nog umeås absolut snyggaste babes som kom vandrandes från ICA på Berghem med ett par likadana solbrillor, ikväll vid nio-tiden. Shit va snygga de är. Eller snarare jag och soffan i dem. Haha... och vi har bestämt att vi ALLTID måste ha dem på när vi är med varandra, kväll som dag. Undantag görs såklart inomhus och på krogen. Annars blir det inte mycket examensarbete gjort!

Annars då?!? Jo vi har jobbat på med arbetet under dagen. Kvällen spenderades på iksu där jag och Carro spelade match mot Karoo och Nasim. Det var en mycket jämn match, den jämnaste jag någonsin spelat tror jag, men till slut lyckades vi vinna med 2-1 i set. Tack gode gud för det, med tanke på gårdagens förnedring mot grabbarna!

Imorgon vankas övik återigen och ännu mera hårtvättningar :)

sooooool

Vilken helg och vilket väder! Solen verkar äntligen har kommit för att stanna och när jag tittade på vädersändningen imorse skulle det även bli varmare i veckan. Hur nice är inte det på en skala?!?

Igår åkte jag och carro på dyngstryk i beach och det var inte så kul. Därför är jag heltaggad till kvällens match då vi möter Karro och Nasim.

Nä nu är det uppsatsjobb som gäller!


It's fucking spring

Ikväll är jag faktiskt lite stolt. Jag har tränat både beachvolleyboll och bodypump och tidigare idag har jag och sofie suttit på skolan och arbetat hela långa dagen. Mitt humör var inte på topp imorse men gosoffanmin piggade upp mig så just nu känner jag mig nästan på topp. Sötylva också....hon är nog den sötaste som någonsin gått i ett par skor, med hennes peppande prat och kloka råd. Vart har du lärt dig allt, kvinna? Vem har lär dig allt och Hur har du lärt dig allt? Det kommer att bli förbannat tomt utan dig här i höst.

Känner inte ni litegrand som jag, alltså jag känner nästan som att det öppnats en helt ny värld såhär i dagarna med all värme och solsken. Folk är piggare, mer pratglada och gladare. Det känns i luften på något sätt. Lite svårt att ta på kanske men jag tror ni kanske förstår hur jag menar... En annan sak som är toppen är att beachsäsongen snart drar igång och jag är gladare än gladast! Tänk en varm härlig sommardag på stranden och en beachturnering. Jag har ju bara spelat två turneringar på bettnäs och då har det varit kasst väder så jag hoppas på en såndär klockren dag i sommar.

Imorgon blir det mera examensarbete, solning och lite städning! Trevlig helg på er alla :)

Jag anar ugglor i mossen

Om man går och lägger sig halv ett och somnar kring ett-tiden, hur är det då möjligt att man kan vakna kl 05.00 och känna sig hur pigg som helst? Antar att det har att göra med att jag är så orolig i kroppen. Men det känns så onödigt bara för jag behöver verkligen vara pigg idag. Jag o Soffan ska sitta på skolan och maratonjobba och sedan har jag beachträning kl 18 och efter det hade jag tänkt slå på stort och köra bodypump. Har så förbannat ont i ryggen efter beachträningarna så nu är det dags att få arbeta lite med rygg och magmusklerna.

Idag är det sol igen!
YEAH

hm

Nu är jag är less igen!


men eftersom man ändå ska försöka se saker och ting från den positiva sidan så håller jag säkerligen på att lära mig någonting nytt just nu.

Nu ska jag sova så att jag kommer upp någongång imorgon.

Vår

Imorse var jag surare än surast när jag vaknade. Johan ringde och väckte mig och jag ville bara sova ut. Efter det har dagen bara blivit bättre och bättre. Jag gick iväg till iksu där jag spinnade lite och sedan gick jag hem. När jag kom hem packade jag en väsa full med böcker, en banan, ett äpple och min ipod och så satte jag mig utanför huset och njöt av den underbara dagen. Snacka om att förena nytta med nöje och så otroligt avkopplande att bara vara i solen och njuta av värmen. Mera sådana dagar!

