I'm looking for a new shoulder, anyone???

Någon som har en hel axel att ge till mig? Såhär lagom till brännbollsyran och beachturneringen på söndag har min axel kastat in handduken. Jag trodde först bara att det var träningsvärk sen brännbollen igår men det känns inte riktigt som så. Det var kanske inte heller det smartaste av mig att träna två timmar beach idag heller...känns som att den verkligen skulle behöva vila. Men det går ju inte.

Idag lyckades jag inte inte ens börja på min rest. Det tog alldeles för lång tid innan jag ens hittade boken och när jag väl satt mig ute för att börja läsa in mig på den igen så träffade jag en massa folk som jag kände. Sen ska jag väl inte sticka under stolen med att det tusen gånger roligare att prata med roliga människor än att läsa världshistoriens tristaste avhandling. Så jag har enbart mig själv att skylla.

Nu ska jag iallafall sova. Eller jag måste sova så att jag är lite pigg och utvilad inför morgondagen.

jäkla skit!

Ersboda förlorade med 3-2. Riktigt, riktigt tråkigt tycker jag men hur som helst är de ändå laget i mitt hjärta. Jag hoppas på revansch i höstomgången.

Idag har jag hämtat uppsatserna och även börjat läsa den som jag ska opponera på. Ikväll hade vi också träning med brännbollslaget. Duktiga tjejer måste jag säga, alla slog hur bra som helst och det var inte många som inte lyckades med att ta lyror. Jag börjar bli lite taggad nu...

Imorgon ska jag sitta på skolan och göra bort min rest som jag låtit vänta i två år. På tiden, säger jag bara...

Så här ser anmälningslistan ut

inför helgens challengerturnering på Bettnäs

1 1500 Rivia Oliveira 850218 Tora Hansson
2 1290 Paulina Heikura 801110 Nora Tawhid Söderholm
3 1120 Elin Lindberg 780911 Ellen Bersås
4 985 Kerstin Hegner 761008 Anna Bergström
5 935 Maria Gällerstedt 820414 Karin Nordenankar
6 900 Elin Warner 710705 Helen Kjellman
7 705 Sofia Ögren 840310 Eva Ranehill
8 630 Maria Johansson 760214 Lina Westman
9 510 Linda Lundquist 760405 Åsa Lundqvist
10 500 Agnes Lundborg 770727 Emma-Helena Schäfer
11 355 Emilia Norin 861127 Sigrid Simonsson
12 166 Tadva Yoken 890515 Anna Tholander
13 140 Jenny Persson 850603 Evelina Ögren
14 73 Maria Berggren 810918 Sara Wedin
15 56 Ida Edvardsson 831019 Emma Spetz
16 0 Caroline Alfredsson 820603 Tove Ekdahl

Som ni ser så är jag och sara ganska långt ner i listan. Det betyder att vi är 14:e rankad i denna turnering med våra 73 poäng. Det är poäng som vi har tillsammans, baserade på fjolårets tävlingar. Dessa poäng är en aningens lite mindre än övriga. Bara en aningens. Om ni kollar på Rivia och Tora som är första rankade; jag menar, 1500 poäng är ju inte att leka med direkt men så har ju de också varit ute på världstouren och härjat. Men som jag och sara konstaterade idag, vi får ju iallafall vara med och lära oss mycket. Även om vi blir tokspöade så är den första turneringen för säsongen bortgjortd och troligvis kommer vi att vara bättre beachspelare! :)

otur

Idag kom mamma hit för att hälsa på mig och vi hade tänkt rå om varandra. Hon kom först till mig och sedan hade vi tänkt bege oss ut på stan för lite ärenden och äta lunch. När vi satt oss ner och skulle äta sa mamma att hon började må illa. Hon blev sämre och sämre så till slut fick jag skjutsa hem henne. Efter ett tag visade det sig att hon hade fått magsjuka. Så typiskt. Samma sak hände faktiskt i januari när hon var här och skulle hjälpa mig att flytta. Snacka om otur. Fast det kanske är så att hon inte tål umeå.

Imorgon ska jag försöka ta tag i den där förbannade resten som jag har. Usch o fy vad jobbigt det känns. På kvällen är det brännbollsträning som gäller. Det verkar som att jag hamnad i ett väldigt seriöst lag. Vi spelar i tjejcupen så kom och hejja fram oss. Tror vi heter ivp - idrottsvetarprogrammet. Bra koll man har...

