2007

Ett helt år har gått mot sitt slut och nu skulle jag verkligen vilja göra en riktigt summering av det gångna året men jag vet inte om jag riktigt törs. Om jag ska vara helt uppriktig så tror jag att detta år har varit bland de mest år påfrestande på länge. Jag vet inte om ni tillhör den skaran som räknar era hitills levda år som "bra" eller "dåliga". Jag är en sådan typ av person. Egentligen vet jag inte varför det blivit så, antagligen har det att göra med att jag, ända sedan jag började högstadiet, haft en almenacka där jag skrivit i små drag vad jag gjort varje dag. När åren gått mot sitt slut har jag bläddrat igenom kalendern och försökt läsa lite om mina små och stora strapatser. Givetvis blir det inte lika flitigt skrivande som förr om åren och givetvis skriver jag inte ALLT som händer. Men när jag läser om små saker jag gjort har jag lätt att komma tillbaka till de känslor  och tankar som jag upplevde då. Idag när jag gjorde läste i min kalender som jag haft i år kände jag mest bara tunga och dåliga känslor. Givetvis har inte mitt år varit helt och hållet nattsvart men mycket av det som hänt har faktiskt varit  himla jobbigt. Men som någon klok tididgare sagt "Man lär sig något utav allt som händer" och jag tror faktiskt att det stämmer in väldigt bra gällande detta också.

Så, vad har då fröken Maria Theresia lärt sig i år? Jo, jag har lärt mig följande:

* Att man kan faktiskt få killkompisar på de mest underliga sätt. En vänskap kan utvecklas och bli jättedjup och värdefull trots att man absolut inte hade de förutsättningarna från början.

* Att en liten, liten, liten stad som Övik har schlagerfantaster till invånare. Jag har aldrig sett öviksborna så stolta och så glada som under denna helg i februari (förutom sm-guldfirandet då men det kommer jag till senare). 

*Att inte alltid leta efter genvägar överallt. Ofta visar det sig att mina genvägar är senvägar. Förlåt soffan!

* Att jag har gått och blivit en handbollsnörd. Det har jag mycket att tacka alla härliga sikeåpojkar för. Givetvis är sporten hur rolig som helst att titta på men i kombination med dessa härliga grabbar på planen är det oslagbart. Hejja sikeå!

* "I de lugnaste vatten simmar de farligaste fiskarna" - så sant som det är sagt! Men då säger jag bara "What goes around, comes around"

* Att det omöjliga är möjligt. Jag pratar givetvis om Öviks stolthet, Modo hockey. Jag tror ingen, även om det varit alla öviksbors önskan sedan våren -78, trodde att det skulle va möjligt att vinna det efterlängtade sm-guldet. Lördagen den 14 april går nog till historien som det galnaste o gladaste dagen för ALLA öviksbor någonsin.

* Att jag lyckades fiska upp en regnbågslax på 1.6 kilo och därefter döda den. All by my self!!! Stolt så in i norden :)

* Att man ska kolla på en karta eller en vägbeskrivning innan man ska köra till ett ställe man aldrig varit på förut. Annars slutar det som det gjorde för mig när jag skulle titta på Umedalen-Ersboda i höstas. Jag och soffans syster stod och tittade på fel match i c a en halvtimme. JA, jag är en liten blondie oxå...

* Att mina älgar, trots allt, faktiskt trivs ganska bra på min balkong. Som den visa Carolina sa: "Nu är älgarna som en egna lilla familj".

* Att man kan få kritik på sin praktik av en examinator på grund av att man pratar för mycket dialekt. 

* Att man kan älska två städer fast på två väldigt olika sätt. Övik, för att jag har all min trygghet där. Min familj, mina rötter och vågsnäs. När jag kommer hem efter att ha varit borta länge är det så skönt att bara vara bland människor som ligger mig varmt om hjärtat och platser som framkallar fina minnen och ger mig trygghet. Umeå, för att jag kan göra så mycket som jag tycker om där. Spela beachvolleyboll på vintertid, träffa nya människor, fika på stan en söndag (det var faktiskt inte genomförbart förr i tiden i övik men nu, tack varo alla nya gallerior, är det faktiskt möjligt), umgås med mina kära vänner som numera känns som en familj för mig, Ja det finns mycket jag kan skriva här men vad jag vill komma fram till är att tidigare har varit så otroligt less på övik men nu känns det mera som att jag har två hemstäder. Fast vinner modo sm-guld i år igen så är jag genast  BARA öviksbo :)

* Att man hela tiden kommer till insikter gällande saker och ting. Det är sedan VAD man gör med dessa insikter som räknas.

