Oj...

Love Calculator results

These are the results of the calculations by Dr. Love:

Maria Berggren loves Tomas Brolin
 
 99 %  

Dr. Love thinks that a relationship between Maria Berggren and Tomas Brolin has a very good chance of being successful, but this doesn't mean that you don't have to work on the relationship. Remember that every relationship needs spending time together, talking with each other etc.



Titta så bra vi skulle passa ihop. Synd bara att det inte är Olof Mellberg!
Förövrigt går det väääldigt bra med tenta, som ni förstår av mina fyra inlägg på tre timmar(!)

463 ord...

felcitat

ang. förra inlägget... upphovskvinnan till detta citat vill ha en ändring.

"Människor som inte har facebook borde inte få va ute bland folk"

Med detta menar den okända kvinnan att, ifall man träffar någon t  e x på krogen,
borde man lätt kunna ta reda på mer om denna person (då genom facebook).
Har personen i fråga inte facebook borde denne inte få gå ut för då löper man
ingen risk att träffa på en person som man inte kan ta reda på mer om....

So, go and get facebook!!!

Dagens konstaterande

"Människor som inte finns på facebook borde inte få finnas alls"

=)

jagkörsådetryker

I datasalen nu...125 ord. Haha
Men, jag har åtminstone kommit igång :) postivamaria är just nu i farten...

Det är mysigt att bunkra upp en massa böcker, kaffe, godis, snus och givetvis en massa sidor på internet när man sitter och skriver. Helst på kvällen i skolan när det inte är så mycket folk här. Jag gillar att förena nytta med nöje. Det man gör blir så mycket roligare att göra då.

sen är det ju inte helt fy skam att NH ligger precis mitt emot skrivandet och precis när man vill K A N man gå dit o ta sig en pluggöl :)


Jag är inte alls peppad

på redovisning. Det känns bara drygt om jag ska vara ärlig. Men men, det är bara att bita i det sura äpplet och hoppas att det smakar gott. Onsdag idag i allafall. Halva veckan har gått och bara två dagar tills hemtentan ska vara inlämnad. De 1500 orden lyser med sin frånvaro och jag har Å N G E S T! Idag så...

På Fredag ska jag följa med Christina till hennes stuga. Vet inte var den ligger och vet inte vilka människor som ska dit. Men jag tror det blir kul. Man behöver inte veta allt liksom. Nu när jag tänker efter så tror jag att det kommer att bli superroligt! Annars tror jag på en lugn helg. Det var ett tag sen jag hade det och min kropp skulle må bra av lite lugn och ro. Det är ju trots allt inte roligt att gå ut vaaarje helg. Man får för mycket av det goda och det gör att man inte uppskattar det som är roligt utan tar det för givet och så är det egentligen inte så kul längre.

I februari flyttar jag in i min nya lägga :) Känns förbaskat skoj!

Sådärja!

Nu är jag glad igen. Måndagen är över och det är Tisdag. På något sätt avskyr jag Måndagar. Det känns som världens absolut tråkigaste dag! Igår var jag dessutom hemma för jag mådde inte så bra. Feber, ont i halsen och en röst värre än Bonnie Taylor gjorde att jag tog beslutet att strunta i skolan igår. Även sånt avskyr jag. Kännns som att man går miste om ett helt år och att man inte har någon som helst koll alls. Men idag är jag tillbaka och ska ta igen det jag missat. Jag har nämligen bestämt att jag ska sitta på skolan jääättelänge. Eftersom jag ändå inte får något gjort hemma så har jag tagit det vuxna beslutet. Då kanske, kanske jag kommer igång med min hemtenta.

Igår var jag, johan och David på bio. (Jag vet, om man fixar att gå på bio så borde man klara av skolan också men jag kände att jag behövde komma ut. När David kom med förslaget kunde jag inte säga nej)."The Kingdom" stod för underhållningen. Den var faktiskt riktigt bra. Även om jag, innan filmens början, mer var sugen på en sliskig tjejfilm så blev jag positivt överraskad. Det är en film som speglar verkligheten utomordentligt (och vad vet jag om hur det ser ut i Saudiarabien?!), el åtminstone såsom jag tror att verkligheten skulle kunna se ut. Den främsta anledningen till att jag tycker det är hur objektiviteten snyggt vävs in i filmens slutskede. För precis som i det verkliga livet så kan man alltid se saker ur två olika synvinklar...