Nu är jag riktigt trött!

Derby

Imorgon är det ett mycket viktigt derby här i umeå. Ersboda - UFC på gammlia. Jag tror på 3-2 vinst för hemmalaget.



Som sagt, en mycket viktig match och givetvis klappar mitt hjärta för det röd/vit a laget!

Här kommer ...

Här kommer två bilder som ska försöka tagga igång mig inför sommaren. Det är tagna ifrån förra årets challengerturnering hemma i övik.
 Mina sötpinglor som kom o hejjade

 jepp, jag är tokfokuserad när vi får tokspö av beacheliten

  Lite afterbeach hann vi med också!


Nu har jag suttit i datasalen i över 12 timmar och jag känner mig faktiskt riktigt tokknullad i huvudet. Jag ber till högre makter att jag aldrig någonsin mer behöver utsättas för den pärs som jag varit i på slutet.

nu faan är det potatismos i skallen

Det här är faan i mig bland det värsta jag gjort. Jag skriver och skriver och skriver men kommer inte någon vart. Shit, den här uppsatsen håller verkligen på att ta livet av mig. Snacka om att inte komma framåt. Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit om vissa delar av diskussionen. Datasalen i naturvertarhuset är just nu mitt andra hem. Eller första hem ska jag nog säga för jag har insett att jag spenderat dubbelt så mycket tid där än vad jag gjort i min lägenhet. Det är skadat.

Istället för att fila på uppsatsen...

skriver jag ett inlägg. Allt för att slippa...





Två bilder sen gårdagen. Alltid roligare med bilder än med en massa text.

Matchen sög, jag sög och just nu är det inte mycket som är rätt. Men då kan man ju faktiskt bara ta nya tag och börja om.
Nästa helg kommer Sara upp och sen är det Challengerturnering ute på bettnäs. Shit va kul! :)

söndag

Ikväll är det fotbollsmatch som gäller. Känns skadat, jag har knappt någon energi och ork till de vanliga vardagsbestyren och nu ska man spela match på det också. Fast ändå roligt eftersom jag älskar fotboll och tjejerna är tokhärliga!

Igår blev både Ida och jag lite rund under fötterna. På ett bra sätt alltså...  Först bjöd Ida mig på middag och sedan åkte vi till en av hennes klasskompisar och hennes kille. Pojkvännen fyllde år så det var födelsedagskalas blandat med schlagerfest. Ida går ivp-idrottsvetenskapliga programmet och killen till hon som hade festen läser till polis så det var bara en massa poliser och ivp:are där. Plus jag. En lärarjävel :) Fast det trevligt att träffa nytt folk. Jag hade helt enkelt riktigt jävla kul och jag är glad för att folket är tillbaka på rex. Nu hoppas jag bara att de tar bort den dumma Idén att det är från 20 med kårleg. Ett tag kändes det precis som att man hade föräldrajour. Fast egentligen, jag tror inte jag bryr mig sådär jättemycket nu när jag snart drar hem över sommaren.

...

Jag har  3 låtar som jag lyssnar fetmycket på just nu. Genom dessa möter jag min vardag och mitt liv bättre.

Tom petty - don't come around here no more
Mgtb - Kidz
Mgtb- time to pretend

Jag är inte helt säker på ifall de två sistnämda heter mgtb men iallafall så är den sista låten med i filmen 21.


jag känner verkligen att jag lever

datasalshäng

Klockan är snart halv tio och jag har suttit här i datalsalen sedan klockan halv elva imorse. Det är skadat. Visst, det har inte varit effektiv tid hela tiden men både jag och sofie har faktiskt jobbat på bra idag.

Snart är det helg igen och jag fattar verkligen inte var denna vecka har tagit vägen. Imorgon ska jag hänga på grabbarna och grilla hemma hos Fred ute i Sävar. Tror faktiskt att det kommer att bli himla trevligt. På lördag ska jag väl försöka ägna dagen åt att skriva på uppsatsen och på kvällen blir det nog lite party. På söndag är det dags för matchen igen och det ser jag fram emot.

Åtminstone en sak är jag säker på. Den här helgen kommer nog att bli 100000 gånger bättre än förra helgen, oavsett hur den slutar.

Utmanad

Ok, Ylva...jag antar utmaningen och nu tycker jag faktiskt också att det dags för ett lite gladare inlägg.

