Vår långpromenad...

nu har jag och soffan varit ute på vår långpromenad. Som egentligen inte blev någon långpromenad. Det blåste isbjörnar ute så när vi kom ner till ica berghem bestämde vi oss för att ta bussen ner på stan, göra våra ärenden på systemet och därefter gå till gammlia och sedan hem. På skulle vi kanske hinna se slutet på ersboda-matchen och första halvlek av ufc-matchen. Tyvärr blev det inte riktigt som vi tänkt oss eftersom vi båda var överoptimistiska i vår planering. Vi missade ersbodas match vilket jag tyckte va jättesynd. UFC-matchen såg vi bara första halvlek av och det var inte så mkt att hurrra för. 0-0 stod det i halvtid och då insåg vi att vi frös alldeles för mycket för att sitta ute och titta på en match där varken någon av oss känner någon som spelar. Soffan ringde hennes söta sambo som kom och hämtade oss (jag lovar, hade det varit bättre väder hade vi gått toklångt). Så nu är det laddning inför kvällen som gäller. Egentligen skulle jag bara vilja lägga mig ner och sova för att jag är toktrött men jag måste sätta igång med duschningen nu om jag ska hinna. För er som är umeåbor och inte har något speciellt för er imorgon förutom att vara bakis, åk till robertsfors och hejja på sikeå pojkarna! De behöver allt stöd de kan få och vore det inte förjävla kul att ett lag som är nykomlingar i ettan lyckas ta steget upp i nästhögsta serien i handboll här i sverige?! SÅ kom o hejja! Matchen börjar kl 14

GLÖM INTE ATT DET ÄR SOMMARTID IMORGON!!

Lördag 29/3

Idag vaknade jag jättetidigt. Även fast jag kanske inte somnade förrän vid fyra-tiden så kände jag mig pigg när jag vaknade. Igår spelade jag och soffan TP mot Henke och Gurra. Det var hur kul som helst men tyvärr så förlorade vi. Killarna kaxade upp sig rejält och både jag och soffan vill ha revanch. ååååå - varför kan det inte vara lika fint och soligt väder ute idag som det var igår?!? Nu när vi ska ner på gammlia o titta på fotboll också....

Ikväll är det klassfest och jag är faktiskt riktigt taggad!

tjoho

Nu är ck3 slut och jag behöver aldrig någonsin mer läsa en ck-kurs! Jag vågar knappt skriva hur bra det känns.

Idag har jag vandrat omkring som en zombie hela dagen i skolan. Shit va trött jag har varit! så jag somnade två timmar efter att jag kom hem från skolan och det var välbehövligt måste jag säga. Ikväll blir det spelkväll och uppladdning inför morgondagens klassisfestis :)

Puss, kram & kärlek

sju mål

såklart så förlorade grabbarna med sju mål. Säkert bara för att jag skrev det. Surt, riktigt surt! De måste med andra ord vinna ordentligt på söndag. skit också... Jaja jag ska då hejja ordentligt iallafall, det kan ju bli den sista matchen på mycket länge.

Imorgon är det sjukt mycket som jag måste göra så då ska jag vara produktiv. Hopp i säng o tjäna peng nu!

satan!

Det ser inte bra ut för grabbarna alltså....15 min in i andra halvlek ligger de under med 26-15. Nu måste de hämta in så att det blir ett bättre läge inför söndagens match. Jag har inte riktigt lyckats lista ut hur de räknar men det borde ju vara så att ifall sikeå förlorar med t  e x sju mål ikväll måste de vinna med med åtta på söndag. Men vad händer ifall de vinner med lika många mål? Det här med handbollsregler och dylikt är inte riktigt min grej.

Jag har spelat beach idag och det var som vanligt hur kul som helst. Jag är så otroligt glad att jag har hittat denna fantastiska sport. Jag blir som en glad unge när jag spelat och jag kan spela hur mycket och hur länge som helst.