* Att inte (igen) ta med David Sahlsten på sightseeing i vågsnäs skogar för att visa foppas hus. Då slutar det genast med att han är på väg att röva bort foppas tjej för att sedan begära en lösensumma för henne.

*Att hur mycket jag än vill, så lyckas jag inte riktigt med att börja med hemtentorna i tid.

* Att allting inte alltid är vad det ser ut att vara. Visst, detta har jag vetat under tidigare år mycket väl men det är inte förrän i år som jag  V E R K L I G E N förstått vad det innebär. 

*Att kunna köra bil i umeås innerstad

* Att allt som man vill ska hända, kan verkligen hända. Bara man vill det tillräckligt mycket.

* Att det inte är en bra idé att gå ut på krogen dagen innan en beachvolleyturnering. Jaså?! 

* Hur man gör när man ska passa ett bra upplägg till sin partner. Jag är inte riktigt 100 nöjd ännu men jag jobbar på det. Björn och Ida har gett mig en massa tips så snart är jag där. Övning ger färdighet så det är bara att nöta som gäller 2008 (Jag snackar beachvolley nu). 

* Att jag inte ska dricka sprit. Dels för att det inte är så gott (visst man kan alltid dricka goda mjölkdrinkar) men dels för att jag inte tål det så bra. 

* Att galoppera igen. När jag va yngre var jag faktsikt värsta hästtjejen. Det bästa jag visste var hästar och jag spenderade den mesta av min fritid i stallet. Men så en dag när jag var ute och red i skogen tillsammans med min granne skenade min häst när vi galopperade och jag blev avslängd. I och med denna händelse dog mitt hästintresse och jag inte riktigt kunna vara avslappnad i hästars närvaro. Visst, jag har lyckats övervinna min rädsla för att vara i hästars närvaro och även kunna rida dessa vackra djur. Men det var inte förrän Tisdagen den 18 september detta år (f ö min födelsedag) som jag lyckades besegra min rädsla för att kunna galoppera igen. Guldstjärna till mig! Även ett stort tack till Andreas och Anders för denna fina present.

*Att det inte ger någonting att slösa energi på människor som inte ger någonting tillbaka.

* Att jag har världens finaste, bästa och älskvärda vänner.

* Att man ibland måste stanna upp i livet och fundera på vart man är på väg. 

* Att man kunde ha en hel veckas charterresa under julen. Hemma i Övik :) 

* Det man ger får man tillbaka.

* Att älska naturvetarhuset.

* Vissa saker som händer har bara dålig tajming. Skulle det skett på en annan plats eller vid en annan tidpunkt hade det kanske blivit ett annat resultat.

* Att det bästa för mig är att lämna mobiltelefonen hemma när jag går ut på krogen.

Det är i och för sig nästan ett helt dygn kvar av detta år så jag skulle nog tro att det dyker upp något spännande under morgondagen som jag har att lära. Jag önskar er alla ett riktigt Gott nytt år. För det är precis det som 2008 ska blir, GOTT så in i helvete!!!
 


Maria 36 år

Jag har inte alls varit flitig här de senaste dagarna. Men det har sina skäl. Jag har mest varit i farten hela tiden, träffat vänner, kollat på hockey, jobbat i butiken, busat på krogen. INTE skrivit på uppsatsen. Men nu orkar jag inte tänka på den. Det får bli efter nyår. Just nu utöver jag "sopa under mattan principen".