Utmanad! SÅ FORT DU LÄST DETTA HAR DU BLIVIT UTMANAD!
Regler: Du måste svara på alla frågor och sen utmana alla som läser detta.

DIG:

1. Hur lång är du ?
 Exakt 165.5 cm. Mycket viktigt med den där halva centimetern.


2. Vad vill du bli när du bli stor? Klokare, galnare, roligare, snällare. Eller egentligen så är jag ganska klok men jag skulle vilja applicera detta på mig själv också. Med andra ord, tänka lite klarare i vissa sammanhang.

3. Vad pluggar du ?  Lärare för gymnasiet, ämnena svenska och religion.

4. Har du långt hår ? ja det tycker jag. När jag var liten hade jag hockeyfrilla men nu har tagit mitt förnuft till fånga och sparat ut det. Men vem vet, jag kanske återvänder till min barndomsfrisyr snart.

5. Vilken hårfärg har du ? Vilken hårfärg har jag INTE :)

6. Sminkar du dig ? Ja

7. Har du haft sex senaste månaden?  Älgarna finns inte på min balkong. Just nu iallafall.

8. Vad har du för färg på dina underkläder just nu ? Svarta

9. Har du kysst någon idag ? Nej, det har jag inte

FAMILJ:

1. Bor dina föräldrar ihop ?
 Nej min mamma har en ny man som hon bor med och min pappa har en ny kvinna som han bor med


2. Vem är bäst, mamma eller pappa ? Mamma

3. Hur många syskon har du ? Ett, Peter 22 år

4. Vad är det senaste du sa till din mamma ?  Du behöver inte vara orolig för mig :)

5. Hur många ställen har du bott på ? Domsjö, vågsnäs, stan(Övik), Växjö, Lund, Nydala och Liljansberget (Umeå)

6. Vem i din familj stör du dig mest på? haha alla, men mamma får nog mest höra det eftersom vi är så lika

7. Vilken familjemedlem är snällast ? Ush vilken fråga. Men mormor är nog snällare än snällast

8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? Oj, ja eftersom jag bara har ett  och han bor i övik så var det alldeles på tok för länge sedan. Det var nog när vi bakade pizza tillsammans hemma hos mormor

KOMPISAR:

1. När var du senast med nån kompis ?
Igårkväll var Johan hos mig och kollade på Grey's

2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Hm, mina kompisar brukar mest sova hos mig men jag tror det var hemma hos Jennie i vintras.

3. Har du' kysst nån kompis ?  Ett par ja

4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med ? Nja inte tillsammans med men dejtat


5. Vem har du varit kompis med längst ? Min fina och underbara vän Kathrin Larsson

6. Vem känner dig bäst? Min mamma helt klart. Sedan känner hon väl inte direkt till sidor hos mig som kommer fram när jag är med kompisar så bland kompisar är det nog: soffan, johan, david, ylva, maria, jennie, kathrin, karin och kicki.

7. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det ? Ja det skulle jag nog men kanske linda in det lite snyggt.

8. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar ? Nej

VÅGAR DU:

1. Skrika åt dina föräldrar ?
ja


2. Klä dig annorlunda? ja

3. Vara dig själv ? Ja

4. Visa dig i bikini/badbyxor ? Ja man är som tvungen att ha det när man lirar beach.

5. Fisa inför din pojk/flickvän ? haha

 6. Pierca dig ? jo har ju faktiskt en piercad navel även om jag överväger att ta bort den.

7. Ha sex på offentlig plats ? haha ja

8. Vara omogen ? givetvis

9. Äta småkryp ? Nä huvvaligen

DIVERSE:

1. När tuggade du tuggummi senast ?
Idag på förmiddagen medan jag kämpade med min uppsats

2. När var du på semester senast ? Spanien sommaren 2006. Oj det var länge sedan, ska väl försöka unna mig någon vecka i slutet av sommaren/hösten

3. Vilken färg är det på din tandborste ? Rosa såklart!

4. Är ditt hår tråkigt ? Ja vissa dagar tycker jag det men då sätter jag upp det

5. Vem såg dig naken senast ? haha... bra fråga

6. Hur ofta duschar du? Typ varje dag mer eller mindre.  

7. När ska du gå och lägga dig Ikväll ? När jag är trött. Vilket allt för oftast sker senare än det borde vara... 

Önskeinlägg

Nu börjar vi faktiskt uppsatsen att komma någon vart. 33 sidor nu och bara ca 17 till måste skrivas till på måndag. Kul...
Jag ska iallafall strunta i fotbollsträningen ikväll och istället sitta och skriva. Känns som att det är ett måste. Jag har även varit tvungen att tacka nej till att spela beach nu några gånger. Känns skittrist men det är som det är. Man kan ju inte riktigt få det man vill ialla lägen...