Jag hittade lite nygamla kort på min dator by the way:
 Anna, en av tjejerna som jag bodde med i Lund & Jag busar på min 23-års fest
Det här kortet är så sjukt roligt! Johan & Robban showar loss inför julfesten

Det här är jag & Lovisa juldagen -04
Mitt smultronställe i vågsnäs.
Karin, jag, maria och lovisa nyårsafton -05
Mina söta marior på min födelsedagsfest i stugan -05
Handbollsbild. Nr 13 - david och nr 11 - johan.
Joel är taggad inför match!
David är utslagen efter en dag på gullvik och johan lirar gura. En fantastisk helg i somras.
En puss på gojohanvännenmin :) 15 september -07
Haha, snygg bild! Juldagen -04. Jag hade klättrat på min kära vän marias kille på en efterfest verkorna innan och det resulterade i en spricka i höger arm. När spriten går in, går vettet ut!


Puffan & Piffan

image42
Den här bilden blir jag som glad över att se :)

kvalnerver

Idag ska jag träna beach och gissa vem som är gladare än gladast?! Egentligen har jag inte tid med det men det struntar jag fullkomligt i. Det är därifrån jag får min energi och ska det bli någonting vettigt gjort idag för mig så är jag tvungen....

Igår tog jag mig en riktig långpromenix och det var sjukligt skönt. Precis sådär lagomt kallt och halt. Med tanke på påskens och VFU: periodens icke träning har jag nu beslutat mig för att försöka träna el röra på mig på något vis varje dag. På söndagar har jag dispens och med att röra på mig menar jag inte nödvändigtvis ett stenhårt träningspass på iksu. Det kan lika gärna vara en lång och skön promenad som gynnar både kropp och själ.

Ikväll lirar grabbarna (
http://svenskidrott.se/Organisation.asp?id=35684) kval och jag är faktiskt riktigt nervös. Bäst av två matcher och det är viktigt att de får en bra start nu inför hemmamatchen på söndag. Känns som att jag kommer sitta fastklistrad vid datorn och kolla matchrapportering. Länken ovan (jag vet fortfarande inte hur man gör när man ska klistra in en riktig länk så det är det jag kan bistå med) är till sikeås hemsida och där kommer det förmodligen komma in ytterligare en länk, kanske i gästboken, där man kan följa matchen online. By the way, kortet på david på första sidan är förmodligen det bästa kortet som någonsin tagits av honom. Han blev ju t o m bra på den :)

Nä nu MÅSTE jag skriva. Jag suger på det här med att få saker och ting gjorda just nu

Whiskey, Anna Book och bilbogsering

Tror ni att jag gjort något av det jag skrev tidigare. Näej självfallet inte, det är ju som vanligt när jag har 1000 miljarders saker att göra. Förut var jag så mycket bättre på att göra allt det jag behövde göra men nu gör jag allt det andra som är onödigt istället. Jag menar, det är ju knappast viktigt att logga in på facebook 20 ggr/dag. Eller för den delen sitta och prata i telefon med kompisar  i x antal timmar. Nästa gång jag ser en stjärna falla ska jag önska mig 20 kilo framförhållning så det blir några barn gjorda i mitt liv (ok, ni som känner mig vet att man inte ska ta mig o r d a g r a n t)

Som jag skrev tidigare var fjällsresan tokhärlig!
Torsdag: Nya människor och härliga människor. Lång bilresa med 3 påskägg i baksätet, med andra ord en massa onyttigheter. Kärt återseende med mina barndomsfjäll, bara det gjorde mig till den lugnaste marian på väldigt länge. Iskall men väldigt mysig stuga, skottning och mysprat framför brasan. Lärde mig att inse charmen med att dricka whiskey. Somnade 04.

Fredag: Uppstigning i ottan. Sol med nästan klarblå himmel och vindstilla. Halva gänget till backen och andra halvan skottade gångar, vattenhål och badtunna. Långpromenad till backen där vi mötte upp de övriga för att sedan bege oss till kittelparken och afterskii. Världsklass på pizzaslizen! Tillbaka till stugan. Mysprat framför elden. Vila. Middag. Ölspel där jag rockade (förmodligen). Bad i badtunnan i månsken. Somnade 03.

Lördag: Uppstigning i ottan. Strålande sol, klarblå himmel och inte ett moln så långt ögat kunde nå. Hela gänget till backen. Softning och solning i backen. Afterskii på hotellet. Tillbaka till stugan, middag och uppladdning inför utgång på hotellet. ANNA BOOK och  "A B C" :) Kunde inte bli så mycket bättre än så...