NU är våren här :)

Gosoffanmin!

Vi må vara oerhört olika och vi har ganska ofta olika åsikter om saker och ting. Vi kan vara riktigt sura mot varandra och vi har nog sett varandras dåliga sidor både en och två gånger. Trots detta är hon den finaste vän man kan ha. Inget är någonsin något problem och lojalare människa har jag nog inte träffat på. Den dagen hon inte svarar på mitt sms inom en rimlig tid, inte ringer tillbaka eller inte ställer upp när jag behöver henne, kommer förmodligen aldrig att inträffa. Hon finns alltid där. Jag är oerhört tacksam för att jag har en sådan fin vän i mitt liv. Det är sådana vänner som hon är för mig som gör mitt liv till roligt, spännande, galet, kärleksfullt och väredfullt!

U rock, gosoffanmin!


Facebook

Skulle inte ni också vilja att man kunde få godkänna de bilder som läggs upp på en själv på facebook, innan de läggs upp? Annars kan de lätt se ut så här:
  (jag kan fortfarande inte förstå varför jag måste göra sånt här när jag är full)

Jag menar, det är inte så kul när t e x ens mamma också har facebook. Tur att man iallafall kan ta bort tagen.

Himmel!

Det blev ingen beachmatch idag. Inte heller någon spinning och jag har varit oseriös gällande skolarbetet. Vart är moralen, frågar jag mig själv. Faan, känns som att jag har tappat allt! Så har lagom till c-uppsatsen och allt...

Iallafullafall så har jag och soffan varit ute på vår promenadrunda: Liljansberget-Berghem-Gammlia-ÖK-stan(typ)-Haga(runt, runt, runt för jag hittar inte så bra där)-Preem-macken-Gammlia-Berghem-Liljansberget. Det tog typ lite drygt en timme och sedan stannade vi till på ICA Berghem för att köpa pärlsocker för jag blev så sugen på att baka chokladbollar. Så det är det jag gjort idag. Bakat chokladbollar, himmel så överaktiv jag varit! Haha...

Nä imorgon blir det andra bullar. Hm, jag kanske ska baka bullar då?!

:)

zombiemaria

Nu äntligen har jag fixat det här med att anmäla sig till höstens kurs. Tack sötjohanna som räddade mig där. Det är inte det lättaste att kunna hitta anmälningskoderna om man inte har tillgång till walwebben men då dök johanna upp som en räddande ängel!

Jag kunde inte sova inatt. Låg och läste hur länge som helst och sen somnade jag nog inte förrän vid halv fem så idag känner jag mig som en zombie. Har inte lyckats tagit tag i något skolarbete ännu heller men det kommer. Ikväll blir det förhoppningsvis beachmatch om vi får tag i någon tid. Annars måste jag tränat tråkspinning och det känner jag inte riktigt för.

Nu ska jag faktiskt göra lite nytta!
Häj!


Det här med kärlek...

Det här med relationer är inte det lättaste. Ok, jag vet att jag inte direkt kommer med några revolutionerade nyheter men jag kan helt enkelt inte sluta att förundras över detta komplexa fenomen. När jag var yngre trodde jag att allt gällande killar och kärlek skulle bli så mycket lättare när man blev vuxen. Men inte faan har det blivit det. Det blir snarare svårare och svårare och jag tror nog aldrig att jag kommer uppleva en dag då jag känner fullt ut att det här med kärlekens fenomen är en lätt match. Men det är väl kanske därför den stundals är så underbar...
Samtidigt ligger det väl något i det här med att allt kanske inte ska vara så lätt. Titta på paret med stor P, paret som aldrig någonsin kan vara nöjda med kärleken till varandra utan alltid ska krångla till det, Meredith och Mcdreamy.  Är det inte Mcdreamy som har en fru undangömd så har drar sig Meredith undan, på grund av hennes rädslor. Jag vet att det bara är en teveserie men är det inte det som gör att vi gillar att titta på serien så mycket? Att den påminner så mycket om våra egna liv och våra egna problem. Och visst känner vi oss alla (kanske inte alla men de flesta iallafall) påverkade av våra tidigare erfarenheter. Ju längre livet går och ju äldre vi blir desto mer naggade i kanten blir vi och det blir inte lättare att bara ge sig hän och verkligen släppa på allt och vara kär. Jag skulle nog kunna betala en smärre förmögenhet för att hitta en medicin mot att inte vara rädd när det kommer till relationer. 2 msk av botarädslanärdetkommertillrelationer-medicinen och sedan är man "frisk". Aldrig mera tvivel, aldrig mera en sömnlös natt när man bara ligger och analyserar handlingar och ord till förbannelse och aldrig mera en klump i magen som inte gör att man kan äta.