jag önskar
jag önskar
jag önskar


3 liter roberston, röd

Tänk om man hade en bag in box med vin nu när man skriver examensarbetet. Då tror jag absolut att uppsatsen skulle bli hur bra som helst samtidigt som det skulle kännas mycket mer motiverande att skriva.

bort!

Just nu vill jag bara lämna mitt liv och åka iväg någonstans där man inte behöver ta ansvar för någonting. Inga bekymmer, inga uppsatser som ska skrivas och inga skyldigheter alls.

Låter kanske barnsligt och oansvarigt men det är så jag känner just nu.

Som tur är, är det iallafall Grey's ikväll!

Nu uppskatar jag AXA-produkterna

jaha.

Ibland blir saker och ting inte riktigt som man tänkt sig. Ibland beter sig inte heller människor riktigt som man önskar och vill. Dessa insikter har jag väl kommit fram till under de senaste dagarna. Jag har också kommit fram till att jag är dålig på att uppskatta saker som jag har och det är inte förrän jag inte har dessa saker som jag inser deras värde. Antagligen är jag väl inte direkt ensam om det här. För några år sedan när jag var tokseriös och hade sambo så hade vi ett överskott av AXA-produktur i vårt skafferi. Allt från havregryn, musli (jag vet att det inte stavas så men jag hittar inte tangenten för ett tyskt u), mjöl, socker, pizza-mix till sockerkakor och pepparkakor fanns i vårt hem. Eftersom min sambo spelade hockey och de var sponsrade av företaget så blev det snabbt ganska fullt av dessa basvaror. Men jag hatade det. När säsongen var över fanns det knappt plats för något annat och till slut fyllde jag en stor pappersmatkasse och slängde det i soporna. Kan tyckas jävligt dåligt gjort av mig. Jag kunde ju liksom ha gett bort det. Men det gjorde jag inte och nu, när jag är student, inser jag verkligen hur jävla bra jag ha det det. Vem faan får gratis mat på det där sättet?

Som sagt, med åldern kommer insikter och klokhet och nu uppskattar jag iallafall det jag hade då!

:(

Det är jobbigt när ens kudde luktar(doftar) något som man inte vill bli påmind om.


Jag som inte ens känt det där på flera, flera år....

70% seminariet är avverkat!

Idag har det varit seminarie hela dagen. Det gick bra. Eller så bra det kunde gå efter att ha kämpat i blindo med uppsatsen de senaste veckorna.

Jag kan inte för mitt liv förstå varför det måste vara så förbannat kallt ute! Det är majmånad, i mitten av den också och man måste ha mössa på sig när man cyklar till skolan. När jag tittade på smhi:s sida imorse hade jag förhoppningar på ett varmare väder mot helgen men icke! Jag får väl hoppas på att de har fel...

Har just påbörjat boken boven i mitt drama kallades kärlek och hittills känns den väldigt bra. Drougge har ett humoristiskt och rappt språk och hennes liknelser gör att det nästans känns som att man upplever det hon skriver. I bokens början får man uppleva hennes äldsta(tror att det är den äldsta, hon har ju en del ungar och jag har inte riktigt lyckats hålla reda på dessa) sons perspektiv på det som hänt. Jag har inte kommit längre än 50 sidor in i boken men av det lilla jag läst så har jag fastnat. Får se hur mycket läsande det blir under de kommande dagarna men lite ska jag väl hinna med.

Nu vill jag bara hem och sova!

världens ovettigaste dag

Idag har jag verkligen haft en ovettig dag. Jag sov till ett(!) därefter läste jag lite och sen åkte jag till iksu och spelade freeride turneringen med Anders. Två förluster och en vinst är inget att skryta men vi höjde oss efter ett tag. Gruppen vi spelade i var inte heller den lättaste men som vanligt var det hur kul som helst.

Nu ska jag läsa lite fler examensarbeten innan jag somnar. Godnatt!

Skadat!