Söndag: Softning hela dagen i stugan och sedan hemfärd. Bilbogsering och tillbaka i umeå 01.30

Sådär, det va helgen och som jag skrev tidigare, det var en underbar resa. Miljöombyte är underskattat och med tanke på den stress som varit på slutet så var det här hur skönt som helst för mig. Tack till alla för ett fantastiskt sällskap!

Livet är underbart

och nu har grupparbetet kört igång och jag ska hinna med en massa olika saker i veckan. Vad sägs om följande:

 - Läsa en avhandling som gärna är kopplat mot examensarbetet

- Läsa in mig på min VFU -skolas utvärderingar samt koppla detta mot skolverkets texter

- Skriva färdigt VFU-kontraktet som endast betstår av ytterligare fyra sidor (ENKELT radavstånd)


hm, jag vet inte riktigt i vilka av trådarna jag ska börja dra i för att trassa ut detta garnnystan av ultratrista saker att göra. Tror bestämt att det blir en twin peaks-kväll ikväll oxå.



twin peaks-kväll

Nu är det skola som gäller. Det känns som att man knappt har varit ledig och jag är inte direkt jättemotiverad till att sitta på skolan och plugga i x antal timmar. Grupptenta oxå - va faan är det??? Ja, det lär väl visa sig.

Fjällen tänker jag skriva om i nästa inlägg men det var var fantastiskt. Jag kan sammanfattahelgen med tre ord; Whiskey, Anna Book och bilbogsering.

Igår hade jag, johan och joel twin peaks kväll. Vi skulle egentligen på bio men den där förbannade jävla handbollen ställer ju alltid till det. Men då det inte gick med bio så blev det twin peaks och nu verkar det som att vi alla tre har fastnat. I och för sig såg vi bara pilotavsnittet men sååå spännande det var. Och 80-talet visar sig från sin bästa sida.

Nä nu måste jag effektivisera mig så jag hinner!

Min fina söta underbara mössa

Idag har det tvättats, packats och blivit en del kära återseenden. Jag och gosoffanmin hann med en mysig fika också. Jag vet inte heller om jag ska skratta eller gråta åt följande: För ca två veckor sedan var jag på fest hos min goda vän Fredrik. Vi var ute på schlagerklubben och kvällen till ära fick min älsklingsmössa också följa med (jag brukar vanligtvis inte ha med mössor ut eftersom jag har en tendens att supa bort dem). På söndagen  när jag tittade i min väska hittade jag såklart inte mössan och jag hade stor sorg eftersom jag var helt övertygad om att jag hade tappat den ute någonstans. I veckor har jag haft sorg och jag har i princip inte haft mössa sen dess. Visst, jag har andra mössor men den mössan är mössan med stort M. Iallafullafall så skickar Fredrik ett sms idag och frågar om jag var i övik för isåfall skulle han ta med den ner. Jag blev överlycklig!!! Med tanke på fjällresan har jag varit en aningens konfunderad; skulle jag köpa en ny likadan mössa eller skulle jag vara tvungen att ha en av de mössor som jag inte alls trivs i eftersom man kan ju inte direkt gå mösslös i fjällen. Men eftersom mössan var tillbaka så hade jag inte längre något problem. Jag fick tillbaka min mössa idag på stan och lyckan var gjord. I sisådär två timmar kanske. När jag kom hem tänkte jag packa det sista så jag tittar i handväskan, som jag är 100 % säker att jag stoppade den i, så finns den inte. Jag har vänt upp och ned på hela min lägenhet och den finns ingenstans. Antagligen har jag tagit upp den och förlagt den någonstans på stan. Jag blir så förbannad på mig själv men förmodligen är det så att det inte är meningen att jag ska ha mössan.

Nu: FJÄLLEN :)

Påskmys

Idag är det skärtorsdag och det innebär mys, mys och mys! Jag tycker att det är så underbart med denna högtid. Våren är på ingång, några dagars ledighet och det är en massa påskkärringar överallt :) Tro vad alla ska göra i påsk då? Jag åker ju som sagt till fjälls och just nu håller jag på att tvätta i förbannelse. Hur kul är det på en skala att kliva upp klockan 7 för att tvätta när man enbart sovit 5 timmar?! Tro om jag kommer vara "maria -modell grining, trött och sur" ikväll? Men jag har enbart mig själv att skylla.