Det mest fascinerande är ändå hur vi gör när vi är rädda?

Man kan springa sin väg, dra sig undan och fly fältet så långt det bara går. Man kan också bli den hysteriska, vara jättepå och massbombardera personen ifråga med både telefonsamtal och sms. Den sistnämda handlingen tror jag inte så många utövar eftersom det minimerar risken för fortsatt umgänge och uppfattas kanske inte så charmig. Däremot tror jag att många väljer att dra sig undan. Jag brukar känna att jag ibland bara skulle vilja springa iväg och gömma mig under en sten. Då är det bara jag och stenen och ingen kan någonsin komma åt mig och göra mig illa. Jag vill helt enkelt fly och jag tror inte att jag är ensam om att vilja göra det. Då blir man aldrig sårbar och det är just det vi alla är rädda för. Denna sårbarhet... och vi utvecklar hela tiden mängder av försvarsmekanismer för att slippa känna den. Som sagt, det lättaste är att fly men eftersom vi alla, de flesta iallafall, har varit med om känslan att vara kär så vi har en liten fighter inom oss som så gärna vill känna den där fantastiska känslan igen. Så vi trotsar tvivlen och utsätter oss för det igen. Men egentligen, det är inte så konstigt för vem vill inte ha det där underbara som kärleken för med sig?

Jag skulle kunna prata i all oändlighet om det här. Och ibland känns det som att ju mer jag funderar, desto oklokare blir jag. Men som sagt, det är väl der som är charmen med det.  

Aj love my shuffle

Ny vecka. Nya tag. Dagen har väl knappast varit den mest aktiva dagen men jag och soffan har iallafall varit på ett spinningpass och det var riktigt skönt. Igår spelade jag och carro beachmatch också och vi vann. 21-15 och 21-16 blev slutresultatet och jag var jätteglad för det. Trodde verkligen inte att det skulle gå så bra med tanke på mina bravader på lördagen men det gjorde det och nu är jag riktigt taggad för nästa match i turneringen.

Imorgon ska jag försöka läsa en massa litteratur igen. Det går lite trögt med examensarbetet men nu jävlar! Shit, jag höll verkligen på att glömma bort det här med att anmäla mig till nästa termins studier men då medan jag kollade runt på de bloggar jag brukar läsa såg jag att Ida hade skrivit om hennes problem med studera.nu:s hemsida. Detta påminde mig om att även jag borde ta tag i detta... Tack Ida! Men jag håller med henne, deras sida är verkligen kass och det är inte det lättaste att logga in så här i sista stund... Varför ska man vänta med sånt här till absolut sista dagen?!? Jag lär mig aldrig.

En sak till - jag fullkomligen älskar min ipod shuffle :)

Förlåt

Ibland blir man blind. Ibland tror man att man (när man skriver "man" är det ett osäkerhetstecken och egentligen menar man "jag" men det är bara för att man inte riktigt kan stå för det) är väldigt klok och att man handlar rätt. Det har jag inte gjort och jag vet inte riktigt vad jag ska säga som förklaring till att jag inte riktigt gjort rätt. Grejen är den att jag aldrig någonsin skulle, medvetet, göra illa någon (vem i helvete skulle kunna göra det, maria) som jag tycker om. Men i vissa stunder och situationer tror man att man gör rätt och i slutändan visar det sig att det kanske inte va så juste gjort.