Idag när jag skulle ta cellprov var det en manlig läkar/gynekologstudent som gjorde det. Jag säger ingenting om det ifall de frågar om det är ok men det gjorde inte barnmorskan idag. Visst, jag hade kunnat säga ifrån men jag blev så överväldigad/nervös/förvånad över själva situationen så jag förmådde mig aldrig att göra det. Själva situationen var lite absurd faktiskt. Det är nog nervöst och utelämnande att lägga sig på den där jävla britsen med benen i vädret inför en barnmorska. Idag var jag inställd på att göra det men det blev inte bara en männsika, utan två varav den ena var en man i min ålder ugnefär. Lägg därtill att det var mitt underliv som fungerade som hans undervisningsverktyg. Jag vet inte vad de flesta känner inför sådana situationer men jag tycker bara att det är obehagligt.  Hur mycket jag än intalar mig själv att det är naturligt och att det är i utbildningssyfte så känns det inte riktigt så. Jag låg där som ett fån, tittandes upp i taket där det hängde en tavla föreställande nån tant som plockade äpplen. Ni vet, en sån där tavla som finns i taket när man är liten och är hos tandläkaren fast nu var det en "modell vuxen-tavla". Så säger studenten: "Jag tror fröken är lite spänd, försök slappna av". Men vem faan är inte lite spänd när man har en vilt främmande karl som studerar ens underliv?!?

Inför nästa provtagning ska jag ringa till sjukhuset och säga att jag absolut inte vill ha en läkarstudent som tittar i mitt underliv. Jag förstår att de också måste lära sig men bara inte det blir genom mitt. Jag har dragit mitt strå till stacken nu.

Fotbollssöndag

Det blev ingen match. Tydligen hade någon dubbelbokat och samtidigt som vår match skulle det vara en knattematch. Lite synd tycker jag nu när jag var så peppad. Men då fick jag träna istället och det var riktigt kul. Jag blev förvånad över hur mycket jag orkade. Trodde nämligen att jag skulle va tvungen att lägga mig ner och dö i princip efter några minuter men det gjorde jag inte. Ok, jag ska inte vara kaxig, det var ju trots allt bara träning. Men det verkar som ett härligt gäng tjejer iallafall och det är ju huvudsaken. Nästa sammankomst är på Torsdag då vi tränar på mariehemsängarna. Nästa match är inte förrän den 25:e så då hinnar jag peppa igång min form. Haha...

Idag har det tittats på fotboll. UFC vann sinn match men tyvärr spelade ersboda bara oavgjort. Fast jag tycker, utan att ha sett matchen, att det är en bragd att ta en pinne mot Boden. Kul var det iallafall att titta på fotboll. Mindre kul var det att det blåste isbjörnar.

Imorgon är det provtagning som gäller. Håll en tumme för mig!

blogglös helg

Jag har börjat märka en vana som jag inte riktigt tycker om. Jag skriver knappt något på helgerna. Det ska jag verkligen försöka bättra mig på men jag tror att jag inte skriver för att jag inte har gjort något speciellt liksom. Fast det gör jag ju inte på veckorna heller...jaja, jag ska försöka bättra mig och jag börjar nu genast med en sammanfattning på min helg.

Ifredags var vi hemma hos herr von Ahn och bara umgicks. Jag, soffan, gustav, johan och henke. Det blev en relativ tidig kväll och jag kände min nästan utvilad på lördagen. Igår var vädret klockrent i början av dagen men lagom till att jag tog mig ut kom givetvis molnen. Jag satte mig utanför mitt grannhus på en filt och läste och det var hur skönt som helst. Vid 3-tiden gick jag in och slängde på mig lite kläder för att sedan cykla ner på gammlia och se derbyt mellan UIK och Umeå södra. UIK krossade södra och det var väl väntat. Det jag blev förundrad över medan jag satt på läktaren var att det var så otroligt mycket folk. Givetvis för att det är derby och damfotbollen har ju alltid varit stor här i umeå men detta är något jag verkligen inte är van vid. Hemma är det ju bara hockey, hockey och hockey. Och knappast damer i blickfånget! RIktigt kul med andra ord och jag hoppas det sprider sig landet igenom.

Igår blev det en lugn kväll. Jag var först lite sugen på rex med tanke på att jag inte varit där på evigheter men utgång får vänta.