Det har varit lite sparsamt med min tacksamhet här på bloggen de senaste dagarna men idag vill jag ge den till Lovisa. Tack för att du är min vän och att du finns i mitt liv. Vi har varit med om både det ena och det tredje i våra liv och det är vid dessa tillfällen man växer som individ men också som vänner. Tack för en fantastisk kväll igår som berörde hela mig och mitt hjärta.

Idag ska jag få träffa gosoffanmin!!! Och som jag har längtat...

Praktikslut och inatt åker påskkärringarna till blåkulla

Japp, Inatt händer det. Då tar alla häxor sina kvastar och styr sin kosa mot blåkulla. Mysigt tycker jag...

Själv så är jag äntligen tillbaka i umeå. Det har varit några bråda dagar på slutet med en massa rättning, betygsättning och stress men nu äntligen kan jag pusta ut. Under några dagar iallafall! På tisdag är det dags för skolan igen och det är med blandade känslor jag tänker på det. Men det tar jag då.

Imorgon bär det av till fjällen. Kittelfjäll för att vara exakt och som jag har längtat! Känns oerhört skönt att få åka bort några dagar. Jag hoppas ju även på en massa, massa sol så att jag kan få lite bränna oxå.

Är inte påsken underbar?!? Jag ÄLSKAR denna högtid

Måndag igen

För närvarande har jag ca 1000 noveller att rätta och betygsätta (visst, jag överdriver lite men det blir desto mer effektfullt då) samtidigt som modo går en alldeles för tidig kvartsfinalsdöd till mötes. Låter inte alls som att mitt liv bjuder på några glädjefyllda stunder just nu men det gör det faktiskt. Jag har endast två dagar kvar här i övik och sedan bär det av till umeå och mitt liv igen.

Pirelli vann hela skiten och jag är inte alls förvånad. Jag har inte varit särskilt aktiv här de senaste dagarna men hade jag skrivit hade jag givetvis tippat henne. Det förstår ni väl med tanke på mina framgångar gällande tidigare tippningar. Men jag tror det är kört för Sverige, vi kommer inte att lyckas kvala oss in i tävlingen ens. Hon är på tok för mycket och hennes discoschlager låt kommer inte att ta europa med storm oavsett som hon "fittar" till kroppen ännu mera och tränar bort 10 kilo till eller om hon satsar stenhårt och försöker lansera låten i alla europas länder. Det är kört med andra ord och vi kommer vackert att få stå vid sidan om när nästa års eurovision vankas. Men det är då...

Nu är nu och snart är det påsk. Vad köper man för födelsedagspresent till en person man tycker om men inte har känt särskilt länge? Förslag mottages tacksamt.

De senaste dagarna: Jag har varit förbannat både en och två gånger över modos överjävliga spel, blivit vittne till ett inbrott, tagit med mormor på en liten utflykt (20 mil sammanlagt) för att hejja på sikeå, vårstädat stugan, haft ett mycket trevligt besök, lästlästlästlästläst noveller till förbannelse och varit arg igen över modos totalflopp i kvartsfinalen.

Satan så fort veckorna går!


Huuur kan modo förlora???

Jag blev så förbannad över förlusten igår så jag orkade inte skriva här. Ska det vara så svårt att lyckas tvåla dit timrå? Jag tycker egentligen inte det men jag har en dålig känsla gällande denna kvartsfinalsserie. Det kommer att bli jämt, tufft och rent av krig om semifinalplatsen. Jag tillhör en av de få människor som tycker att modo tog fel beslut när de bestämde sig för att de ville möta Timrå. Dels brinner laget av revanschlusta sen ifjol och dels så spelar det ingen roll att modo har bättre statistik mot timrå från årets grundspel än mot frölunda. Det Ä R helt annat när det är slutspel. Då är det precis som att lagen börjar om från noll och oavsett tidigare prestationer ger spelarna allt och lite till. Det är här timrås tändvätska i form av förlusten ifjol kommer in och tyvärr tror jag att detta blir modos fall.

MEN, vad vet jag egentligen?!? Jag är bara enormt inne i det hela nu eftersom jag befinner mig övik där det verkligen vankas slutspelsfeber. Lektioner inledds med snack om matchen och på fikarasterna pratas och spekuleras det om eventuella resultat. Med andra ord så trivs jag som fisken i vattnet!