Jag har haft en helt underbar jul!!! Det är ju jättepostivit men eftersom jag haft så kul har jag varit dålig på att få min beskärda del av sömn (jag har snittat sc 4 timmar/natt). Detta har medfört att jag åkt på världens tokförkylning där min röst för längesedan kastat in handduken. Så jag skulle vilja uppskatta att jag åldrats ca 10 år denna helg. Men det gör ingenting, det finns ju alltid botoxoperationer.

Ikväll drar jag till umeå för att fira nyår men det blir en kortvarig vistelse, redan på nyårsdagen drar jag hem till övik igen för att lättare få skrivro.


Absolut repair och Nacho

En dag närmare julafton :)
Fast jag längtar inte direkt som jag gjorde när jag var liten för jag tycker verkligen om dessa dagar. Det är sååå mysigt. När jag var liten var det fullt fokus på tomten och alla julklapparna (ok jag erkänner, lite kul är det ju fortfarande) men nu är det mer att umgås med nära och kära som står högst upp på listan. Alla är ju hemma och går man på stan träffar man på alla möjliga människor som man har glömt bort att man känt (på gott och ont).

Jag har också lyckats med att bada Nacho idag. Jag hittade inte hundschampot så jag tog mitt dyra frisörshampoo. Hoppas det inte gör något bara, alltså då menar jag för hans päls. Han luktar så himla gott nu, precis som när jag själv har nyduschat hår....Jag vet, hundar ska väl egentligen inte lukta tjej men nu gör han det. Hundpajkarna på vågsnäsvägen kommer att antasta honom :)

Nä, nu ska jag in till stan!

julstress, kära vänner och toppmatch i hockey :)

Ja, så kan man faktiskt sammanfatta min dag. I morse (eller om jag ska vara helt ärlig var det faktsikt i dag, t o m efter lunch) åkte jag och mamsen in till stan. Det första vi gjorde var att leta efter skor till mig. Tur hade jag också. Jag vet inte om det någonsin hänt mig förut men i den första butiken jag gick in i hittade jag mina önskeskor så jag är gladare än den gladaste. I vanliga fall så brukar jag aldrig hitta det jag behöver. Ja, ni vet väl själva hur det brukar vara. Man ska ut på något bus på lördagen och hela långa veckan har man gått i affär efter affär men man hittar absolut ingenting. Däremot när man inte behöver något så hittar man givetvis den perfekta outfiten (Där har vi det igen, ödets ironi). Men idag stod faktsikt lyckan på min sida. Därefter gick vi till min butik. Eller min och min, rättare sagt där jag brukar jobba. Mamma hittade fina kläder till sanna, min brors flickvän (Oops, jag hoppas verkligen inte att hon läser här. I så fall är jag körd. Jag vet ju själv hur hemskt det är att veta om vad man ska få i förväg). Sen blev det lite julstress på stan. Fast lika stressigt som det var, lika roligt var det att vara på stan. Det blev kära återseenden, bankbesök, glögginhandel, shortsinhandel och en mysig fika med Jennie och Maria. Fast vi hann inte direkt prata så mycket med varandra. Men det tog vi ju igen ikväll på hockeyn ;) och vi kommer ju ta igen det ännu mera imorgon när vi ska ut och äta middag på olearys. Oj så mysigt! Nä nu måste jag nog hoppa i säng och tjäna peng. Annars blir det på tok för stressigt för mig imorgon...

I'm in the "j-pact" :)

Nu är jag på plats hemma i Övik. Jag borde egentligen turboskriva på uppsatsen men det gör jag inte. Inte bra... Med tanke på den stundande julhelgen samt att jag ska jobba i butiken under mellandagarna så borde jag ha så pass mycket framförhållning att jag borde åtminstone skriva en del nu. Men icke! Jag ska försöka ha lite pepptalk med mig själv idag.

Igår inleddes en mycket smart pakt. Eller jag kanske ska säga en överrenskommelse. Jag tror nog att det är den bästa överrenskommelsen jag någonsin inlett. Tydliga strukturer över vad som inte får göras och ett riktigt hårt straff väntas för den som bryter mot reglerna. Me like!