Nu måste jag till skolan! Hejsvejs :)

Kanske lite

småbittert, var mitt förra inlägg. Men jag kan faktiskt få psykbryt på sånt där. Då är det skönt att skriva ner det. Sen är det borta på ngt vis...Kanske inte helt men åtminstone känns det som att man fått rensa ut det ur systemet :)

Helgen då?

Den har varit gryyym :) haha... Nä men jag har haft en jättebra helg. Fredagen va galen...Innan vi hade hittat en present oxå. Som jag förutspådde, tog det ett bra tag innan vi fann en bra present. Den obligatoriska starzfikan utgjordes av jag, johan, david, joel och peter. Den ena ämnet efter det andra avklarades (Nej ylva, jag spanade absolut ingenting alls. jag vet inte riktigt vad du har för bild av mig....*smile*) efter det andra och helt plötsligt fick vi jättebråttom när vi upptäckte att klockan hade hunnit bli fyra. Bara två timmar innan affärerna(de flesta iaf) stängde och vi hade verkligen ingen som helst aning vad vi skulle köpa. David, med sin sjuka fantasi, ville köpa den mest groteska saken efter den andra medan jag totalvägrade. Fyller någon 30 år S K A man köpa en seriös och fin present. Så enkelt är det bara. Men V A D skulle vi köpa???

Som en skänk från ovan sprang vi på Åsa, födelsedagsbarnets flickvän. Hon rabblade upp en lång lista på saker som hon visste Peter ville ha och en halvtimme senare var vi färdig. Sånt kallas tajming :) Vad köpte vi då? Det blev faktiskt en hockeyklubba (!) och jättefina pastatallrikar från duka (Det kan ni ha i åtanke till min nästa födelsedag). Jag kände mig faktiskt nästan som en hockeyspelare när jag gick omkring med en hockeyklubba på stan.


Efter detta hämtade Lulle upp oss och sedan bar det iväg till Åsjön för en riktig hemmamyskväll. Davids förädrar bjöd på underbar mat och det va så skönt att bara inte göra något. Det borde man göra oftare. Jag ville att vi skulle spela spel men både Lulle och David ville hellre se film, så jag blev nedröstad. Lulle slocknade i soffan efter en kvart medan vi andra fick se en mycket bra film. Half Nelson. Helt klart sevärd!

Lördagen blev en dag i stressens tecken. Men jag började faktiskt dagen hur bra som helst. Först och främst vaknade jag faktiskt till en ko som lät ute på gården. Hur ofta gör man det? Har nog aldrig hänt i mitt 26-åriga liv. Det va så mysigt på något sätt... Sen va det dags för handboll. Vilken match dessutom! Sikeåpajka tog emot seriledarna och matchen va väldigt jämn. Och spännande dessutom. De lyckades vinna som de tydligen alltid gör hemma i jenningshallen... Imponerande! Efter matchen hade vi tokbråttom. Vi hade lovat att komma till festen lite tidigare, om det va något som behövde fixas in i det sista. Lulle och jag behövde inte vänta så länge som vi trott på David, så vi kom iväg snabbare än vi anat. Jag blev riktigt förvånad och samtidigt var jag lättad och glad - jag skulle få tillräckligt med tid till att piffa! :) Vi packade in oss i bilen, som förövrigt var davids chefs bil. Jag vet egentligen inte riktigt hur många bilar den mannen har. David har en tendens till att antingen köra sönder bilar eller på något annat sätt förstöra dem. Det var precis det han hade gjort med sin egen bil så därav lånet av chefens. Glädjen och lugnet över att jag skulle få tillgång till så mycket oväntad tid för piffning ersattes av panik efter det att växellådan gav upp mitt på E4:an mellan robban och umeå. Helt galet och precis i en sådan situation man absolut INTE vill att det ska hända.... som tur var fick vi hämtning ganska snabbt. Fred och Joel hade inte passerat och de körde sikeåbussen så alla vi tre, med vår packning, fick plats. Men den extratid till piffning jag tidigare glatt mig till hade genast försvunnit. (Dagens I-landsproblem...) Slutligen så hann vi dit i mycket god tid. Festen va hur kul som helst och jag fick träffa många nya och trevliga människor. Kvällens höjdpunkt var dock lilla Lova! Fredrik och Linda fick en liten flicka förra veckan och jag fick sitta och hålla i denna söta lilla varelse en stund på festen. Behöver jag säga att jag blev helt såld. Dessa små, små, små händer. Och näsan... det är så gulligt så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen... Fast jag vill inte ha en själv. Inte än på väldigt länge iallafall. Men fram till dess är jag gärna barnvakt så det är bara att give me a call :)