Tack till min älskade mamma som hela tiden är så mån om mig. Igår kom hon hem från jobbet och hade köpt specialsulor till mina fötter. Hon är snällheten själv och ställer alltid upp, oavsett vad det än gäller. Jag är glad att jag har en sån fin mamma!

Hm, lite moln på min annars så blå himmel...

Ännu en dag bortgjord och nu är även boksamtalen med 3:orna över. Det är mysigt med boksamtal tycker jag, visst en aningens svårt också eftersom det är konst att ställa rätt frågor men trots detta är det en hög mysighetsfaktor på det hela.

Idag har jag också fått lite trista besked angående mitt sommarjobb. Jag måste gå ner i timmar eftersom Annas halvtidsanställda sofie också måste jobba. Detta är förståerligt eftersom hon just är anställd och jag enbart är extrajobbare men det innebär förmodligen att jag måste söka mig efter ett annat jobb. Frågan jag då måste ställa mig är vart, rent geografiskt,  jag ska jobba? Och VAD ska jag jobba  med? Hm, stora frågor som snabbt måste få ett svar så att jag kan slappna av...

Tänk om det fanns en sommarskola för de elever som vill  läsa upp betygen, då kunde vi lärarstudenter jobba där och genom detta skulle vi få erfarenhet och världen skulle bli sååå mycket bättre. Inga elever som får IG och inga lärarstudenter som klagar på att de får för lite praktik. Eller så borde vi lärarstudenter helt enkelt få betald semester på sommaren. Min utopi...

Nä nu går jag hem för dagen!

Avslappnad

Det gick bra idag och nu kan jag verkligen pusta ut! Eller pusta ut och pusta ut, jag kan iallafall slappna av. Mina ettor ska jag ha ensam de tre lektioner som återstår så där behöver jag inte känna mig granskad iallafall. Jag ska även genomföra två boksamtal med treorna och dessa ska jag också genomföra utan min handledares närvaro. På torsdag ska jag ha en föreläsning för tvåorna gällande romantikens goethe och hans verk (visst låter det spännande, så säg?!) Sedan är det bara 29 noveller som ska rättas och betygssättas innan nästa onsdag så jag kan verkligen pusta ut! Tjoho :)

Idag kände jag verkligen den där känslan av glädje när jag undervisade och det är sådana gånger man känner att man valt rätt. Det var med andra ord en riktig lyckokänsla som träffade mig under måndagseftermiddagen. Kanske låter det klyschigt men det är inte ofta jag känner en känsla av det slaget och därför är jag så glad!

Ylva, var är du? jag har försökt ringa och ringa och ringa. Jag vet ju att telefonen din är trasig men I miss u! Hoppas allt är bra iallafall, sist vi pratade var väl varken någon av oss i sin bästa form. Jag hoppas du inte tyckte jag var allt för hård med dig.

Från och med nu kommer jag avlsuta varje inlägg med en tacksamhetstanke. Vi är allt för dåliga på att uppskatta både människor och ting i våra liv så därför hade jag tänkt ändra lite på det så här kommer den: Tack ylva för att du är en sådan fin, go och underbar människa. Det finns få med ett sånt stort hjärta som ditt och för att inte tala om dina härliga och roliga strapatser som du förgyller mitt liv med. Du är fin, ylva och jag är glad att jag har dig som vän.

Nu är det packning som gäller! susselisussa sweeet :)

Nervös

Nu sitter jag här och borde vara toknervös eftersom jag kommer att bli examinerad idag av min lärare från universitetet. Men det är jag inte. Bara tanken på att jag inte är nervös borde göra mig nervös men hur jag än försöker åkalla nervositeten så går det bara inte... Det bådar inte gott med andra ord!

Helgen har varit på tok för jävla bra och det var inte med ett glatt humör jag åkte till övik imorse(i och för sig, vem faan skulle vara pigg och glad när man stiger upp klockan kvart i fem på morgonen). I all stress så glömde jag min packning så jag får vackert sätta mig på bussen till umeå idag efter skolan för att hämta alla saker. Kul med ännu en uppstigning modell superultratidigt imorgon bitti! I lördags blev det ett besök på schlagerklubben än en gång och jag lämnade inte stället besviken. Riktigt kul hade jag och jag inser att jag aldrig ska säga aldrig mer...