De senaste dagarna har jag haft en massa otur. Vad sägs om det här: I söndags när vi skulle på bio gick jag till en bankomat för att hämta ut pengar. Jag slog min kod som vanligt men bankomaten bestämde sig för att han gillade mitt kort extra mycket så han svalde det. Igår när jag kom hem från umeå och skulle ta av mig mina skor gick dragkedjshelvetet sönder. Såklart har skomakaren stängt och ännu mer såklart har jag inga andra vinterskor med mig från umeå (förutom då mina högklackade pumps som jag ska ha på juldagen. Känns dock inte som ett alternativ att springa runt i dem på stan under min sista minuten julklappsinhandling). Även min älskade telefon har fått sig en känga. David bestämde sig för den smarta idén att hoppa sönder ett bord i lördags på efterfesten. Min telefon låg på detta bord och det stod även några öppnade flaskor julmust där. Ja, ni kan ju säkert lista ut vad som hände. Min telefon badade i julmust och nu när jag försöker trycka ner knapparna är det en fördröjning med ca 30 sekunder. Eller om jag vill trycka in en 1:a blir det sju stycken. Ganska drygt med andra ord.

Men jag är inte bitter! Det är ju jul snart och jag är med i en riktigt bra pakt!

hemfärd

Förbannat oxå! Nu är jag uppe sådär sent som jag absolut INTE borde vara. Jag borde sova och det nu. Men jag har, som jag så många gånger skrivit här förut, svårt för att somna när jag tränat på kvällen. Egentligen borde jag bli proffs i en sport så att jag kan utöva min träning på dagtid. På så sätt blir jag inte så förbannat hyperaktiv på kvällkvisten och däremed får jag också min välbehövliga skönhetssömn. Problem är bara att jag inte är tillräcklig bra i någon sport för att bli proffs. Hm...

Imorgon är det Övik som gäller. Jag vet egentligen inte riktigt hur det känns. Det borde kännas bra men på något sätt vill jag stanna här i Umeå också. Jag vet att det kommer kännas jättebra när jag väl har kommit hem och bara kan njuta  av den stundande julen (just ja, uppsatshelvetet!!!) men jag har inte riktigt den känslan ännu. Men det är förmodligen bara för att jag vet att jag ska vara hemma under en sådan lång tid som en och en halv vecka. Så länge har jag inte varit hemma sedan i somras.

Nu är det sängen i allafall!

Just ja, helgen va GRYM :)

Svensklärare är mer kreativa än vad man kan tro...

Så det är med stolthet jag presenterar dessa verk:

Tevespelsdosa från Tim. Trots att jag är bitter så gratulerar jag dig ödmjukast, Tim!

Här nedan kommer några andra bidrag
                    
Soffans fiiina cigg, Pärs enormt kreativa ölburk, Elins julkulor , robins poetiska pingla och min smartiesask.
                  
Lite bilder på skaparna till dessa fantastiska konstverk. Snyggaste bilden är givetvis på petra och mig, eller hur petra?! :)   (En VISS ironi här...)


Ödets ironi...

Hur kan det komma sig att när man allra helst vill springa på (läs: ett spontant möte) en viss person så gör man inte det. Man vill så mycket som det bara går men ändå gör man inte det (man kanske rent av "ordnar" spontana möten, fast detta pratar man ju inte högt om) När jag va liten var min största idol Tomas Brolin och jag önskade varje dag att jag skulle råka stöta på (nu menar jag inte stöta som att ragga utan mer snubbla in i..typ) honom. Jag visualiserade att han bara skulle råka dyka upp på vår gata medan jag och min granne patrik var ute och spelade fotboll på vår gräsmatta. Jag skulle då bli överlycklig och springa fram och be om hans autograf samtidigt som han då också skulle fråga om han fick vara med och spela fotboll med oss. Givetvis så inträffade aldrig ovanstående scenario och till slut insåg jag att den krassa verkligheten inte riktigt såg ut som den gjorde i mina drömmar. Jag blev äldre och mer realistisk (trodde jag iallafall). Nuförtiden handlar det ju inte om att det är ens idoler man vill träffa på utan kanske mer en person "in real life" som man vill träffa av olika anledningar. En person som det är ganska stora odds att man skulle kunna stöta på t e x på stan, gymmet eller skolan. Precis som jag skrev inledningsvis så spelar det ingen roll hur mycket man än vill och önskar sig det, det sker bara inte. Det ironiska här är att de flesta andra i ens omgivning gör ju såklart det istället. "Maria, du skulle ha varit med mig idag. Jag träffade XXX på stadium". Så går en dag och nästa kompis säger: "Men Maria, gissa vem som jag såg på Scycom arena!". Ja, ni fattar!!! Ytterligare en sak som gör det hela ironiskt är att när man slutar att vilja träffa på denna person XXX  så stöter man givetvis på denne hela tiden. Och då menar jag verkligen HELA TIDEN! Ett av livets stora mysterium säger jag bara...