Idag ser jag på UFC för första gången under de 3 år jag bott här och därefter är det dags för egen korpmatch.Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...

tokjävlahelg

Yes och det är så underbart! I veckan har vi faktiskt jobbat riktigt hårt och vi går till helgvila med flaggan i topp. Både träning och skola har fungerat bra så nu blir det en välförtjänt vila. Idag har det också varit ett kanonväder och det har avnjutits vid dammen på skolan med både piggelinisar och en massa kaffe. Givetvis var shuffeln med på ett hörn också...

Ikväll när jag cyklade till Berghem stötte jag ihop med en gammal växjökompis. Jag hade inte sett henne på fyra år och ni kan ju gissa om jag blev paff. Hon hör ju liksom inte hemma i norrland...men kul var det!

Ikväll firar jag johan som blivit godkänd på examensarbetet. God mat, trevligt sällskap och en massa vin. Vad kan vara bättre än det?

fotbollsmaria is back

Jag ska sluta att träna på kvällen. Det är en omöjlighet att somna då. Jag blir så uppe i varv och det känns som att jag skulle kunna springa fem varv runt umeå. Igår somnade jag inte förrän vid 02-tiden och det är inte riktigt det optimala om man ska försöka vara på skolan och skriva på uppsatsen.

På Söndag ska jag spela fotboll. Haha, jag själv tror knappt att det är sant. Ska bli roligt att se hur det går med tanke på att jag inte spelat på två år. Jag sprang på sofia, en gammal lagkompis från fotbollstiden, och hon berättade att de hade ett korpenlag på hennes jobb. Så hon frågade ifall jag ville vara med och givetvis kunde jag ju inte tacka nej till ett sådant erbjudande. Ikväll är första träningen men jag hade redan kört ett pass idag så jag avböjde. Detta innebär ju att jag kommer att spela min första match utan att ha tränat fotboll på evigheter. Haha, det blir en syn av dess like på minervaskolan kl 18.00 på söndagkväll.

En massa vin i helgen så är jag fit for fight bara :)

Piffan&Puffan smoothies

Just nu känns både min skalle och min kropp totaljävla förstörd. Men jag får helt enkelt skylla mig själv när jag trodde jag var smart och gick både på spinning och bodypump ikväll efter att ha suttit i datasalen på skolan i sju timmar(!). Inte smart någonstans men jag ska inte klaga när jag själv har bäddat som jag nu ligger.

Iallafall så känns det som att vi kommit igång med skrivandet och det känns skönt. Vågen för det!

Är det bara jag som tycker att veckorna bara springer iväg. Jag tyckte nyss att det var påsk och marsmånad och helt plötsligt befinner jag mig snart i mitten av maj. Ok, inte riktigt mitten av månaden, jag överdrog men snart är vi där och snart är sommaren här (detta blev en väldigt konstig mening men det är väl bara ett bevis på hur mitt tillstånd har artat sig efter denna dag. Det är sådana gånger som nu som min orala dyslexi gör sig påmind).

Soffan och jag har gjort Piffan &Puffan smoothies ikväll och de blev väldigt goda. Prova själv, vet ja! De bestod av:

Verums hälsoyoghurt med smak av Blåbär/Vanilj
Ekologisk lättmjölk
Blåbär plockade av min farmor i öviks mörkaste skogar
(här är det viktigt att det är blåbär från öviks skogar eftersom annars blir det inte alls lika gott)

Höfta ner allt i en bunke och mixa sedan ihop det med en stavmixer, eller något annat som kan krossa och skumma. Häll upp i glas och toppa med en isbit.

MUMMA!!!

Man kan också blanda i banan. Eller varför inte lite godis eller en daimstrut kanske?! Näe, nu spårar jag ur. Måste sova så att det blir en hyfsad människa av mig igen.

Jag är störd

Här har jag försökt bli lite mera miljömedveten och börjat köpa lite flera ekologiska matvaror och tänkt att jag blivit duktig. Jag har t o m sett till att alltid (under de senaste veckorna) gå till Lindellfiket i hörsalsrundan för att köpa det ekologiska kaffet oavsett vart på skolan jag varit. Har jag suttiti i datasalen i NV-huset har jag struntat i MIT-fiket och gått hela vägen bort till UB och verkligen känt mig duktig. Men så idag berättade sofie för mig att varenda fik på skolan har ekologiskt kaffe (!). Där fick jag för mitt promenixande kors och tvärs över campus...

Men jag tycker ändå att det var en fin tanke.

Idrottspsykologer, se hit!