Håll en tumme för mig och min lektion idag. Jag orkar inte med att bli sågad längs fotknölarna.
Nu blev jag faktiskt lite nervös...

just ja!

Eftersom jag tidigare har tippat så måste jag ju även göra det nu när det andra chansen så här kommer mitt tipss:

Vidare till globen:  Sibel- Därför att hon är så söt och småtjejerna vill vara som hon och givetvis för att hennes låt är så jävla F I N!

Nordman - Därför att låten är lika dålig som jag tycker att det är roligt att spela beach. Alla tävlingar i melodifestivalen har bjudit på skrällar och detta är kvällens skräll. Jag tror för övrigt att det kommer att bli århundradets krig mellan johnsson/häggqvist och just nordman. De kommer typ äta upp varandra verbalt!


Skulle jag få bestämma så skulle Sibel och Ola gå vidare. Dels för att melodifestivalen behöver dessa ungdomar och dels för att Olas låt är tokriktigtmycketjävla 80-tal och alla som känner mig vet ju vad jag känner för det ljuva 80-talet. Jag tror faktiskt att jag t o m ska ringa och rösta ikväll!

Nä nu måste jag börja locka håret! Då kanske jag hinner bli klar till kl 20.
Piffan is back!

En snögubbe

Satan så det snöar! Man blir nästan, nästan en snögubbe av att vara ute idag. Jag och christina var och kikade på Umedalen - Ersboda på gammlia och jag inte dirket påstå att det var varmt och mysigt på läktaren. Men trots detta var det faktiskt kul att kika på fotbollen. Matchen började kl 10 men ingen av oss var särskild pigg på att åka dit så tidigt så vi såg bara andra halvlek. Efter matchen drog vi ner på stan och där tog vi en lååång fika. Mysfaktorn är hög på lördagar när man bara kan strosa runt på stan med en kär vän.

Hur kan man känna sig så omtyckt och inte omtyckt på en och samma gång? Snacka om motstidiga känslor. Ibland känner jag mig som en snögubbe i ett vårväder där jag är på väg att smälta bort.

Nu måste jag in i duschen så att jag blir klar innan johan kommer!

Hon har övergivit mig

jag har ett problem. Min äkta hälft ska åka utomlands utan mig och nu börjar magen att oroa sig. Kommer hon att vara mig trogen?! Varför kan inte vi åka tillsammans? Hon har medvetet valt bort mig för en annan person och jag känner enbart bitterhet, övergivenhet och en smula avundsjuka. The world suck's! Jag pratar givetvis om Ylva. Iallafullafall så gottar jag mig åt det faktum att jag åtminstone vara med på brännbollsyran! Det du, ylvs! Satan så jag ska rocka...

Bitter? Jag? Aldrig!



Jag har helg nu :)

Det känns bra, riktigt bra faktiskt! Jag hoppas bara att det blir en helg som bjuder på bra väder för jag är lite sugen på att vara utomhus så här i sportlovstider! Annars så ska jag väl försöka börja planera måndagens lektion med tanke på att jag får besök från universitetet då. Sen kan jag pusta ut....åtminstone lite iallafall!

Japp, som sagt är det helg och vi får se vad den bjuder på...

Kanelbulle med svartpepper och salt!

Vilken härlig dag det blev igår! Jag och johan tog oss ut på promenaden och vilket underbart väder, sådär underbart så man knappt kan öppna ögonen och ens "sunshines" (läs:rynkor) blir ännu mer framträdande :) Vi begav oss ner på stan en sväng och sedan tillbaka hem till mig. Där väntade soffan och baket inleddes. Det blev bak, kaffedrickande, korttagning och ännu mer kaffedrickande. Tyvärr blir det inga kort nu eftersom jag har lyckas tappat bort sladden till kameran. Vi glömde för övrigt att köpa bakplåtspapper men där räddade min kära Ida-granne oss. Direkt efter denna incident upptäckte vi också att vi hade glömt köpa ägg. Johan tog tag i saken och begav sig på ICA (guldstjärna till honom). Soffan kastade in handduken efter ett tag när hennes Johan kom och hämtade henne. David kom sedan förbi och då fick han smaka på den godaste kanelbulle han förmodligen ätit under hela sitt liv. Jag och Johan hade kryddat hans bulle med (förutom det vanliga smör, kanel och socker) en massa svartpepper och salt. Med andra ord, humor på hög nivå! Jag ville även krydda med diskmedel men där sa johan stop. Iallafall så var det en vacker min herr sahlsten bjöd på när han smakade på vårt goda bakverk. På kvällen blev det fotboll på storgatan och det var jättekul att träffa pebben och vassi igen. Kändes som att det var evigheter sen!