Ibland blir jag bara så förbannad

Riktigt tokförbannad också. Varför kan inte folk bara uppföra sig?! Det kan väl egentligen inte vara så svårt att ge ens medmänniskor lite respekt. Ok, jag är medveten om jag inte alltid varit guds bästa barn men jag hoppas att jag "mognat" till mig med åren. Jag är så trött på människor som ständigt tar en massa energi och sedan får man ingenting tillbaka. Då ska man egentligen bara kasta bort de på soptippen så fort man bara kan. Men hur lätt är det egentligen?

Igår hade vi superroligt. Jag lyckades t o m välta granen :) Inte för att jag inte var städad utan jag ville omstrukturera julgranspyntet litegrand. Iallafall så vann tevespelskontrollen (Tim)  den åtråvärda topplatsen i granen (Jag fattar inte hur jag inte kunde vinna, ylva!!! Hur bedömde ni egentligen?!?) Ja, lite bitter är jag allt....

Jennie kommer nog och hälsar på mig i helgen! Eller hon kommer troligtvis på Lördag så det ska bli kul. Men innan dess måste jag börja bli lite seriös med uppsatsen (Jag vet, det är mycket snack och lite verkstad gällande den), fortsätter jag i det här tempot bli jag nog inte färdig förrän till sommaren.... :S Grabbarna på storgatan har sin årliga julfest på Lördag och jag tror att det kommer bli hur kul som helst.

Ikväll har jag varit på spinning igen. Det va kul, lite bättre musik än sist men fortfarande inte mycket väl godkänt. Jag vill ju bestämma musik själv ju!

Nu när jag är lite småförbannad lyssnar jag på Pinks låt "cuz I can" - det är grym låt att lyssna på när man är arg. Det känns som att jag bara skulle vilja slå ner någon nu! Fast jag lovar, det ska jag inte göra.

Slutligen, Tack Ylva för en jättefin luciasammankomst! Grymt kul!


Luciavak

jepp. Ikväll är det luciafest/vak hemma hos ylva. Ska bli kul att mysa lite med några från klassen. Fast jag har fortfarande inte kommit på något bra som jag ska pynta granen med. Hm... tur att jag o soffan ska slå våra kloka huvuden samman. Idag har jag inte gjort mycket vettigt. Spinningen dödade mig igår och nu har jag ingen kraft kvar. På tal om spinningen, vilket pass! Jag har varit på rätt så många spinningpass genom åren men det här var nog det jobbigaste ever! Dessutom spelade han bara hårdrocksmusik hela passet och det var lite....hm, vad ska jag säga, svårt att tagga igång. Missförstå mig rätt, jag gillar det mesta i musikväg och även hårdrock men det här var typ " dö, dö, dö!!!" Alttså jag vet inte riktigt hur jag ska förklara men lite klatschig 80-talsmusik hade varit på sin plats, åtminstone en eller två låtar. Fast jag vet ju att alla har inte den åsikten heller....

Nu ska jag städa lite innan jag beger mig bort till ålidhem och Ylva. Tror det kommer bli niiice!

På tal om något helt annat, jag fullkomligen älskar morötter! Bara idag har jag ätit fyra stycken...mumma!

lite pics

Jag hittade faktiskt lite bilder här på datorn som jag tänkte dela med mig. Det väckte många galna och roliga minnen för övrigt :)

 
Här är girlsen i vemdalen...galet :)  
       
Den här dörren "råkade" vi ha sönder första kvällen. Jag kröp förövrigt igenom där kl 04 på morgonen...haha, hur i hela friden kom jag igenom?!
Bordet är klassiskt på en tjejförfest. Öl, cider o MÄNGDER av smink!
      