Jag har upptäckt en sak på äldre dar. När jag spelar beach blir jag riktigt förbannad om det går dåligt. Nu snackar vi inte lite besviken, utan riktigt riktigt arg. Jag blir frustrerad och jättearg ifall jag missar i mottaget eller skjuter bollen åt helvete. Det här är väl kanske inte så konstigt eftersom det är ganska många människor som fungerar så men jag tycker att det är jättejobbigt för så har jag aldrig varit. Jag har spelat fotboll i hela mitt liv och när jag misslyckats med något i en match har jag mest bara varit besviken ett tag och sedan har det gått över. När man spelar beach är man ju bara två spelare och är ena spelaren skitförbannad så smittar det lätt av sig på den andra och spelet blir inte direkt bättre. Missförstå mig rätt, jag blir inte arg på min partner utan det är bara jag själv som får lida men automatiskt drabbar det ens partner också. Inte bra...Tänk om man skulle bli så arg så att man råkade serva domaren i huvudet eller något. Om jag inte har helt fel nu så tror jag faktikt det var stefan edberg som råkade serva en linjedomare i huvudet så att han föll knall och fall ner i backen och kom aldrig mer in matchen igen så att säga. Va hemskt. Fast nu var det ju inte så att stefan gjorde detta medvetet eller för att han var arg, snarare var det en ren och skär olyckshändelse. Riktigt tragiskt iallafall....

Igår gick det inte riktigt som jag ville när det gällde uppsatsskrivandet. Jag var som en duracellkanin efter att ha laddat shuffeln med nya låtar så det blev inte lika mycket gjort som jag ville. Men idag är en ny dag och idag ska det skrivas utav bara helvete!

Det snurrar i min skalle!

Japp där har vi den. Enligt siareMaria och spådomsYlva kommer Det snurrar i min skalle med Familjen bli vårens och sommarens stora partydänga. Eller iallafall vår. Den är fantastiskt bra och när jag  lyssnar på den blir jag som Nacho och får damp. Eller kanske inte damp men jag skulle vilja studsa upp och ned som en studsboll. Typ som när jag och soffan var på Rex förra året. Ylva var grym som hittade denna grymma låt!

Det dumma dock med att jag nu har laddad den i min shuffle är att jag kommer lyssna ihjäl den. Uppskattningsvis har jag, sedan Ylva skickade den till mig imorse vid 10-tiden, redan lyssnat på den ca 40 ggr. Men jag är sådär, upptäcker jag något som är bra ska det bara överkonsumeras tills jag blir spyless. Allt eller inget liksom.

Intensiv, jag?!? Nääee.... :)


Jag gjorde upp en eld för dig
och nu brinner hela skogen

Nu vet jag vad du kommer o säg
och det känns som första gången
Kom, vi visar dom att det är vi
men det visste alla redan
Ut springer du iväg med mig
Ja hör du hur dom sjunger?

Som att allting redan var bestämt
som att jorden går runt solen
Vem hade kunnat ta min plats?
Han finns ju bara inte!

Dom pratar om något underbart
Jag är där, jag kan berätta!
Stort, större än jag någonsin trott
det snurrar i min skalle

Jag gjorde upp en eld för dig
och nu brinner hela skogen
Nu vet jag vad du kommer o säg
och det känns som första gången
Kom, vi visar dom att det är vi
men det visste alla redan
Ut springer du iväg med mig
Ja hör du hur dom sjunger?


Hör hur dom sjunger!


Upp som en sol, ned som en pannkaka

Idag har det varit en upp och ned dag. Men det är bra att det finns sådana dagar har jag insett, för det efter dessa som man uppskattar de klockrena dagar.na mer. Det är väl bara så att man ska ha det lite tyngre vissa dagar...







Det här är bilder (som jag fått från ylva. jag måste verkligen ta tag i det där köpet av kamera nu) från sista april. Vi hade det så grymt jävla skönt och jag fick vara med mina fantastiska favvoflickor också.

Jag har även köpt fyra nya böcker idag. Den ena , Boven i mitt drama kallades kärlek skriven av Unni Drougge, har jag velat läsa väldigt länge men av olika skäl inte orkat. Jag tror att den är riktigt bra just eftersom den fått så mycket kritik.  Jag återkommer så fort jag har läst den med mitt tyckande.

uppsats, uppsats, uppsats

tack Ylva och Jo-hanna som tog sig tid för mig idag.