Nu ska jag göra iordning mig för dagens skola!

Måste bara tillägga att vi bakade inte alla bullar med salt och pepper. De blev faktiskt jättegoda måste jag säga. Chokladrutorna var i en klass för sig. Sådär, nu har jag skrutit lite också
:)

Strålande sol och promenadångest

Jag fick mig en liten sovmorgon idag men jag förstår inte riktigt vad det är med mig när jag vaknar en hel timme innan jag egentligen behöver kliva upp. Känns en smula bortkastat faktiskt! Jag och Johan hade tänkt att försöka hinna med en långprommis innan vi kör igång med bakningen men just nu känns det riktigt tokdrygt. Fast vädret är underbart, strålande sol som reflekteras i snön. Undrar om man t o m kan lyckas med att få lite färg dessa dagar?!? Kanske om man är i fjällen... Fast egentligen bör ju Liljansberget räknas som fjäll eftersom vi befinner oss i norrland och jag bor på ett berg. Och som vi alla vet är inte umeå direkt en stad som är utrustad med många berg.  

Kan man missbruka te? Jag dricker nog över två liter per dag men det är ju så syndigt gott. Favoriterna just nu är Himlagott och kärlekste från tehörnan. Mumsigt värre måste jag bara säga! Tror vad som händer i helgen då? Jag hade egentligen tänkt mig fest på lördagen men det blir inte så mycket av den festen på grund av ändrade planer. På lördagförmiddag ska iallafall jag och christina bege oss till gammlia för att kika på umedalen-ersboda och den här gången tänker jag se rätt match. Senast de spelade mot varandra hade jag släpat med mig soffans syster och det som hände den gången kvalar nog in på topp 5-listan över de stördaste saker jag gjort i mitt liv. Vi stod och tittade på fel match i en halvtimme. En sak hade det ju varit om jag INTE hade någon koll på fotboll och därmed inte kunnat urskilja tempot mellan en div 2 match och en blåbärsserie-match. Dessutom hade det kanske inte varit så konstigt om jag inte hade en aning om vilka spelare som spelade i de respektive lagen. Men det kunde jag ju så jag har verkligen inget att säga till mitt försvar förutom min redan nämda vimsighet/yrhet/alzeimerhet. Som sagt, mer framgång utlovas på lördag!

Fuck, nu blev det ett sånt där långt och drygt inlägg igen. Och jag som hade tänkt undvika sådana...

Jag dog!

Så kändes det när jag klev av cykeln. Satan så slut jag blev men desto bättre kändes det när jag kommit hem och fick bänka mig i soffan framför grey's och historiens absolut BÄSTA avsnitt visades.  Denny friade till Izzie och sen dör han. Sorgligare avsnitt får man leta efter! Första gången det visades grät jag hur mycket som helst. Idag rann det bara stilla tårar från min kind. Kanske för att jag redan vet vad som kommer hända men den scenen tar verkligen andan ur en. Hade jag varit kille hade jag också friat till Izzie....

För övrigt har jag hittat min tevedosa. Det sjukaste var att den låg i soporna. Jag borde, för allas bästa, försöka få hjälp med min vimsighet. Tack gode gud att jag inte har barn för då hade jag förmodligen glömt dem på dagis eller råkat ta med dem på krogen eller dylikt. Tur att jaginte riktigt än är sådär 100 procent vuxen.

Imorgon vankas bakdag med johan och soffan. Vi ska baka till förbannelse och fylla på våra frysar så att vi aldrig någonsin behöver baka i våra liv igen. Typ!


Lite träningsmotivation dagen till ära...

skulle inte vara helt fel!

Fick jag nämligen välja skulle jag lägga mig raklång i soffan och bara titta på teve. Men jag ska släpa mig på iksu för att genomföra ett spinningpass om en timme. Jag vet att det kommer att kännas hur skönt som helst när jag väl har gjort bort det men just nu känns det bara förjävla drygt!