Här på första bilden kramas jag o maria en kväll på olearys hemma i övik.
Den andra är från roadtripen till vemdalen och på den tredje bilden är Maria i en hiss hemma hos Mange Ödling på nyår för två år sedan. Visst är hon snygg i håret?!


   
Här är Maria, jag o Lovvs hemma hos mange. Den andra bilden är från även den från vemdalen. Vi hamnade på en efterfest efter Afterskin (el man kan väl även säga en förfest innan förfesten) och mitt under festen kom det nya gäster. De bojkottade dörren och tog fönstret istället (reptilhjärnan lika kreativ som alltid när alkoholen entrat kroppen) så bordet kraschade!
  
Här är det nyår igen på första bilden. Karin och jag har verkligen gått in i våra roller. Jag hade fått rollen som pessimisstmaria och skulle klaga på allt från den dåliga maten till de fula kläder som mina vänner hade :S På andra bilden är det lite senare på kvällen och vi ska på nästa fest. På den tredje bilden är det karin, maria, jag och lovvs på 12-slaget. Det ser ut som att jag druckit typ 10 liter rödvin och verkligen gnuggat fast det på läpparna :) Den sista bilden är från en olearyskväll och jag vet inte riktigt hur den hamnat här... men det var en kul kväll iallafall!

  
Vemdalen igen! Jag står o taggar igång för lite snowvolleyboll (Beach är hundra gånger roligare) På nästa bild visar vi vår uppskattning till "klubben", d v s Ösk hockey :)

Nu blev jag förbannad!


Jag hade skrivit ett jättemysigt inlägg här om julen och såklart försvann alltihopa. Så jäkla irriterande!!! aja, här är iallafall ett jättefint julkort som jag hittade på nätet... alltid något!



Varför sitter jag här och skriver när jag har hur mycket som helst som behöver skrivas på uppsatsen?! Min självdiciplin lyser med sin frånvaro. Jag skulle behöva ett motivationspiller eller något. Men det finns ju så mycket annat skoj man kan göra istället för att plugga... :) typ facebooka (jepp, det är ett faktum, SAOL får nog utöka listan med ett nytt begrepp). Jag sitter här och försöker bestämma när exakt jag ska ta mitt pick och pack och dra ner till övik inför julen. Har hela tiden sagt att jag ska åka fredagen den 20/12 men nu börjar jag nästan bli sugen på att åka ner tidigare... fast samtidigt kan jag ju inte träna beach hemma heller och jag jobbar bättre på uppsatsen när jag är här (gör jag?!). Hm, det tåls att tänka på.

Det är mycket kul i jul som står framför dörren... på fredagen (den 20:e) ska vi ett gäng tjejer ut och äta. Vi ska fira jennie i efterskott och jag tror att det kommer bli en kanonkväll! Öviks uteliv är ju oftast inte det bästa men när det är helger, och främst jul, är det många hemvändare som är i farten. Sen är ju mina kalaspinglor jennie och maria med så då kan ju inget bli tråkigt. På lördagen har jag bokat tid hos min frisör så då får jag bli lite piffad inför julen :) Juldagen är ju, som alltid, en partyhögtid och det ser jag verkligen fram emot. Min andra Maria, Maria Ö, kommer hem från New york och det ska bli så kul att träffa henne! Givetvis ska det bli minst lika kul att träffa kathrin och Karin också :) *längtar*

Imorgon ska Ylva ha sin luciafest och hon har utlyst en tävling för bästa julgranspyntet. Första priset är den ärofyllda platsen längst upp i granen. Jag hade en bra idé men jag tror nästan att det kan vara lite för elak. Jag oftast duktig på att komma på elaka idéer, varför är det så? Jag måste bli bättre på att komma på lite mer snälla idéer :) Jag undrar om det finns någon kurs i det... typ inspiration till snällabus 7 hp VT -08. Kanske en idé, UMU?! Jag hade iallafall hellre läst den kursen än tråååk ck3 som jag ska läsa. Först två veckor i skolan, sedan den omtalade mardrömstentan, följt av fyra veckors praktik och därefter är det uppsatsskrivning hela våren. Tur att jag och soffan ska skriva tillsammans annars skulle jag nog ha väldigt svårt att motivera mig. Men vänta nu, varför sitter jag nu och skriver om vårens skolarbete?! Känns som att det är en evighet tid och oron över det kan faktiskt vänta...