Utgång på Rex och det var också mycket trevligt. Jag har ju redan, i mitt förra inlägg, redogjort för mina upplevelser där. Så jag behöver nog inte säga så mycket mer.

Dagen efter, söndag, alltså spelade jag turnering. Vi hade samling 8.30 och jag vaknade 7.50 tack vare min söta kombo Carro som slet upp mig. Hade det inte varit för henne hade jag aldrig tagit mig upp. Mitt spel var inte bländande någonstans och jag tappade nästan sugen att överhuvudtaget fortsätta med denna sport efter mina insatser. Men idag känns det bättre och jag är redan sugen på revansch!

Nu har jag upptäckt att detta inlägg blev ett sånt där långt och tråkigt inlägg...huvva! Jag ska skriva kortare inlägg i framtiden. Lovar :)

sov gott!

Killar...

antingen äter ni kakan, har den kvar el så kastar ni den åt helvete!!!

Svårare än så är det inte.
Jag är så sjukligt trött på dessa jävla repliker: "Om jag inte hade haft tjej så hade jag velat ha dig", "Gud, hade jag träffat dig några år tidigare hade jag friat direkt", "Om du inte säger något så säger jag inget och så är vi bara med varandra", "Du är en jävligt fin tjej men du går fetbort eftersom du varit med en kille som jag känner", Jag hade kunnat gifta mig med dig här på plats om du kan tänka dig först att vara "den andra kvinnan i ett tag, alltså då menar jag bara ett litet tag...." , Kan inte du vara barnvakt åt mina barn, så kan jag inleda ett hemligt förhållande med dig?", "Du verkar vara en sån typ av tjej som jag skulle vilja vara otrogen med".....

Vad i hela helvete sänder jag ut för signaler???

F U C K YOU!

Vad håller jag på med???

Fyra rader fick jag ihop, två missade bussar också...herremingud!

Fredag och umeå

så var jag här igen. Jag känner mig som en jojo som ständigt åker fram och tillbaka mellan övik och umeå. Fast nu är det slut på det. För ett tag iallafall. Jag behöver lugn och ro. Åtminstone för att kunna börja skriva på den här förbaskade hemtentan. Innan jag åker ner på stan idag vill jag åtminstone ha kommit igång. Annars blir söndagkväll på tok för jobbig för mig... tvätttid varvat med en icke påbörjad hemtenta känns inte så inspirerande på en söndagkväll. Allra minst när man vet att man har en dryg vecka framför sig.

Idag ska jag:

* På stan - David ska köpa sig en jacka och ett par skor. Det behöver han eftersom han söp bort jackan förra helgen när han var i göteborg. Skorna eldade hans kompis upp...  Det var iallafall inte husvagnen som eldades upp (detta hände i påskas när david o hans kompisar var i åre o festade). Så jag måste agera smakråd. Det ska även inhandlas en födelsedagspresent till Peter. Frågan är ju bara vad man köper till någon som redan har allt? Jag skulle vilja köpa ett säsongskort så han fick se skellefteås alla hemmamatcher på plats men det är nog lite dyrt för en student som jag. Alternativt kan jag be David sälja sig själv och diverse tjänster så kan vi nog tjäna ihop till ett fint säsongskort...

Det känns som att det blir en lååång dag på stan!