Någon som sett en tevedosa förresten? Jag hittar inte min. Jag har letat precis överallt men den finns ingenstans. Förmodligen har den fått ben och traskat iväg till något trevligare hem. Bara lite frustrerande att behöva kliva upp från soffan varje gång man ska höja volymen eller byta kanal. ¨Med andra ord, dagens i-landsproblem!

Jag har för övrigt lyckats med två riktigt cp-strul. Alltså strul i den bemärkelsen att man ramlar (fick veta idag att man säger ramlar och inte strular när man ramlar här i umeå. Säger man strul menar man ett hångel på krogen). Igår när jag skulle på iksu ramlade jag precis när jag kom ut på vägen. Jag gjorde inte illa mig eftersom jag hade min stora dunjacka som varsamt tog emot mig mitt i fallet men en karavan av bilar fick se min lilla uppvisning. Imorse ägde strul nr 2 rum på nästan exakt samma ställe. Eftersom jag inte hade min jättestorasuperskönadunjacka på mig denna gång så gjorde detta strul betydligt ondare än det som ägde rum igår.

Nä nu måste jag tagga igång för träningen!

Att uppskatta det lilla i vardagen

Ni kan inte förstå hur förjävla underbart det känns att vara tillbaka i umeå. Helt galet! Jag njuter av att gå till skolan en Måndag liksom. Det går nästan inte med ord att beskriva hur skönt det känns att se dessa välbekanta ansikten på skolan, träna på iksu och bara mysa själv i min lilla 1:a. Vill ni lära er att uppskatta det enkla i tillvaron, åk i väg till Övik på praktik några veckor så är det fixat!  Skämt o sido, så är det inte Övik eller min hemstad det är fel på, det är bara så fantastiskt att få komma tillbaka till sitt liv igen. Och som jag mös igår när ylvs va här och vi lagade mat tillsammans...

Vad tyckte ni om fullträffen av min schlagertippande då? Jag hade bara lite fel när jag tippade challan till andra chansen. Annars så lyckades jag ganska bra och jag är t o m lite stolt.

Nu ska jag iväg till skolan och jobba med vår gruppuppgift. Lite caselösning på hög nivå.

mitt tips

eftersom det är schlager ikväll så ger jag på mig att tippa vilka som går vidare:


Till globen: Bengtzing - Det är klart att schlagerprinsessan ska till globen. Detta energiknippe tar givet en finalplats bara för att hon är... hm, ja Linda Bengtzing.

Sibel - En till ballad och hon är småtjejernas nya idol. En klar underdog som givet tar en finalplats.

Till andra chansen: Pirelli - The queen of melodifestivalen kommer nog inte längre än så bara för att hon är just favorit. Men därifrån tar hon sig lätt som en plätt! En svensk schlagerfinal utan challan är som iksu utan sand, som en lärarutbildning utan anders bek eller som en pamela anderson utan bröst!

Nordman - Här är omgångens skräll! Det är på det här bidraget vi fulla människor på sveriges alla olika förfester ringer och röstar. Ju sämre desto bättre...


(Jag har ingen aning om hur låtarna låter men jag gör en vild chansning)

Underbara Lördag

Finns det något bättre än lördagar?!? Jag tror faktiskt inte det. Helst när man jobbat en hel vecka och får en välförtjänt vila. Och för att inte tala om ifall man ska iväg på något roligt på kvällen, då är lördagdag den absolut härligaste dagen.

Igår var vart det bio. No country for old men stod för underhållningen och jag måste säga att den var riktigt bra. Bra på ett speciellt sätt. Det är kanske inte den film jag skulle hyra i första hand för den var på tok för brutal för min smak men det var så snyggt gjord. Sådär oscarsvinnareseg men scenerna var så utrdragna och detaljerade så jag föll för filmen. Men jag måste medge att jag tittade bort när de mest vidriga scenerna visades. Eller vad sägs om ett armbrott där en benbit står rakt ut från armen?! Jag tänker inte avslöja något mer men se den om ni har möjlighet.

Jag håller på att tvätta nu och samtidit ska jag göra ett litet hemma-spa hade jag tänkt. Lite ansisktmask, peeling, ögonfrans- och brynfärg och sen hade jag tänkt toppa det med lite fotmassage.
livskvalité!