I veckan måste jag också köpa julklappar. Innan jag åker hem ska jag köpa till Anders, Soffan, kusinStina och maria...hm, det känns lite svårt för jag har verkligen ingen aning om vad jag ska köpa till någon av dessa...

Huuur kan man hugga ner granar mitt i natten?

Jag förstår inte varför det inte kan snöa?!? Jag är så otroligt trött på det här slasket! Igår när jag skulle ta en mysig kvällspromenad började det snöa litegrand. När jag hade promenerat i ca 10 minuter hade snön förvandlas till regn och jag var blötare än blötast. Typiskt! Nu är det ju snart jul (13 dagar för att vara exakt) och då ska det inte vara så här. Jag vill ha stooora, stooora bollar till snöfall och en sisådär fyra minusgrader. Då trivs både jag och alla tomtenissar som bäst ute i skogen :) (JA, det är klart att det finns tomtar!!!)

Ylva, var du ute o högg ner en gran kl 03.00 inatt?!? (sms:et tyder på det och jag kan nog skaffa fram mer bevis om det krävs). Jag som trodde att det enbart var jag som va lite tokig...

Idag ska jag på skolan och jobba med uppsatsen. Jag ska också luncha med Maria och göra upp lite juldagsplaner. Efter skolan blir det IKSU fast jag vet inte riktigt vad jag ska träna. Det är freerideturnering men ingen vill spela med mig (det är sååå synd om mig) :( Så jag får nog vackert infinna mig i en spinningsal istället. Usch va trist! Men det är bara att gilla läget.

Rösta på Benny!

Rösta på Bempa

Via den här länken kan man gå in och rösta på årets mittnyttsbo. Det är min förra materialförvaltare Benny som är den starkaste kandidaten. Han är grym och han måste bara vinna tävlingen. De flesta öviksbor känner igen honom som chaufför till ismaskinen i Modo hockeys pauser men Benny är också Mr Domsjö IF. Det finns inte många som honom och det han inte gjort för den föreningen är inte värt att nämnas. Han har också det största hjärtat man kan tänka sig och han har alltid ställt upp för oss spelare, både på och vid sidan av fotbollsplanen. En fantastisk människa med andra ord!




image8

Här är en bild på Benny o Jag tagen på juldagen för två år sedan

Älskade sol

Alltså, vart är solen? Eller dagsljuset kanske jag ska säga...det är så sjukt drygt att inte få se åtminstone en liten skymt av vår underbara sol. Känns nästan som att jag har glömt bort hur det kändes att ha solens lysande strålar i mitt ansikte. På sommaren är jag väldigt duktig på att klaga på solen. Ni vet, när man kör bil och solen är precis nedanför den här grejen (som jag inte kommer ihåg vad den heter) som man ska skymma solen med. Det blir fullständigt omöjligt att se någonting av sitt körande. Irriterande om något! Eller när man spelar beach och precis när man ska slå bollen så ser man ingenting och givetvis slår man rakt i nät. Jäkla skitsol som bara skymmer ens sikt hela tiden. Så jag kan erkänna att jag svurit både en och två gånger åt vår kära sol. Men idag vill jag ta tillbaka allt ont jag sagt och bara önska den tillbaka. Så snälla sol, kom tillbaka till mitt liv! Jag ska aldrig någonsin mer svära åt dig eller kalla dig dumma saker. Då ska jag inse ditt värde och ödmjukt ta på mig solglasögonen!