Vi har även vår obligatoriska starzfika . Egentligen fattar jag inte varför vi fikar där. Kaffet är inte gott, det finns inget bra "go-fika" och miljön är ju inte den mysigaste. Fast johan och david måste ju få sin del av deras obligatoriska span på brudar. Själv föredrar jag Mekka! (Själv spanar jag aldrig).

* Systemet såklart! måste inhandla allt som skall förtäras under morgondagen.

* Börja med hemtentan. Då menar jag verkligen BÖRJA med hemtentan. Kom igen nu, Maria! Det är inte så jobbigt som det verkar. Förmodligen!

* Åka till Åsjön, äta god mat och ha en riktig myshemmakväll framför teven. Och jag ska äntligen få se Pirates of caribian....som jag längtat! Jag är förmodligen den enda som inte sett den ännu.

Va härligt att det är helg! Jag fullkomligen ÄLSKAR fredagar...



 


Två månader till julafton...

Helt seriöst! T V Å månader kvar...eller egentligen t o m mindre, eftersom det är den 25:e idag. Det är fullkomligen absurt!  Om jag tittar två månader tillbaka i tiden hade jag just kommit till umeå och man kunde fortfarande bada, gå i skor barfota och sitta och titta på fotboll utomhus i enbart linne (självfallet inte ENBART linne). Det känns liksom närmare till det än det gör till en massa snö och jultomtar... Jag fick för övrigt psykbryt när jag var och handlade på coop ute på ersboda här om dagen. Det fanns nämligen en massa tomtar, glitter och julgranar överallt! Jag känner mig nästan kränkt, här vill man njuta av den mysiga hösten. Tända ljus, göra upp brasor och bara låta lugnet sjunka in, då drar handeln igång med deras massmarknadsföring och fullkomligen överöser oss stackars kunder med sånt som man redan kommer känna sig spyless på i slutet av november....herregud, det är ju halloween nästa helg, satsa på det istället!

En timme bakåt på söndag och det tackar jag gud för. Då får jag sova en timme längre och då kommer jag i min bästa form till samlingen inför turneringen kl 8.30. För egentligen är ju klockan så mycket som 9.30 och precis som alltid brukar jag vara pigg som en lärka vid den tiden på söndagmornar. Helst dagen efter jag festat :)

Jag svär vid min morfars grav: Ingen efterfest på lördag!

Så. Nu är det på papper också. Eller papper och papper, webben menar jag. Men själva uttrycket står sig bättre än ifall jag skulle skriva " Nu är det på webben också". Iallafall så kan man inte bryta något som man lovat och inte minst när man skrivit ner det. Det känns bra!

Idag har jag klippit mig. Eller inte jag, min frisör Lina. Det va skönt att klippa bort lite av långhåret...blir ju så svårt att ha någon frisyr när håret bara hänger. Fast jag har inte tagit så mycket på längden, hon har mest bara skurit i det och klippt upp det. Det känns väldigt skönt iallafall! Jag har världens bästa frisör måste jag säga. Hon är sjukt duktig! Synd bara att hon bor i Övik och jag i Umeå...men vad gör inte piffan för sitt älskade hår :)

Nu måste jag sova! ska upp i tidiga ottan för tajma in Karro o lifta med henne de tio milen norröver...
Ett hett musiktips by the way: Alicia Keys med No one... hur bra låt som helst!

Hur kan man sova till 12?

gahhh! Jag som skulle göra så mycket, på min lediga dag och allt...
Herregud!
Jag önskar verkligen att jag kunde vara en sådan person som klev upp
klockan 8 på morgonen även fast man är ledig. Då är man ju liksom trött på
kvällen oxå. Nu sitter jag här, kl halv två, i  linne och pyamasbyxor och kommer
aldrig kunna somna ikväll. Vart är världen på väg?

Vädret är grått och mulet men idag är jag ändå min egen lilla sol :)

govovvsingenmin!

Måste bara visa en bild på sötisen....
image3

Åhhh

det är faktiskt väldigt skönt att komma hem. Jag vet inte hur det kommer sig men jag har faktiskt gått och blivit alldeles på tok hemmakär den senaste tiden. Det är skönt att bara komma hem och få andas. Kraven släpps på något vis...