Nu är det uppsatsskrivande som gäller här i datasalen. Hela veckan också... Känns lagom inspirerande men tyvärr ett måste så att vi har något att lämna in på tisdag då vårt 70% procent seminarie ska ske. Jag kan ju lugnt påstå att några 70% procent av arbetet har vi inte kommit upp i, snarare kanske 20-30%, men vi är på G.

Linas håruppsättning på mig igår gick jättebra. Hon fick t o m MVG på mig. Det blev jag väldigt glad för eftersom hon har lagt ner så mycket tid på det. En annan sak som var väldigt roligt under gårdagen var att Ersboda vann sin match mot Västerås. Tyvärr kunde jag inte se den eftersom jag var hemma i övik men eftersom de vann, så är jag övertaggad inför deras nästa hemmamatch.

Nä nu måste jag faktiskt skriva!

Vilken värme och vilket solsken

Med andra ord; helt fucking underbart! Idag måste ha varit den absolut varmaste dagen i år och jag klagar definitivt inte även om det nästan blev lite för varmt att kika på fotbollen idag. Det är precis sådana dagar som idag som jag väntat på exakt hela vintern. Vindstilla, inte ett moln på himmlen också fotbollsmatch. Nu är det även snart beachtider på beachen och det toppar ju allt. Shit, va kul!

Imorgon vankas håruppsättning hela långa dagen. Jag har till och med åkt ner till övik ikväll med sista bussen för att förbereda inför morgondagen. Mitt hår känns just nu som ronja rövardotters ser ut. Eller det ser nog ut som ronjas hår också, sådär fluffigt och luftigt. Men jag tvivlar starkt på att hon använde sig av Björn Axéns Volumemaster och lika många kilo hårspray som jag. Men det är lite coolt att få bli sådär ompysslad för en dag och för att inte tala om skönt. Då kan jag lätt ta att jag ser ut som ronja.

Nu ska jag hoppa i säng så jag kommer mig upp imorgon. Godnatt!

...

Jag fattar inte att jag inte kan hålla efter när jag städat. Det känns som att det alltid är stökigt hemma hos mig men samtidigt så känns det också som att jag inte gör annat än att städa. Igår när jag kom hem, hade gosoffanmin städat. Idag ser det ut som det tredje världskriget här. Hur går ekvationen ihop? Jag måste bli bättre på att lägga saker på sin rätta plats.

Igår blev det film hemma hos mig och Pulp fiction stod för underhållningen. Jag kan inte direkt påstå att jag tycker att den är bra. Det är på tok för långa dialoger i filmen och är man trött och rastlös är det pärs att ta sig igenom den. Iallafall sov jag som en stor sten inatt och det är jag oerhört tacksam för. Eftersom john blund har tokdissat mig på slutet så har jag ju inte sovit så bra men natten i natt ingav mig förhoppningar och jag tror mig se en förändring påväg.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Troligen iksu men vi får se.


Maj

Maj. Helt galet alltså, då det är majmånad är man ju nästan inne i sommaren. Härligt! Jag har faktiskt haft en tokbra vår hittills. Jag tror nog att det har att göra med alla de fantastiska människor som finns runtomkring mig.

Idag har jag varit väldigt trött. Kanske inte så konstigt med tanke på allt vin som intogs igår. På tal om gårdagen, efter vi hade handlat hade vi myspicknick utanför mitt hus. Jag, ylva och soffan packade ned livets förnödenheter (nyaste numret av plaxa kvinna, folkbärs, solbrillor, shuffeln, beachbollen, naturgodis) och en stooor filt och sedan njöt vi bara av livet. Jag skämtar inte när jag säger att jag hade kunnat sitta där hela dagen. Vädret var klockrent och sällskapet likaså. Ett stort tack till ylva som offrade sig ordentligt när hon bollade med mig. Mitt bollkänsla hade tagit semester så ylva fick mest bara springa och hämta alla bollarna som jag sköt iväg. Grymma baggerslag har kvinnan också!

Idag åkte jag, soffan, henke, gustav och kristoffer upp till baggböle herrgård och njöt av solen och älven. Synd bara att solen hade bestämt sig för att bojkotta oss under den stund vi var där. Lagom till hemfärd tittade den däremot fram. Kul... Fast å andra sidan har jag nog fått min beskärda del av sol för ett tag.

nu väntar sängen.