Ett grattis måste jag också skriva. I dubbel bemärkelse! (J)

Vart går man i övik på juldagen? Det är den ständiga frågan och jag blir inte så mycket klokare efter att ha pratat med mina vänner. Jag önskar att det vore som "back in the days" när alla gick på statt. Där är det stort och alla får plats. Eller åtminstone de flesta iallafall. Som det varit de senaste åren har alla varit utspridda på oleays, platinom och Harrys och det är ju trist. Men jag tror siktet är inställt på Harrys iallafall...

Ylva, vet du om att du har gjort den roligaste och coolaste inbjudan ever till luciafesten!?! Grymt påhittig tjej det där... :)



Det var länge sedan jag sov så länge

Nu har jag faktiskt kört igång med uppsatsen och jag känner mig lite stolt. (Jag vet att jag kommer att få äta upp det där snart).  Vad jag inte känner mig särskilt stolt över är att jag sov från 23.00 igår till 13.30 idag... Förmodligen behövde jag det men det känns som att hela dagen bara sprungit förbi och snart är det sena kvällen.

Nu ska jag äta lite mat o sen bär det av in till Jennie för lite onsdagsmys. Jag är nästan fri från förkylningen nu och det är jag så glad över- wiiihooo :)

Livet leker!

fortfarande hängig och sjuk, sovit exakt noll minuter natten till idag, kört upp till umeå för handledningssamtal (dock mkt givande) och tillbaka och nu är jag nog mer sliten än vad jag någonsin varit i mitt liv. Trots detta är jag faktiskt peppad på uppsatsen. Jag ska skriva om bloggars funktion...hm, snacka om metaperspektiv när jag skriver om det här men jag tror det kan bli intressant. För övrigt hade jag en mycket trevlig lunch med ylva, johan och soffan idag. TROTS att ingen av dem förstod någonting av vad jag yrade om i min trötthet. (Exakt klockan nu, d v s 21.47 var det 31 timmar sedan jag sov sist) Förmodligen är det nog en vana i mitt sällskap.

Jag är också lite stolt över mitt sjätte sinne. Jag bevisat än en gång att jag, i nio av tio fall vågar jag påstå, har rätt när det kommer till vissa saker. Väntar med spänning på fortsättningen...

NU måste jag sova! Ursäkta mitt yrande inlägg men jag är lite smått sömnig...

ZZZZzzzzzZZZZzzzzzzz

1:a advent

och jag myser :)
Om jag bortser att jag drabbats av en förkylning som heter duga. Men det är ju sådär i kalla tider...ständigt denna förkylning som aldrig ger sig av. Nu ska jag verkligen kurera mig så att jag kan börja fightas med min uppsats och även träna beach i den utsträckning jag vill.

Mitt tips angående matchen var nog att ta i. 5-1 var så långt man kunde komma från matchens 1-2 (jag vet, jag är en ständig optimist i idrottsliga sammanhang). Men Modo förtjänande inte heller att vinna så dåligt som de spelade. I och för sig var inte Frölunda så mycket bättre heller men Modo rent ut sagt, sög! Jag har sett många matcher i mina dagar och jag tror nog att gårdagens prestation var en av de sämre jag skådat. Förhoppningsvis går vi mot bättre tider...
Iallafall var det jättekul att VARA på hockeyn. Hela kringarrangemanget vid en lördagsmatch är super. En välfylld arena med lördagsglada öviksbor är bra kombination.

Nu blev jag sådär glad igen. Min fina Carolina har bakat en pepparkaka till mig. Denna godhjärtade lilla varelse har även ordvitsat till det på den med tanke på mitt smeknamn :) Tack Karro! (kan du inte lära mig att oxå bli så där fyndig?!)
image7
Fin va?!

Hockey

Jajemensan. Idag ska jag på hockey. Det är Frölunda som gästar swedbankarena och ska gå på min premiärmatch för i år. Alla ni som känner mig vet ju hur otroligt hockeytokig jag är och att min premiärmatch kommer i slutet av novemer är för mig en gåta. Särskilt när mormor har 4 sittplatser varje match... Men idag ska det ske och jag ser verkligen fram emot det.

Nu måste jag snabba mig! Inget roligt inlägg direkt men jag kände bara för att skriva någonting :)

Heja Modo! (mitt tips 5-1)
image6