Nu sitter jag såhär på den sena kvällstimmen och försöker lägga upp min hemtenta. Det känns jättesvårt. Jag vet liksom inte riktigt vad jag ska skriva om...det är lite kruxigt att föröka väva in både analysen av simuleringarna ihopkopplad med Molloys synpunkter. Helst när jag inte ens har förstått vad boken handlar om! Ja ja, det löser sig liksom :) tids nog!

Imorgon ska jag ta en låååång sovmorgon. Tycker mig förtjäna det eftersom jag har sovit så otroligt dåligt de senaste två nätterna. När jag har gjort det hade jag tänkt ta med mormors och min (han är egentlign inte min men jag ser det som så) lilla govovvsing ut på långpromnad neråt stugan i vågsnäs. Ska försöka ta några bilder om det är fint väder. Sen vankas det överraskning från min bror. Tror mig ana vad det handlar om...vi får väl la siii om jag har rätt. Återkommer gällande den saken.  

Saker som förgyller mitt 26-åriga liv just nu:

* Nacho - han är ju sååå fin och så go! Världens gladaste  och spralliga lilla hundvalp. I och för sig vet jag inte om han är valp längre, han är ju snart 6 månader och då borde han väl kanske snart anses som vuxen?! Eller vad vet jag, blir hundar vuxna?

* The Secret - köp den, läs den. Våga tänka annorlunda!

* Mina resultat på tentorna - Jag tänker faktiskt tillåta mig själv att känna mig stolt.

* Helgen som kommer - Fredag: myskväll i Åsjön, Lördag: Handboll och därefter Peters 30-årsfest. Söndag: Challengerturnering för oss damer på iksu...(hur faaan ska jag hinna skriva tentan by the way....)

* Min mamma, hon är underbar och en riktig klippa. Sen är jag så stolt över henne :)

Nä nu måste jag hoppa i säng...
Angående mitt förra inlägg förresten, så glömde jag nämna att Vincent är faktsikt son till Roger Pontare. Lite rolig kuriosa. Jag kan inte direkt finna någon likhet i deras musik dock... Men kanske i utseendet?!?

image1image2

Miss blue...

Har ni hört den låten? Med Vincent. Jag är fullkomligen jätteförälskad i den. När jag hör den blir jag så glad och egentligen vet jag inte ens varför. Men det är ju det som är så underbart med en viss musik, det liksom bara spritter i kroppen och man känner sig glad. Det är härligt... :)

För att återgå till Vincent så är han faktiskt från övik. Eller om jag ska vara helt korrekt kommer han från Ramsele, som ligger ca 10 mil från Övik. Inåt-uppåt landet någonting. Fast han är uppväxt här i övik så när jag och mina kompisar började upptäcka killar och gå på discon, suktade vi över honom. Väldigt rejält oxå vill jag minnas. Jag tror jag har ett svagt minne att jag ringde honom vid ett tillfälle åt min kompis. Ni vet sådär som man gjorde när det var för pinsamt att ringa själv (Skyll ifrån dig bara, Maria, gör det...) Nu suktar Vincent efter Anine Bing i videon. Hur coolt är inte det på en skala?! :)

Övik har med detta inte bara hockey, hockey och foppa att vara stolt över. Nu kommer Vincent och det med stormsteg! Han har förresten även spelats flitigt på radion med låten "this is for me". Den har även varit med på någon reklam oxå men jag kommer inte ihåg vilken... Men jag lovar att de flesta har hört den!

Go Vincent!

ZZZnark!

Varför i hela friden gick jag o la mig så sent....hur dum får man bli?
Hur ska jag kunna fixa att hålla mig vaken hela dagen? Inte nog med det,
Jag ska köra hela långa vägen hem till övik efter skolan också...hm!


Det blir en hel del koppar kaffe idag! :)

Nu är jag här igen...