Jag är inte hjärtlös och jag är inte kall. Bara väldigt osäker många gånger och det enda jag kan göra är att be om ursäkt för mitt respektlösa beteende.


Hugger i sten

Vilket dygn. Ibland blir saker inte som man tänkt sig, verkligen inte som man tänkt sig. Det här med människor kommer aldrig sluta att förundra mig. Den dagen jag slutar att förvånas över hur olika vi människor fungerar, den dagen kommer nog aldrig att komma.

Jag är skittrött och egentligen är jag inte alls peppad på party men det ska bli kul att träffa allesammans igen. Det var inte igår det var fest på storgatan och killarna var lediga från handbollen. Synd bara att jag känner mig så ledsen, då brukar det ju inte vara en bra idé att dricka. Men jag ska ta det lugnt eftersom vi har beachmatch imorgon.


"jag vill ha dig här på riktigt inatt och suga liv ur din halspulsåder..."

Underbarasköna helg :)

Japp då är det helg igen och jag är gladare än gladast! Ett brev på posten idag gjorde mig extra glad så just nu njuter jag av det! Eftersom jag är så glad så gör det inget att jag knappt kan röra mig med tanke på min träningsvärk. Helt seriöst så höll jag inte på att ta mig uppför trapporna till UB-fiket idag. Så om någon såg mig sitta där och läsa timme efter timme så var det inte för att jag var seriös eller för att jag ville verka seriös, utan bara för att jag inte kunde ta mig nedför trapporna.

Idag på skolan delade rex ut gratisbiljetter och det ser nog ut som att vi slutar där imorgon. Om jag överhuvudtaget går ut. Jag fick en hel hög (antar att de har insett att de måste göra något för att få tillbaka allt folk som schlagerklubben/coverclub tagit från dem) med biljetter så ifall någon vill ha är det bara att ni hör av er.

En annan sak också, jag och soffan har skapat en grupp på facebook för våra gamla svensklärarklasskamrater. Anledningen till detta är att vi så gärna vill att alla ska svara på två frågor som vi vill ha svar på till vårt examensarbete. Vi hade egentligen tänkt att lämna ut enkäten till de som läser slutfasen på svenskan nu men olyckligtvis är alla ute på VFU så därför går våra förhoppningar om svar till våra gamla klassisar. Så har du läst med oss, snälla svara på våra frågor! Det går snabbt och vi kommer att vara evigt tacksamma.

:D

Min kropp är förstörd

Nu är jag helt totaljävla slut i kroppen och imorgon kommer det att vankas träningsvärk så det räcker och blir över. Inte bara imorgon, förmodligen på lördag också. Det roliga här är att jag ska träna beach klockan sex ikväll. Det kommer INTE att vara en rörlig maria i farten då. Herremingud!

Inatt sov jag sämre än sämst. Jag vaknade halv sju imorse och var hur pigg som helst. Förstår inte riktigt vad det är frågan om. När man inte har något som man måste kliva upp till ska man ju sova ju! Nu ska jag sätta mig i soffan och läsa två avhandlingar, en på danska och på svenska. Det ni!


Next: iksu

shit vad trött jag är! Jag som bara skulle vilja sova nu men istället ska jag tvinga mig själv iväg på iksu och köra bodypump. Tro hur detta kommer att gå med tanke på att jag inte kört bodypump på 100 år. Det är inte smart om jag ska spela beach ikväll och kanske imorgon. Fast vem har sagt att jag är smart?! Jag är så grymt sugen på att komma igång med träningen bara... sen så är min rygg i stort behov av styrketräning. Så vi får väl se hur det här går...

Litteraturen också, kom igen nu Maria och gör ett ryck! Lite pepp på mig själv så att jag kommer igång.