Jag har kommit på en sak. Jag vill ju ha en blogg... Har börjat att skriva här förut men slutade. Vet egentligen inte varför för jag tycker ju att det är kul att skriva. Inte minst att gå tillbaka hit o läsa om allt man gjort. Så jag ger det ett nytt försök! Från och med nu ska jag bli en bloggdrottning :)

Egentligen borde jag lägga mig i sängen o sussa nu. Men jag är alldeles på tok för pigg och uppe i varv för det. Jag har gjort det jag älskar mest av allt i världen att göra fram till klockan elva ikväll - nämligen att spela beachvolley. Det blir man ju inte direkt trött av så jag känner att jag skulle kunna springa ett varv runt umeå. Eller två :) Det är ju så sjukt skoj!!! (Inte att springa runt umeå utan jag syftar tillbaka på beachvolleyn) Jag förstår inte att jag inte har upptäckt den här sporten tidigare i mitt liv. Typ när jag fem eller ngt. Då kunde jag ju ha varit proffs nu (storhetsvansinnevarning här...) o tjänat en massa pengar! Haha, näe inte direkt men jag kanske hade kunnat behärska mina avslut och kunna känna mig en aningen offensiv i min spelstil. Ja ja det kommer väl.... Som sagt, jag är otroligt glad över att jag hittat en sport som jag verkligen älskar att göra, el utöva kanske jag ska säga. Det känns som att fotbollen fått en ersättare för jag har då aldrig varit tjejen som gillar att springa på gym!

(Men maria, är du skadad eller?!? Har du någonsin sett 5-åringar spela beachvolleyboll?)

På söndag vankas det en challengerturnering på IKSU. Det ska bli riktigt skoj med tanke på att jag inte spelat en "riktig" turnering sedan i mitten av augusti. Dagen till ära är dock dagen efter en mycket efterlängtad 30-års fest så dessa två roliga tillställningar infaller tyvärr lite olägligt... Jag kan faktiskt inte välja bort något av dessa heller. Festen har jag vetat av länge och det är inte varje dag en kär vän fyller 30 år. Förra veckan fick jag veta att turneringen skulle spelas och med tanke på att det så sällan anordnas inomhusturneringar så vill jag verkligen spela den. Det positiva i detta är att min partner, Carro, också ska ut på roligheter. Så det blir två spaka deltagare i firma Strömgren/Berggren... :) hur som helst, det är inte VM och vill man ha roligt ska man ha roligt! På alla sätt o vis...

Imorgon har vi redovisningar hela lååånga dagen. Vi börjar kl 8.30 och här sitter jag 01.30 som ett ufo. Jag borde verkligen gå och lägga mig! Men jag hade faktiskt tänkt vänta ut John Blund idag...annars ligger jag bara o vrider o vänder mig i sängen, febrilt kämpandes med Molloy men återkommer ständigt till att konstatera att jag tänker på något helt annat än det jag läser.

Min lillebror ringde mig ikväll och berättade att jag ska vara tillgänglig klockan 14.00 på Torsdag. Tillgänglig, vad menar han med det? Han svarade inte på några frågor alls utan antydde något om att det skulle vara en överraskning... hm, jag gillar överraskningar men det kan bli jobbigt om man liksom är fel i situationen. Alltså om man ska iväg på något roligt och t e x har fler kläder på sig (nu låter det som att jag är värsta fjollan, som jag till en viss del är, men inte egentligen så mycket). Som när jag fyllde år och fick en hästridning i present av mina kära sambosar. Då kom jag klädd i skinnjacka, klänning, supertunna leggings och stövlar. Det slutade ju lyckligt, jag fick låna Anders tröja, paulinas skor och leggingsarna visade sig vara ett utmärkt plagg att rida i. Men det är just sådana situationer jag fasar lite för... aja, det blir som det blir och sådan brukar lösa sig :) jag tror jag helt enkelt få släppa lite på mitt kontrollbehov.

Idag flyttar min kikkan och jag fäller en tår. Självklart är jag oerhört glad att hon får bryta upp och komma till en ny stad med allt vad det innebär. Men jag kommer sakna henne oerhört mycket! Kikks, vägen till umeå är inte lång och du får flytta hem precis när du vill. Då skulle jag bli gladare än gladast! Näe...självfallet ska du ge sthlm en chans och jag önskar dig all lycka till. Jag tror att det kommer ordna sig för dig där till det bästa! Du äger ändå på dansgolvet på rex -now and forever :)

NU måste jag sova! godnatt :)