Mina fötter är isbitar

Efter att ha varit ute i ca två timmar har jag absolut ingen känsel i mina fötter. Både mina händer och fötter tappar alltid känseln när det är kallt. Det spelar ingen roll hur mycket jag klär mig, det slutar alltid med att jag inte känner någonting. Men ikväll var det helt galet. Efter att ha suttit och tittat på umeå södra mot sunnanå så höll jag knappt på att kunna gå framåt efter matchen. Bägge fötterna var totalt bortdomnade... Nu har jag äntligen kommit in i värmen så sakta men säkert börjar de tina upp. Jag hatar verkligen det här vädret! Snälla vår, kom för att stanna. Jag blir så mycket gladare då och allt känns så mycket lättare. Matchen då? Jo, södra vann överraskande nog med 2-1 och det var jättekul. Jag träffade även lovisas mamma aira och hennes syster Lina. De var där för att kolla på sanna som spelar med sunnanå. Ett roligt spontant möte :)

Imorgon hade jag faktiskt tänkt träna ett pass bodypump. Jag har inte tränat det sedan i höstas någongång så vi får se hur det går. Förhoppningsvis är det någon som bokar av sig på beachen också så då kan jag vara med där på kvällen. Nä nu ska kasta mig själv in i duschen och sedan ska jag ta på mig mina fina dunsockar och göra mig en stor kopp te!

Förresten, på tal om att snöa när det är vår;1996 kom det snö den tredje helgen i maj på kristi himmel färs-dag(i övik alltså). Det var galet sent. Anledningen till att jag minns det är för att vårt fotbollslag hade träningshelg den helgen och vi var lovade att få gå på gräs men eftersom snön kom så blev det inge grässpel för oss. Det blev knappt spel på grus. Så förmodligen är detta inte sista svängen snö som kommer men jag hoppas för guds skull att jag har fel.

Friskare idag

Idag är jag mycket bättre i förkylningen och jag har inte alls ont i öronen. Då kanske jag ändå kan åka och titta på fotboll ikväll. Umeå södra har premiär mot sunnanå och det hade faktiskt varit hur kul som helst att titta.

Igår satt jag hos lina i frisörstolen i fyra timmmar. F y r a timmar liksom! Mitt hår blev tvättat två gånger och jag hade lugnt kunnat tvätta det tre gånger till. Först gjorde hon en ching jong (det är på tok alldeles för felstavat) men den lyckades inte så bra eftersom jag har uppklippt hår och alla mina korta längder stod ut. Då inte detta funkade gjorde hon en svinrygg och den tyckte jag var jättefin. Lina vart inte alls nöjd eftersom själva utbuktandet var för långt ner. Så jag ska hem och bli tränad på om två veckor igen. Som sagt jag åker lätt 10 mil för att bli hållen på med i håret (jag vet att min svenska suger här). Men det var inte enbart nöje som uträttades i frisörstolen, jag lyckades även nästan läsa ut en avhandling som handlar om vad som händer när elever möter olika typer skönlitterära texter och jag fick en del idéer till examensarbetet.

Idag åker jag med 13.00 bussen till umeå och sedan ska jag försöka läsa ännu mer. Hade så gärna tränat idag men jag ska försöka hålla mig ifrån iksu så att jag blir frisk som en nötkärna

rapport från domsjö

Just nu sitter jag hemma i Domsjö och tittar ut på ett grå/mulet väder. Ska det inte vara vår nu? med värme och solsken? Åhh jag tycker det är tokjävla drygt när våren först börjar komma och sedan börjar det snöa igen. Känns så meningslös på något sätt.

Anledningen till att jag är hemma är för att Lina ska träna långhårsuppsättningar på mig. Så det är verkligen bara en blixtvisit. Jag måste även sitta och läsa en massa litteratur till examensarbetet. Soffan och jag var på biblioteket igår och lånade tegelstensböcker som vi nu har delat upp och ska läsa till imorgon. Då ska vi träffas och berätta vad vi har läst för varandra. Så det är ingen avkopplingsresa det här må jag säga. Men något som är postitivt iallafall är min nya Ipod schuffle som stina köpte till mig i usa. Jag ville först ha en rosa men den fanns bara i silver om jag skulle ha 2 gb så silver fick det bli.

fatta va härligt det ska bli att bli hållen på med i håret nu i flera timmar!!! Det är faan lätt värt att åka 10 mil för det :)

Lugn och skön helg

Jag har haft en blogglös helg i helgen. Dessutom har jag oxå haft en väldigt lugn och skön helg och det behövdes. Fredagen bjöd på mys hela dagen då det var fullt hus hemma hos mig. På kvällen kom ylva och vi begav oss ner på news där vi mötte upp Henke och Gustav. Mycket trevligt... Lördagen var en väldigt lugn dag även den. På kvällen blev det film och jag somnade ganska tidigt. I söndags var jag på plaza och käkade brunch. Där snackar vi ett STORT frukostbord.

Idag kör vi igång med mera examensarbete. Förhoppningsvis kommer vi att hitta relevant litteratur och ikväll ska jag bege mig ner till övik för en snabbvisit.

Nu är det skola som gäller!

Jävla skitbeach!

Idag sög jag på beachen. Jag var så kass så jag nästan har tappat sugen på att någonsin spela igen. Det är illa när det känns så eftersom i de flesta fall när jag kommer hem från träningen känner upprymd och glad. Tror nästan jag måste gå till gymet och träna ett tag så att jag uppskattar beachen mer. Iallafall så kör vi igång med vår "hemmagjorda" turnering till veckan. Emma har tagit tag i att styra upp olika lag och sen möts vi vecka efter vecka. Det känns riktigt kul! Se där, lusten har redan börjat komma tillbaka!

Idag har jag och sofie skrivit vår forskningsplan till examensarbetet. Vi har även styrt upp lite enkät och intervjufrågor så jag är rätt så nöjd. Imorgon kommer M och P och mormor och nacho. Ni kan ju bara gissa hur mycket jag längtar. Ska bli kul att mormor kommer hit så hon får se hur jag bor. Och goälsklingssötnacho också. Jag blir glad bara jag tänker på honom även fast han har damp ibland. Annars så har jag inte planerat så mycket inför helgen och det känns skönt. Jag bojkottar iallafall schlagerklubben med tanke på förra helgens bravader. MIna knän pallar inte det stället nu.

A goood night

igår hade jag en väldigt trevlig kväll. De flesta kvällar har varit uppbokad tididgare med antingen träning eller plugg men igår var den helt fri från alla krav. Jag mötte upp Peter och Åsa nere på stan och vi gick till news(som för övrigt har bytt namn till costas) och där drack vi espressoshakes. Det smakade verkligen himmelriket! Efter ett tag kom även Petter förbi och slutligen även johan. Jag och Johan hade först tänkt gå på bio men när det övriga föreslog en öl på två våningar (där de för övrigt hade 25% på allting) så hakade vi på. Åsa skulle däremot iväg på innebandy så det blev bara jag, peter, petter och johan. Men det vara inte så bara, vi hade toktrevligt! A gooood night :)

Nu sitter jag på skolan och jag och sofie ska rycka lite med uppsatsen hade vi tänkt, därefter vankas det förhoppningsvis beach!

Yes!

Jag fick jobbet och nu är jag glad. För er som inte vet vad det är  för jobb så kan jag berätta att det är i receptionen på örnsköldsviks kommun.  Jag börjar v 27 och jobbar t o m v 32 så det är inte hela sommaren och det är jag faktiskt lite glad för. Även om ekonomin inte blir den bästa sådär i början av sommaren så får jag åtminstone lite ledigt och det har jag inte haft på evigheter. Först var jag inte heller så positivt inställd till att jobba hemma i övik ännu en sommar men eftersom jag är ledig helger och inte börjar förrän den sista juni samt att jag klar med jobbandet den 9/8 så känns det rätt så bra. Jag får tid att vara i umeå både innan och efter jag har jobbat. Eftersom jag är ledig helger kan jag också tillbringa dessa i umeå. Arbetstiderna kommer vara mellan 7.30-16.15 och eftersom vi tränar vid 18-tiden så kommer jag även att hinna med det också. Så det känns faktiskt som att jag hittat den bästa lösningen. Yes!

Idag har spinnat och sen kom soffan. Vi har examensarbetspratat lite och imorgon ska vi sätta oss ner och göra enkät-frågor. Snart kommer david och sen ska jag möta upp peter och åsa nere på stan. Men först ska jag hämta tvätten!

A goood day!

Du är här

Ett år har gått och fortfarande finns det så många frågor som inte fått svar. Jag tänker på dem, inte varje dag, men väldigt ofta och ibland känns det nästan som att jag förstår dig. Världen och livet kan stundtals vara oerhört plågsam och jobbig men det är de lyckliga stunderna som ändå håller ens huvud uppe och gör att man vill ta del av allt som erbjuds. Till stor del handlar livet om att kämpa. Inget liv är som de sagor vi lyssnade till i våra barndoms år. Vi möttes i mörkret, i den mörka, dystra tunneln och där fann vi en stark gemenskap. Du förstod och du såg. Du förstod även de saker som ingen annan förstod och jag försöker fortfarande idag att förstå dig. Ibland när jag går hem från skolan efter en tung dag känns det som att jag bara skulle vilja höra din röst. Höra din bekräftelse på att jag inte är helt ute cyklar när det gäller mina tankar, för du förstod verkligen.  Du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Du hjälpte mig på ett sätt ingen annan kunde och därför känns fortfarande vår vänskap så levande. Trots att du inte finns här fysiskt så är du i allra högsta grad levande för mig. Det är ingen slump att brevid ditt namn i msn-listan står det "I´m here" för det vet jag att du är. Du är här.


onsdag 2/4

Imorgon ska jag göra många saker:

11.15 spinning
13-16 tvätttid
där emellan ska soffan komma och då ska vi skriva forskningsplanen till examensarbetet. Två nyttiga flugor i en smäll liksom.
David ska därefter komma förbi en sväng efter jobbet och vi ska hänga lite. Sedan ska jag åka med honom ner på stan för fikadate med peter och åsa. Efter detta ska jag hooka upp med johan för en biodate. Eventuellt ska soffan med oxå.

Jag måste även ringa om mitt eventuella sommarjobb under dagen samt att jag måste försöka styra upp lördagens beachmatch. Jag ska också försöka få tag i Carro så att vi kan bestämma mer träning inför turneringen.

Anledningen till att jag skriver här är för att jag ska komma ihåg allt. Jag har blivit expert på att glömma bort de saker jag verkligen MÅSTE göra och det funkar inte riktigt att skriva i min almenacka. Så jag tar det säkra före det osäkra.

På tal om inget - hörde talas om att en bekant från det förflutna cirkulerade inom umeås gränser just nu...huvvaligen säger jag bara. Det är nu jag hoppas på lite tur och att jag slipper överraskande möten.


Nu ska jag sova så jag orkar vara sådär produktiv imorgon!


Min kväll på coverclub/schlagerklubben

Mina ben är inte vackra just nu. Båda knäna ser ut som två blåa bollar och hela min vänsterfot är alldeles blå. För att inte tala om mitt lilla sår på högerknä som har blivit lite smått inflammerat efter träningen i sanden igår (jag vet, här får jag skylla mig själv). Men det var inte mitt fel i början. En dum jävla brud som var så full att inte hennes ben kunde bära henne ramlade in i mig i lördags på schlagerklubben och själv så stöp jag rakt ner i backen. Eller backen och backen, det var i trappen och den smärta jag kände då går nog inte med ord att beskriva. Efter fallet så sprang jag till garderoben, hämtade mina saker och satt mig sedan i trappen till utgången. Då upptäckte jag ett stort hål på mina leggins och min klänning och jag blev förvånad hur mycket blod det kunde komma ur ett sådant litet sår.

Tidigare har jag varit lite småstolt när mina ben haft blåmärken eftersom det har tytt på att jag kämpat mig gul och blå efter bollen i en fotbollsmatch. Nu är det varken snyggt eller särskilt beundransvärt när jag berättar att jag fått dem efter ett krogbesök. Även min förmåga att spela beach är inte 100 procentig eftersom jag inte kan slänga mig efter bollarna så bra. Sen är det ju inte så skönt att få sand i såret där glasbiten satt. Det är efter sådana här gånger man frågar sig själv om det verkligen är värt att gå ut?